Białas - H8 (2020)
-
frontkick
Re: Białas - H8 (2020)
Trudno nie mieć beki z użytkowników takich jak oldschool dla których full prawdopodobnym scenariuszem jest podporządkowanie całej twórczości i życia wartościom w które się nie wierzy byleby mieć zyski z płyt kupowanych przez pedalów
W sensie no ja nie wątpię że ogólnie na świecie są takie ananasy ale polscy raperzy są o wiele za głupi na takie wyrachowane akcje, może Tau jako psychopata byłby do tego zdolny
W sensie no ja nie wątpię że ogólnie na świecie są takie ananasy ale polscy raperzy są o wiele za głupi na takie wyrachowane akcje, może Tau jako psychopata byłby do tego zdolny
Dokładnie, przecież polscy raperzy są szczerzy w kawałkach, a nagrywają głównie z pasji.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
-
frontkick
Białas potrafił nawinąć że wciąga krechę z fizyka Rehabu + przy premierach płyt zawsze postuje jakieś wysrywy o tym że miał ciężko, chyba trochę terapeutycznie traktuje tę swoją muzyczkę od czasu kiedy w miarę znormalniał więc nie rozumiem skąd ten śmieszny zarzut, trochę to smutne że tak w pierwszym odruchu normalnym jest dla cb scenariusz że ktoś siada z kartką i rozkminia jak sprawić żeby dzieciaki się zajarały i kupiły płytę
No ale chuj z tym, po prostu mnie bawi twoje czarnowidztwo
Ok, to postaram ci się jeszcze raz wytłumaczyć jak ja to widzę. Białas to już jest raczej bliżej końca swojej drogi rapowej, a nie na początku. Obecnie najlepiej sprzedaje się właśnie takie rozliczanie siebie, emocje itd. patrz Bedoes czy Szpaku. Nagranie w tym momencie takiej EP to idealne co mógł zrobić pod względem marketingowym. Teraz solo, na którym popierdoli, że on swoje zrobił i że teraz czas na młodych a on im wskaże drogę. Kolejny Polon i podpierdalanie patentów z zagranicy już by tak dobrze odebrane drugi raz mogło nie być. A z tym LGBT, to idealnie wpisuje się w obecny trend, czyli byłem głupi, teraz zmądrzałem i nie przeszkadza mi chłopak z chłopakiem. Fani Białasa i SBM są w takim wieku, że im w to graj, ale on jest fajny, dorósł, dobrze, że się rozwija. Ja nie twierdzę, że wszystko co on na tej płycie nawinął jest przekalkulowane, ale sporo rzecz jest napisana w taki sposób dlatego, że to zostanie teraz dobrze przyjęte. Zobacz sobie jakie są opinie o tej płycie, wow, ogarnął życie, dojrzał itd. Tak jak pisałem na tej płycie nawijał, że nosił drogie loga żeby sobie ego podbudować i że nie poda ręki konfidentowi, nie zdziwię się jak za pół roku sam sobie zaprzeczy nawijając/robiąc co innego.
[mention]MalinowyJogurt[/mention] napisał:
[mention]MalinowyJogurt[/mention] napisał:
I ja się zgadzam z tym w 100%. Kiedyś, żeby się wybić to fajnie było pozaczepiać Eldo, Mesa itd. Teraz jak trzeba utrzymać się na stołku, to myślenie się zmienia. Chcesz to sobie wierz w tę całą jego przemianę. Dla mnie w niektórych sprawach jest totalnie niewiarygodny i tyle.Niestety do mnie on już kompletnie nie trafia, wiadomo poglądy z wiekiem się zmieniają i to nie jest nic złego, jednak tutaj dalej mamy Białasa który w głębi by cię zwyzywał za bycie pedałem, ale do ludzi już wyjdzie z nawijką że szacunek dla każdego. Jak tak to zacznij szanować słuchaczy panie Białas
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Ogólnie ten gość jest jednym z najchujowszych tekściarzy z mainstreamu. Cała płyta to strefa cringu. Niech idzie korki do HuczuHucza, bo nawet on miał lepsze linijki.
