VNM - Hope For The Best (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: VNM - Hope For The Best (08.05.2020) [Zapowiedź]

Post autor: instinkt »

to nie szydera tylko żal i smutek z faktu że mu się popierdoliło w głowie
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

encrenoire pisze: 10 kwie 2020, 21:45 Ja po prostu nie rozumiem tej radości z patrzenia na przemijanie jakiegoś artysty. Sam nie sprawdzę nawet, bo faktycznie lata minęły od ostatnich dobrych utworów, ale ta dzika szydera wydaje mi sie potwornie smutna, z każdej perspektywy. Ale moze nie mam racji i przemijanie nie byłoby sobą, gdyby nie to.
Gość się tyle spuszczał nad tym jakie to nowości wniesie swoją muzyką, a kurwa przez te x lat nie dał rady pójść na lekcje śpiewu i wolał męczyć bułę swoim zawodzeniem. Najlepszy VNM to ten co był głodny mikrofonu, po zmianie stylu tylko Etenszyn było dobrą płytą z potencjałem na więcej w przyszłości, który spierdolił na własne życzenie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

I to pierdolenie dalej o swojej zajebistości rapowej, jedynie śmiech politowania zostaje

A dla mnie to w chuj smutne bo od VNMa zacząłem słuchać rapu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Ja nawet nie chce sprawdzać tego singla po tych negatywnych opiniach. Poprzednia płyta, poprzednie single, nie spodobały mi się i nie chce sobie zepsuć tego jak go zapamiętałem jako rapera bo swego czasu byłem praktycznie sajko. K9 to też była świetna płyta. Linie 2 też były fajnym kawałkiem. Mam nadzieję że będę mógł tu wpaść jakoś jak będzie kolejny singiel i zobaczę chociaż kilka propsów bo mało kiedy jest tak na tym forum że jakiś kawałek jest tak bardzo hejtowany krytyką która dla odmiany jest konstruktywna, szkoda że to akurat Venoma singiel.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

ja dla odmiany powiem że jedna kwestia się u venoma nie zmieniła, dalej nie naruszył swojego tytułu rapera z najszkaradniejszymi okładkami albumów
wst

Post autor: wst »

encrenoire pisze: 10 kwie 2020, 21:45 Ja po prostu nie rozumiem tej radości z patrzenia na przemijanie jakiegoś artysty. Sam nie sprawdzę nawet, bo faktycznie lata minęły od ostatnich dobrych utworów, ale ta dzika szydera wydaje mi sie potwornie smutna, z każdej perspektywy. Ale moze nie mam racji i przemijanie nie byłoby sobą, gdyby nie to.
Nie wiem dla mnie taka szydera jest spoko, ponieważ gość zamiast stwierdzić "okej, swoje porapowałem swoje zarobiłem, ale mój czas minął" odwiesić mikrofon i zająć się czymś innym dalej robi te swoje słabe rzeczy z biedabraggą, bo innego sposobu na zarobek nie widzi.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

encrenoire pisze: 10 kwie 2020, 21:45Ja po prostu nie rozumiem tej radości z patrzenia na przemijanie jakiegoś artysty. Sam nie sprawdzę nawet, bo faktycznie lata minęły od ostatnich dobrych utworów, ale ta dzika szydera wydaje mi sie potwornie smutna, z każdej perspektywy. Ale moze nie mam racji i przemijanie nie byłoby sobą, gdyby nie to.
chłop miał ambicję by zredefiniować rap a wyjaśnił go kaaban blog
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
TheGreatestGolota

Post autor: TheGreatestGolota »

taki kula się z niego zrobił co daje fula.
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Chyba największy regres w polskim rapie ever, ta nawijka jest koszmarna, a w komentarzach na yt same propsy...Czy potraficie sobie wyobrazić w jakiej stylistyce V mógłby się dziś sprawdzić? Nie ukrywajmy, nigdy nie miał talentu do pisania tekstów, a wkręcił sobie, że będzie robił ambitne nutki, zgubił flow, a to było to, co go wypchnęło na legal razem z przebojowością i głodem, które również stracił, w końcu nie nauczył się śpiewać, ale w sumie mógłby coś na autotune powyć
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

oldschool pisze: Gość się tyle spuszczał nad tym jakie to nowości wniesie swoją muzyką, a kurwa przez te x lat nie dał rady pójść na lekcje śpiewu i wolał męczyć bułę swoim zawodzeniem. Najlepszy VNM to ten co był głodny mikrofonu, po zmianie stylu tylko Etenszyn było dobrą płytą z potencjałem na więcej w przyszłości, który spierdolił na własne życzenie.
Tak bardzo to.

