Ciekawostki o polskich raperach

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Addicted

Re: Ciekawostki o polskich raperach

Post autor: Addicted »

Nie mogę tego znaleźć, ale dzięki Panowie i tak :lol:
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Post autor: rakieta_rakieta »

Małpa pisał magisterkę o kebabach w Toruniu
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Awatar użytkownika
Zephyr

Post autor: Zephyr »

jajca pisze: 07 kwie 2020, 20:01 Diho to tomasz dihowski, syn potentata z branży deweloperskiej
Tak naprawdę Jakub M. (bo RODO)
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
wiciu

Post autor: wiciu »

zemsta1kadluba pisze: 07 kwie 2020, 21:22 Gog z LSO ma znanego szura Jabłonowskiego na jednym teledysku jak ten recytuje wiersz Herberta
Możesz powtórzyć tę ciekawostkę głośno i wyraźnie w jakieś bardziej pospolicie językowo formie? I chociaż może się wydawać, to nie jest to wcale przypierdolka, tylko chyba lekkie wypadnięcie przeze mnie z aspektów slangowych - googlowałem nawet pojęcie "szur" :oops:

E: Ej dobra - po ogarnięciu definicji słowa SZUR wiem o co chodzi. Nadal jednak nie wiem kto kto jest Jabłonowski i co definiuje go jako szura :rotfl: Z góry dzięki za link do rzeczonego teledysku.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2020, 22:21 przez wiciu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Serdecznosci

Post autor: Serdecznosci »

Eldo je koniczynę, chlebki z trawy takie malutkie.
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

MalinowyJogurt pisze: 07 kwie 2020, 20:10 Kazior składa kartony na pizze i dojeżdża autobusem linii 61 do pracy.
auto jebie jak coffeshop kiedy biorę bucha :joint: :rotfl:
BOUT IT BOUT IT
rolka

Post autor: rolka »

Tadek jest synem poety Jana Polkowskiego

Tadek
Koleżanek w chuj miała z nimi się śmiała
Na imprezy zadupcała autem chłopaka się bujała
Wszystko za jego hajs kupowała prezenty przyjmowała
Chyba źle nie miała
Polkowski
„Wiatr goni liście”, dlaczego poeta
dzięki tym słowom zsuwa sobie z karku obrożę
i stoi w słońcu: wolny? Jak kamień, dym, chusta źródła
Czy brzmią jak zaklęcie, ostatecznie wyzwalające
całopalenie?
Żeby nie było, fanem Polkowskiego nie jestem, fragmenty to pierwsze z brzegu teksty jednego i drugiego, a na koncercie Tadka bylem raz na apelu w liceum xd
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

ten typ mes aby nie popasc w alkoholizm kontroluje swoje spozycie alkoholu, dzieli tydzień na dni trzeźwe i nietrzeźwe. tak jak są niedziele niehandlowe tak mes ma środy niepijące
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2020, 22:29 przez LWD, łącznie zmieniany 2 razy.
rolka

Post autor: rolka »

LWD pisze: 07 kwie 2020, 22:25 ten typ mes aby nie popasc w alkoholizm kontroluje swoje spozycie alkoholu, dzieli tydzień na dni trzeźwe i nietrzeźwe. tak jak są niedziele niehandlowe tak mes ma środy niepijące
A dalej stosuje się do "nie pije 3 dni z rzędu a to by właśnie był trzeci?"
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Otsochodzi aka Młody Jan aka Janek ma na imię Miłosz
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Jose pisze: 07 kwie 2020, 21:44 Ja wrzucałem tylko posta o tym, jak tłumaczył Gimboyowi, że nie wkasuje koszuli w spodnie od garniaka, bo musi mi zakryć plamy po spermie w okolicach rozporka ;)
No nie, bo ten mój screen wyżej to jest z twojego posta [mention]Jose[/mention] - viewtopic.php?p=108020#p108020

A screen z koszulą:
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

[mention]rolka[/mention] wręcz przeciwnie, z tego co mówi sumienne przestrzega swoich założeń, nawet w rozmowie z Wojewódzkim wspominał o swoim systemie niepijących śród
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

zemsta1kadluba pisze: 07 kwie 2020, 21:22 Gog z LSO ma znanego szura Jabłonowskiego na jednym teledysku jak ten recytuje wiersz Herberta
co więcej bujał się również z Gabrielem Augustynem Tarasiukiem, największym odklejeńcem jutuba i grał z nim nawet w szachy
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

LWD pisze: 07 kwie 2020, 22:25 ten typ mes aby nie popasc w alkoholizm kontroluje swoje spozycie alkoholu, dzieli tydzień na dni trzeźwe i nietrzeźwe. tak jak są niedziele niehandlowe tak mes ma środy niepijące
Skoro wyznacza sobie dni niepijące, to znaczy, że jest alkoholikiem (albo jest na najlepszej drodze). To jeden z mechanizmów uzależnienia - planujesz picie, żeby udowadnić sobie i innym, że masz nad tym kontrolę (chociaż tak naprawdę nie masz, bo całą niepijącą środę odliczasz dni do pijącego czwartku). Taki inteligent jak Mes powinien o tym wiedzieć.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Bedoes ma pieprzyk nad chujem
This page is no longer available.
wst

Post autor: wst »

Suseł pisze: 07 kwie 2020, 23:14
Skoro wyznacza sobie dni niepijące, to znaczy, że jest alkoholikiem (albo jest na najlepszej drodze). To jeden z mechanizmów uzależnienia - planujesz picie, żeby udowadnić sobie i innym, że masz nad tym kontrolę (chociaż tak naprawdę nie masz, bo całą niepijącą środę odliczasz dni do pijącego czwartku). Taki inteligent jak Mes powinien o tym wiedzieć.
Przecież ten typ pisał artykuł jak przemycać alkohol na imprezy zamknięte w tej szpitalnej torebce na mocz, o czym jest w ogóle ta rozmowa. Gość jest odklejony.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

do tego szczyci się wyłapaniem na pizdę i tytanem który wszczepił mu neurochirurg bo jego mózg prawie wypływał na zewnątrz ( w sumie żadna ciekawostka, fleksuje się tym w co drugim numerze)
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

wiciu pisze: 07 kwie 2020, 22:08 E: Ej dobra - po ogarnięciu definicji słowa SZUR wiem o co chodzi. Nadal jednak nie wiem kto kto jest Jabłonowski i co definiuje go jako szura :rotfl: Z góry dzięki za link do rzeczonego teledysku.
wspomniany teledysk
Spoiler
kompilacja Jabłonowskiego która chyba najlepiej odpowie czemu on jest szurnięty (oprócz tego że typ udaje wojskowego i chodzi wszędzie w starym mundurze)
Spoiler
mołpy są kozackie
natnael

Post autor: natnael »

Sokół to prawnuk Wyspiańskiego, autora "Wesela" czyli obowiązkowej lektury w szkołach średnich (chociaż pewnie dużo osób wiedziało)
wiciu

Post autor: wiciu »

zemsta1kadluba pisze: 07 kwie 2020, 23:53
wspomniany teledysk
Spoiler
kompilacja Jabłonowskiego która chyba najlepiej odpowie czemu on jest szurnięty (oprócz tego że typ udaje wojskowego i chodzi wszędzie w starym mundurze)
O kurwa. Stokrotne dzięki - nadrabiam tę perełkę bo z tego co widzę po testerze, to warto :bowdown:
ODPOWIEDZ