Dobra przesluchana plytka gruntownie i szczerze mowiac to ze stajnii SBM najlepsze wydawnictwo, trafia do mnie Białas jeśli chodzi o brzmienie często nazywane tutaj "bedoesowskim"- okołotrapowe bity wypełnione efektami, zmianami flow, krzykami i tune'm
Mają swoja część sceny gdzie każdy u każdego pojawia się na ficiku i tutaj wyciśnięte jest z tego klimatu najlepsze co do tej pory zaoferowali
Chociaż nadal niektóre linijki to nadal nie rozumiem zupełnie o co chodzi jak z tym globalnym ociepleniem
Lanek genialne bity, goście też pokazali się z najlepszej swojej strony i nie zdominowali płyty
Najlepszy feat dał ADM, patrząc na tracklistę możnaby się spodziewać że będzie dokladnie odwrotnie
Sprawdzę jego następny materiał, chociaż nawet w tym 2015 jego marsjanki mi nie siadały
Wydaje mi się też że właśnie jest to symboliczne przekazanie pałeczki młodszym i opowieść o czasie który jest już za Bizzym
A także o radzeniu sobie z faktem że kiedyś był zbuntowanym młodym freestylowcem atakującym a dzisiaj jest dokładnie po drugiej stronie barykady (troche jak Kękę, chociaż ten robi to o wiele mocniej, akcentując odcięcie się od przeszłości)
Nie ma co oczekiwać, że nagle będzie miał w sobie mega dużo emocji jak na płycie z MMXem
Mają swoja część sceny gdzie każdy u każdego pojawia się na ficiku i tutaj wyciśnięte jest z tego klimatu najlepsze co do tej pory zaoferowali
Chociaż nadal niektóre linijki to nadal nie rozumiem zupełnie o co chodzi jak z tym globalnym ociepleniem
Lanek genialne bity, goście też pokazali się z najlepszej swojej strony i nie zdominowali płyty
Najlepszy feat dał ADM, patrząc na tracklistę możnaby się spodziewać że będzie dokladnie odwrotnie
Sprawdzę jego następny materiał, chociaż nawet w tym 2015 jego marsjanki mi nie siadały
Wydaje mi się też że właśnie jest to symboliczne przekazanie pałeczki młodszym i opowieść o czasie który jest już za Bizzym
A także o radzeniu sobie z faktem że kiedyś był zbuntowanym młodym freestylowcem atakującym a dzisiaj jest dokładnie po drugiej stronie barykady (troche jak Kękę, chociaż ten robi to o wiele mocniej, akcentując odcięcie się od przeszłości)
Nie ma co oczekiwać, że nagle będzie miał w sobie mega dużo emocji jak na płycie z MMXem
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Kawałek „Ból dupy” wyjaśnia wam cała epke, a wy tak mocno rozkminiacie. Pije potem robi przerwę i żeby dobrze się poczuć to kupuje drogie rzeczy, wrzuca foty na insta żeby się dowartościować. Nawijał ze się zmienia, zaczął wrzucać jakieś zdjęcia jak flexuje. Każdy myśli , jebany ma hajs i jest szczesliwy. A w tym czasie ćpał i chlał. Walka z wiatrakami. Co do jego poparcia dla pedalow to podajcie chociaż jeden wers. Pozdro
Edycja. Ogółem podoba mi się Epka, takiego Białasa chce słuchać. Najgorszy to krzyczący Bedoes. Szkoda, ze nie poleciał w stylu 1998 mam to we krwi. Na cholerę darcie tej japy. Mata dobry refren. White tez zrobił klimat. Adm w swoim stylu, ale jedna z jego lepszych zwrotek i w ogóle fajna rozkmina, ze Bialas zapowiada jego zwrotkę mówiąc ze kolega się wypowie bo tez ma problem z picie. Ogólnie wszystko mi siadło prócz refrenu bedoesa
Edycja. Ogółem podoba mi się Epka, takiego Białasa chce słuchać. Najgorszy to krzyczący Bedoes. Szkoda, ze nie poleciał w stylu 1998 mam to we krwi. Na cholerę darcie tej japy. Mata dobry refren. White tez zrobił klimat. Adm w swoim stylu, ale jedna z jego lepszych zwrotek i w ogóle fajna rozkmina, ze Bialas zapowiada jego zwrotkę mówiąc ze kolega się wypowie bo tez ma problem z picie. Ogólnie wszystko mi siadło prócz refrenu bedoesa
- przedszkolanek
epka taka se, white fajnie - ma typ coś w sobie, daj mu tylko ktoś dobrego wykonawczego i rozjebie
adm chyba najlepiej choć ta linijka o tolerancji i tęczy niezły fuckup
sam białas właśnie wyszedł na pozycję do nagrania przyzwoitej a może nawet dobrej ostatniej płyty i odcinania kuponów z wytwórni i reedycji
a co do dyskusji wyżej - oczywiście że białas nawija o czym nawija, bo mu się opłaca, gdyby to się nie opłacało to nawijałby co innego
ALE IMO
on naprawdę tego białasa, którego już nie ma, uważa za idiotę i debila i mu autentycznie jest wstyd przed samym sobą za tamten okres
no ale nie będę psychologizował, więc w sumie chuj w to
i jeszcze część białasowych linijek to mocne xDDD, zwłaszcza na początku
adm chyba najlepiej choć ta linijka o tolerancji i tęczy niezły fuckup
sam białas właśnie wyszedł na pozycję do nagrania przyzwoitej a może nawet dobrej ostatniej płyty i odcinania kuponów z wytwórni i reedycji
a co do dyskusji wyżej - oczywiście że białas nawija o czym nawija, bo mu się opłaca, gdyby to się nie opłacało to nawijałby co innego
ALE IMO
on naprawdę tego białasa, którego już nie ma, uważa za idiotę i debila i mu autentycznie jest wstyd przed samym sobą za tamten okres
no ale nie będę psychologizował, więc w sumie chuj w to
i jeszcze część białasowych linijek to mocne xDDD, zwłaszcza na początku
- KapitanRozpierdol
Hejtowałem Białasa jako najgorszego od zawsze, przesluchalem EPke i sie z nią w sporym stopniu utożsamiam
Tu ważne info: Jestem z miejsca w którym raper Mata zawsze chciał się wychować (jeden z najwyższych współczynników przestępstw w kraju)
Pierwsza zwrotka Sweet Home to sytuacja 1:1 jak ziomek nocował różnych chachmętów, a Smutne Miasteczko to w zasadzie fleszbek z młodzieńczych lat (poza tym napierdalaniem pałą, bo to jakieś skrajne przypadki). Jednak:
- Grałem w piłkę na ulicy, pamiętam, jak leżała krew tam w latach 90 była większa tolerancja na wyjaśnianie problemów 20cm ostrzem. Co 8latek ma powiedzieć koleżce, którego ojciec dostał kose pod transformatorem-bramką naszego boiska?
