Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- KillerCroc
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Podbije co do Jimsona, ciężkostrawne materiały wydał, skilli mu nie odmawiam bo VNMem powycierał podłogę
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
kontrowersyjna opiniaVNMem powycierał podłogę
ja podbije troche moltisanti (oprocz czesci o wizualizowaniu lizania pindola), tez nie do konca kumam o co chodzi z ta mityczna charyzma, mam wrazenie ze jak nie wiadomo co spropsowac to walisz 'o kurwa ale charyzma na traku
- zemsta1kadluba
podbijam [mention]cyniu[/mention] ale mnie ogólnie (większość) truskulu nudziło
co do charyzmy, no to jest trochę ciężkie do uchwycenia, bo to bardzo subiektywna sprawa, ale jednak myślę że w rapie, gdzie stworzenie swojego wizerunku odgrywa dużą rolę, ma wielkie znaczenie, te same wersy nawinięte z ludźmi którzy mają różną charyzmę będą inaczej odebrane, choć jak mówię- jest to czysto subiektywne i np. dla kogoś jakiś malik to wielki pseudocharyzmatyk jak marcin zielniński, a dla mnie od początku tak jebał pozerką że ciężko mi było się do niego przekonać.
A posty Bengala
co do charyzmy, no to jest trochę ciężkie do uchwycenia, bo to bardzo subiektywna sprawa, ale jednak myślę że w rapie, gdzie stworzenie swojego wizerunku odgrywa dużą rolę, ma wielkie znaczenie, te same wersy nawinięte z ludźmi którzy mają różną charyzmę będą inaczej odebrane, choć jak mówię- jest to czysto subiektywne i np. dla kogoś jakiś malik to wielki pseudocharyzmatyk jak marcin zielniński, a dla mnie od początku tak jebał pozerką że ciężko mi było się do niego przekonać.
A posty Bengala
mołpy są kozackie
- przedszkolanek
imo charyzma to w dużej mierze (jak nie w całości) konstrukt w głowie odbiorcy, ewentualnie podlany niskim, basowym głosem (bo to chyba głównie takich raperów posądza się o charyzme)
jestem w stanie uwierzyć w istnienie ludzi dla których bogiem charyzmy jest PlanBe
jestem w stanie uwierzyć w istnienie ludzi dla których bogiem charyzmy jest PlanBe
- zemsta1kadluba
Dlatego piszę że to subiektywne, niekoniecznie też trzeba mieć niski basowy glos, obczaj sobie takiego Eazy E który mimo bycia kurduplem z wysokim głosem jest uznawany za rapera z w chuj charyzmą
mołpy są kozackie
-
MalinowyJogurt
Charyzmatyczny to jest np Bonson na AF
A nie charyzmatyczny to jest np Bonson na nowej solówce
w jakiejś alternatywnej rzeczywistości na pewno
z charyzmatycznych raperów wymieniłbym gsp i oyche doniza
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- zemsta1kadluba
Gog z LSO jeszcze, przecież on jak lew pośród dachowców
mołpy są kozackie
Przecież ten chłop pierdoląc jakieś wersy o braterskiej sile, potężnej wierze mobbyn i ofiarach dla złotego graala brzmiał jak przepalony wykręt, a nie gość porywający tłumy. Gdyby GSP miał choć trochę charyzmy, to zachowałby jakichś fanów, tymczasem odejście Tytusa dobitnie pokazało mu miejsce w szeregu, ludzie opuścili tonącą łajbę o nazwie MOBBYN czy to na instagramie czy na youtube i elo. Typ był dodatkiem, breloczkiem, płytą Mariana Wielkopolskiego, którą Szpadyzor Rec dokłada ci do zamówionej solówki Donguralesko i fajnie że dali, ale wypierdolisz to w kąt, bo nie to cię interesuje.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
przecież pan peja juz zamknął ten temat w linku wyżej
i beka, że przytaczasz tu gsp, bo ja pisząc swojego posta myślałem właśnie na mysli to jak gsp był jebany na forum mimo że rzucał podobne linijki jak belmondo z uwagi na to że brakowało mu tzw. 'charyzmy'
dokładnie
mam zgoła odmienne zdanie na ten temat, dla mnei wersy o wierze i budowanie nowego wizerunku mobbyn jako organizacji religijnej opartej na stalowych zasadach było czymś nowym na polskiej rap scenie
zachował czego jestem dowodem
huj mnie peja
tru man show to najlepszy polski diss
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ehh.. przynajmniej w dobrym temacie to wpisałeś
no a jaki? tru man show i trzy korony najlepsze PL disski
- Moltisanti
Temu właśnie cały temat charyzmy w rapie jest dla mnie śmieszny. Bo ktoś drący pizdę mówiący joł joł najebaliśmy się, my jesteśmy AF ty nie jesteś suko jest charyzmatyczny, a jak ta sama osoba podśpiewa sobie i powie o tym że lubi śpiew ptaszków to już nie jest. Dla mnie taki Bałagan to jest pospinany bufon a tutaj utożsamia się go z charyzmą.MalinowyJogurt pisze: ↑12 kwie 2020, 13:51 Charyzmatyczny to jest np Bonson na AF
A to o lizaniu pindoli napisałem prowokacyjnie, po prostu uważając się za w pełni świadomą siebie osobę nie potrzebuję żeby osoba mówiąca do mnie miała charyzmę, bo dla mnie liczy się to CO mówi a nie JAK mówi i jak ktoś przyznaje rację osobie bardziej charyzmatycznej z zasady to dla mnie taka osoba jest pizdeuszem bo daje na siebie wpływać i ma potrzebę podlizywania się (lizania pindola) osobom "wpływowym" i daje sobie sprzedawać garnki po 2k od charyzmatycznych sprzedawców
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2020, 14:36 przez Moltisanti, łącznie zmieniany 1 raz.