Dodałbym jeszcze, że w pewnym momencie wkręcił sobie, że będzie ambitne kawałki pisał i przechwalał się ile to on nad tekstami teraz siedzi, a żadnej szczególnej poprawy nie szło w nich zauważyć, poza większą ilością wciskanych na siłę podwójnych i poczwórnych. I jego fiksacja na punkcie imponowania innym raperom/zostania ulubionym raperem Twojego ulubionego rapera.

VNM w pewnym momencie wpadł w taki rapowy wyścig z samym sobą - ciągle dorzucał sobie i swojej muzyce kolejne bezsensowne wymogi np śpiewanie, te nieszczęsne podwójne/poczwórne, czy „ambitne teksty”. A jednocześnie zupełnie przestał zwracać uwagę, czy jego muzyki po prostu dobrze się słucha. W rezultacie scena go zwyczajnie przegoniła, a ten nawet tego nie zauważył. I jeśli na tym krążku maja być braggowe kawałki to podejrzewam, że przy obecnej formie VNMa będzie raczej niezamierzona parodia. Szkoda chłopa, ale jest w tym miejscu na własne życzenie.
Willxc

Post autor: Willxc »

w 2011/2012 byłem sajko, zdecydowanie ulubiony raper wtedy, ale im dalej w las tym było gorzej no i tak od Klaud N9JN sprawdzam z sentymentu do starych czasów niżeli ciekawości. Pasowało by żeby mu ktoś powiedział to co się pisze wyżej, bo 100% prawdy.
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

Dyskografię powinen skończyć na ProPejn
SxE

Post autor: SxE »

fajny numer, pzdro v pzdro łozo
pandemiusz

Post autor: pandemiusz »

Straszny refren. Tekstowo też tak sobie, fał rapuje jak fał no nic specjalnego.
A to to:
"Ciągle moi ludzie ze mną oni po ostatnim
Albumie wydanym na instagramie wciąż mi pisali że w nocy
Ze słuchawkami płakali rzewnymi łzami na
Ulicach słuchali w psychiatrykach na odwykach"
:lol: :lol: :lol: a ludzie płakali

I jeszcze na końcu ten łozo za którym idą korpo ludzie i śpiewają :bowdown: o ja pierdole
encrenoire

Re: VNM - Hope For The Best (2020)

Post autor: encrenoire »

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:07 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
f0rsaken

Post autor: f0rsaken »

no taka średniawa nie będę wracał
a ten refren, TYPIE :bag:

a K9 jest wyraźnie najbardziej niedocenianą płytą w dyskografii V'a tutaj, po niej duży zjazd niestety
6
Obrazek
lygrys pisze: 04 lis 2023, 14:29zawszę piszę tak by nie było przypału.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

K9 ma taki problem, ze ma zajebiście niski repeat value. konceptowo to jest naprawdę dobry album ale słuchanie pojedynczych tracków jest po prostu męczące, wyjątkiem jest tylko REM
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Prez pisze: 12 kwie 2020, 20:46 wyjątkiem jest tylko REM
O tak, REM czy Zmiana dalej gdzieś tam się na playliście przewijają.
jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

Willxc pisze: 08 kwie 2020, 15:05 ^ +1 ale propejn też bylo bardzo fajną płytą i do teraz niektóre kawałki są słuchane
zapomniałem, że PROPEJN wyszła po EDKT. to też zajebista płyta, zgadzam się.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

kapper1 pisze: 13 kwie 2020, 3:18
Prez pisze: 12 kwie 2020, 20:46 wyjątkiem jest tylko REM
O tak, REM czy Zmiana dalej gdzieś tam się na playliście przewijają.
Zmiana nie była na k9
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