- Pamiętam, jak pijani ludzie terroryzowali wciąż swoje rodziny kiedy w niedzielny, letni poranek budzi cie "Gdzie jest kurwo moja wódka"
- Pamiętam, jak frajera kopali na ulicy, aż go prawie zabili Wracasz sobie ze szkoły, a tu klatkę obok 4 typów dosłownie skacze po głowie innemu (to był taki złodziejaszek-parówa który nie miał nigdy problemu, żeby działać na swoim osiedlu)
- Zamiast do szkoły dzieci na dziesiony tu akurat realtalk jak była "moda" na masowe wypierdalanie telefonów takim Matowym bananom
Tu ważne info: Jestem z miejsca w którym raper Mata zawsze chciał się wychować (jeden z najwyższych współczynników przestępstw w kraju)
Pierwsza zwrotka Sweet Home to sytuacja 1:1 jak ziomek nocował różnych chachmętów, a Smutne Miasteczko to w zasadzie fleszbek z młodzieńczych lat (poza tym napierdalaniem pałą, bo to jakieś skrajne przypadki). Jednak:
- Grałem w piłkę na ulicy, pamiętam, jak leżała krew tam w latach 90 była większa tolerancja na wyjaśnianie problemów 20cm ostrzem. Co 8latek ma powiedzieć koleżce, którego ojciec dostał kose pod transformatorem-bramką naszego boiska?
- Pamiętam, jak pijani ludzie terroryzowali wciąż swoje rodziny kiedy w niedzielny, letni poranek budzi cie "Gdzie jest kurwo moja wódka"
- Pamiętam, jak frajera kopali na ulicy, aż go prawie zabili Wracasz sobie ze szkoły, a tu klatkę obok 4 typów dosłownie skacze po głowie innemu (to był taki złodziejaszek-parówa który nie miał nigdy problemu, żeby działać na swoim osiedlu)
- Zamiast do szkoły dzieci na dziesiony tu akurat realtalk jak była "moda" na masowe wypierdalanie telefonów takim Matowym bananom
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:19 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba najlepsze co wyszło z pl rapu od dawna, a przynajmniej coś, co zostało w moich głosnikach na dłużej.
fajnie, że się u niego pozmieniało, utożsamianko niestety z wieloma wersami z numerów takich jak ból dupy czy miasteczko, ale generalnie leży mi taki rapy i takie teksty, po prostu to jest poniekąd mój etap życia.
fajnie, że się u niego pozmieniało, utożsamianko niestety z wieloma wersami z numerów takich jak ból dupy czy miasteczko, ale generalnie leży mi taki rapy i takie teksty, po prostu to jest poniekąd mój etap życia.
jak dla mnie bardzo dobry materiał, lepszy w chuj niż cały hyper2000
Białas jest Kukuczką w Himalajach hipokryzji, jak można w ogóle tego słuchać.
Przesłuchałem. To jak Białas niezdarnie próbuje grać emocjami jest rozczulające 
I czemu każdy refren brzmi tak samo i jest na niemal identycznym SBMo-Bedoeso-2115-gimbo-trapo-patencie?
Mimo wszystko, mam jakąśtam sympatię do Białasa - ten album (EPk-ka) ani mnie nie wymęczył, ani nie znudził, ani nie wkurwił. Jak to pisał Laik, prostą bo prostą, ale jakąśtam stylówkę Białas ma.