charyzma w rapie to może być w chuj ważna sprawa, przecież na takim Supreme Clientele duża część zajebistości tej płyty to właśnie przejebana charyzma Ghosta, który wpierdala się na te bity z gracją aroganckiego skurwysyna wylewając z siebie strumienie świadomości nie do podjebania, wiem że przykład z US rapu ale wiecie o co chodzi nie
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2020, 14:37 przez koniec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MalinowyJogurt
[mention]Moltisanti[/mention] Po części się z Tobą zgadzam dlatego dałem przykład Bonsa, gdzie podczas jednego materiału ludzie się spuszczają nad jego charyzmą, bo nawinie, że będzie się napierdalał jak się najebie i że go proch przeczochra i chuj wam do tego a na kolejnym materiale już jest potulną owieczką, która trochę przysmuci i popłacze.
Możecie się śmiać, ale dla mnie charyzmatyczny to był i jest Liroy, w tańcu się nie pierdolił, dupeczki dymał mimo swej karłowatości i mimo tego skąd jest zaszedł wysoko.
Co do Bałagana to się zgadzam, że jest to burak, który tylko zgrywa takiego charakterniaka co każdym gardzi a suki rozstawia po kątach, jakby taki był to by tak ochoczo o tym nie przewijał w co drugim kawałku. Zakompleksiony burak, któremu ktoś kiedyś powiedział, że żeby wyrwać dupeczki to trzeba być chamem.
Możecie się śmiać, ale dla mnie charyzmatyczny to był i jest Liroy, w tańcu się nie pierdolił, dupeczki dymał mimo swej karłowatości i mimo tego skąd jest zaszedł wysoko.
Co do Bałagana to się zgadzam, że jest to burak, który tylko zgrywa takiego charakterniaka co każdym gardzi a suki rozstawia po kątach, jakby taki był to by tak ochoczo o tym nie przewijał w co drugim kawałku. Zakompleksiony burak, któremu ktoś kiedyś powiedział, że żeby wyrwać dupeczki to trzeba być chamem.
Przecież dissy vnma to jakieś festiwale gimbazjanych bluzgów poskładane w wymuszone podwójne typu jesz kupy / ssiesz fiuty, jedyne co się bronilo i przetrwało próbę czasu to motyw srania do szafy ("grałeś na czarno?"). A Jimson jednak w chuj tego pozbierał do kupy, zbudował elegancki storytelling najeżony drobnymi smaczkami jak święto zmarłych w 834 r., wyjasniajacy oponenta z góry na dół.
ale peirdolenie piersze jklasy, uwielbiam ten bełkotMoltisanti pisze: ↑12 kwie 2020, 14:30 A to o lizaniu pindoli napisałem prowokacyjnie, po prostu uważając się za w pełni świadomą siebie osobę nie potrzebuję żeby osoba mówiąca do mnie miała charyzmę, bo dla mnie liczy się to CO mówi a nie JAK mówi i jak ktoś przyznaje rację osobie bardziej charyzmatycznej z zasady to dla mnie taka osoba jest pizdeuszem bo daje na siebie wpływać i ma potrzebę podlizywania się (lizania pindola) osobom "wpływowym" i daje sobie sprzedawać garnki po 2k od charyzmatycznych sprzedawców
w ogóle jasne, że charyzma to jest feeling i może być subiektywny tak jak wszystko w muzyce no shit szerloki przecież tocząc bekę z jarania się charyzmą można równie dobrze zacząć toczyć bekę ze świeżości, klimatyczności, nastrojowości i setek innych rzeczy
i jak mówi się liczy już nie róbmy z siebie jakichś kurwa freethinkerów co nie dają na siebie wpływać bo każdy podświadomie jakieś kurwa bodźce z mowy ciała, pewności siebie w głosie i tym podobnych rzeczy odbiera nawet jak mu się wydaje że nie i nie trzeba dawać sobie wciskać garnków za 2k żeby przyznać sprzedawcy że jest charyzmatyczny i działa na ludzi
i jak mówi się liczy już nie róbmy z siebie jakichś kurwa freethinkerów co nie dają na siebie wpływać bo każdy podświadomie jakieś kurwa bodźce z mowy ciała, pewności siebie w głosie i tym podobnych rzeczy odbiera nawet jak mu się wydaje że nie i nie trzeba dawać sobie wciskać garnków za 2k żeby przyznać sprzedawcy że jest charyzmatyczny i działa na ludzi