I czemu każdy refren brzmi tak samo i jest na niemal identycznym SBMo-Bedoeso-2115-gimbo-trapo-patencie?
Mimo wszystko, mam jakąśtam sympatię do Białasa - ten album (EPk-ka) ani mnie nie wymęczył, ani nie znudził, ani nie wkurwił. Jak to pisał Laik, prostą bo prostą, ale jakąśtam stylówkę Białas ma.
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Zaczynamy #H8week!
To cykl, w ramach którego przez najbliższy tydzień będziemy publikowali najciekawsze recenzje i artykuły na temat "H8" - ostatniego video-albumu Białasa - wraz z niepublikowanymi zdjęciami z sesji okładkowej autorstwa Piotra Pytla aka osiemdziewiec. Na pierwszy ogień idzie recenzja Dawida Bartkowskiego dla Interia Muzyka, a link do niej znajdziecie tutaj: https://bit.ly/2TEhkhj
PS Na koniec cyklu przygotowujemy dla was coś specjalnego, bądźcie z nami!
Białas to dla mnie topka w Polsce ale jak słyszę wersy o jedzeniu żurku w kawałku drift to mam kurwa ciarki żenady 
jeśli chodzi o kalkulacje białasa to uważam że np. Polack jest w chuj przekalkulowane po sukcesie mali ludzie i co do tego EP też mam momentami wrażenie że policzył co i jak powiedzieć ale kurwa ludzie jest 2020r podejrzewam że cały mejstrim tak działaoldschool pisze: ↑04 lut 2020, 19:46 Ok, to postaram ci się jeszcze raz wytłumaczyć jak ja to widzę. Białas to już jest raczej bliżej końca swojej drogi rapowej, a nie na początku. Obecnie najlepiej sprzedaje się właśnie takie rozliczanie siebie, emocje itd. patrz Bedoes czy Szpaku. Nagranie w tym momencie takiej EP to idealne co mógł zrobić pod względem marketingowym. Teraz solo, na którym popierdoli, że on swoje zrobił i że teraz czas na młodych a on im wskaże drogę. Kolejny Polon i podpierdalanie patentów z zagranicy już by tak dobrze odebrane drugi raz mogło nie być. A z tym LGBT, to idealnie wpisuje się w obecny trend, czyli byłem głupi, teraz zmądrzałem i nie przeszkadza mi chłopak z chłopakiem. Fani Białasa i SBM są w takim wieku, że im w to graj, ale on jest fajny, dorósł, dobrze, że się rozwija. Ja nie twierdzę, że wszystko co on na tej płycie nawinął jest przekalkulowane, ale sporo rzecz jest napisana w taki sposób dlatego, że to zostanie teraz dobrze przyjęte. Zobacz sobie jakie są opinie o tej płycie, wow, ogarnął życie, dojrzał itd. Tak jak pisałem na tej płycie nawijał, że nosił drogie loga żeby sobie ego podbudować i że nie poda ręki konfidentowi, nie zdziwię się jak za pół roku sam sobie zaprzeczy nawijając/robiąc co innego.
[mention]MalinowyJogurt[/mention] napisał:I ja się zgadzam z tym w 100%. Kiedyś, żeby się wybić to fajnie było pozaczepiać Eldo, Mesa itd. Teraz jak trzeba utrzymać się na stołku, to myślenie się zmienia. Chcesz to sobie wierz w tę całą jego przemianę. Dla mnie w niektórych sprawach jest totalnie niewiarygodny i tyle.Niestety do mnie on już kompletnie nie trafia, wiadomo poglądy z wiekiem się zmieniają i to nie jest nic złego, jednak tutaj dalej mamy Białasa który w głębi by cię zwyzywał za bycie pedałem, ale do ludzi już wyjdzie z nawijką że szacunek dla każdego. Jak tak to zacznij szanować słuchaczy panie Białas
z naciskiem na ostatnie zdanie, ciekawe co tam szykująW przedostatnim dniu #H8week zapraszamy was do sprawdzenia odcinka CGM Rap Podcast, w którym Marcin Flint, Numer Raz i Proceente porozmawiali między innymi o albumie "H8"!
Link do materiału (początek 0:42): https://bit.ly/3aZRNVz
PS Jutro będziemy mieli dla was coś ciekawego
- JoeyJoeJoe
Właśnie rozkminiłem o co chodzi z tym dwuwersem ziomeczkiBiałas pisze: Z jednej strony cięcia, zło, zezwierzęcenie
Z drugiej za to tęcza, globalne ocieplenie
globalne ocieplenie znaczy nie, że temperatura na globie staje się wyższa rok w rok, tylko (UWAGA) chodzi o to, że nastroje ludzi stają się coraz lepsze i w ogóle tencza
co znaczy, że białas próbuje się przypodobać tęczowej młodzieży za co oczywiście należy się jebanko
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony