PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Johnny

Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)

Post autor: Johnny »

Fajna płyta, po zupełnie nijakim Widmie, jest to krok w dobrym kierunku

Są jakieś różne wersje zinu?
oSPC

Post autor: oSPC »

Johnny pisze: 06 mar 2020, 22:36 Fajna płyta, po zupełnie nijakim Widmie, jest to krok w dobrym kierunku

Są jakieś różne wersje zinu?
Tak, są zwykle i jakieś premium :)
ether

Post autor: ether »

Oduczcie sie kurwa kupować płyty dla jakichś zabawek xD Chyba, że chciales na resell, ale przecież i tak ci dojdzie wiec nie widze problemu. Po co sie kupuje plyte jak nie dla po prostu muzyki na fizyku?
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

przesluchalem i rozkminilem o czym to jest zara przewine wam gdzie wylapalem caly przekaz bo im chodzi o to ze wlasnie w tym miejscu w tym momencie rozkminili ze sa wolni ze w koncu im sie udalo opuscic bloki a to nie jest ciezkim holdem tylko kurwa oni nie wiedza co teraz bo kurwa trafili do swiata do ktorego kurwa nie sa stworzeni i wszystko co tam nawijaja juz nie brzmi kurwa tak ostro kurwa i wariacko bo juz nie sa czescia tego swiata jak w pierwszym projekcie z numerem jeden jak wrog publiczny a teraz dla wielu to bedzie ciezka rozkmina co teraz tu przewijam ze wiadomo ze to nigdy nie bedzie jak art b 1. to jest w huj ciezki projekt bo kurwa goscie od ktorych sie oczekuje kurwa syfu brudu zrobili cos inteligentnego innego i teraz kurwa ludzie rozkminiaja ze ciagle dawali to samo ale jak dali cos nowego na beat to juz nie jest to samo co kiedys ale kurwa to jest kurwa ogolnie plytka tak jak przewijam jako wspomnienia ich najlepszych kurwa lat mlodosci jak kurwa przestawali byc kwiatkami co na nich pszczolka z guciem sie pierdoli tylko stawali sie stawali kurwa zielonymi gruszkami twardymi co po nich skret kich lapie potezny i wysoce prawdopodobne ze kurwa to brzmi jak tandeta bo tak jak mowie etap kurwa ich zycia i to ze sie ustatkowali ochloneli nie sa juz brudni i wkurwieni na tych u gory tylko teraz sami sie tam wkradli i maja swoje miejsce przy stole sprawia ze to sie wydaje kurwa miekkie ale cala podroz kurwa jest wlasnie tam zawarta sprytnie i mozna nie ubrana na tyle co sie nam podoba ale to ich kurwa manifestacja patriotyczna. kurwa inny numer jest taki ze czesto ludzie kurwa jak w koncu osiagaja sukces to mowia kurwa co teraz i wracaja myslami do starych czasow u niego to sie zlozylo akurat w momencie jak jest powrot na mode z lat 90 wiec kurwa strzal w dyche ze caly swiat napedza to gowno jak lawine na nowo a im wspomienia same sie odtwarzaja znowu pod kopula przekaz jest taki w szarej komorce ktora nadaje do drugiej gryps ze kurwa pamietasz jak to bylo?? dlatego np jak odjebali kiedys numer a pamietasz jak to brzmial jak sraka bo goscie pamietaja jakas magie z tamtego okresu a w rzeczywistosci byli kurwa tandetnymi alkusami cpunami zjarusami ktorzy zarobili troszke pieniazkow z erape i odjebala im szajba niektorzy mieli pecha inni wiecej farta a beda ci pierdolic o zajawce i 4 elementach a potem ten sam chlop na hotelu kurwy w 6 zapina i pali cracka takze kurwa to jest to o co mi chodzi ze wlasnie ta warstwa przekazu od oskara zawiera mase ukrytych znaczen ktore mozna rozszyfrowac na swoj sposob i trzeba przezyc pewne osiedlowe sytuacje zeby miec obraz na bani tego co on nawija tak naprawde i tak samo jest kurwa jak tera mata nawija ze jest bananem i kurwa sie najarali w najlepszym liceum w kraju na przerwie holendrem to ty nie rozkminisz o chuj mu chodzi jak chodziles do zawodowki i w kiblu z lufy jarales na wyjebce i kolega walil szczura z zeszytu w ostatniej lawce a on nie rozkmini jak puscisz rpk zycia stara szkola szkola mego zycia. ale powinni kurwa napisac ze to nie jest plyta zeby sie podobac jak to nawinal kurwa kolcz
PabloPicasso

Post autor: PabloPicasso »

Po singlach nie czekałem szczególnie na ten album, ale dzisiaj puściłem sobie w furze i o jezu, jaram się najbardziej od ich pierwszego LP.
A za końcówkę tracku Dym to :bowdown:
Awatar użytkownika
Diavolo

Post autor: Diavolo »

Druga zwrota w numerze z Majką to rozpierdol :bowdown:
[Zwrotka 1: Sentino]
Nie masz hajsu dla mnie, to się pierdol
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Co Wy tak ten BMK propsujecie, te wyliczanki jak z podstawówki :dunno:
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

MalkoNTENT pisze: 06 mar 2020, 13:50 Nie daje mi to spokoju. Sampel z szansy na sukces był tez użyty w jakiś innych raperach tylko trochę zwolniony. Albo mi się pojebalo w glowie no ale słyszę początek i czekam aż ktoś wejdzie na bit i nie przypomnę sobie za nic w świecie. Płace jak za prezydenta jak ktoś do tego dojdzie
Kuurwa w końcu wpadłem na to o co mi chodziło. Ale w sumie nie wiem czy to ten sam sampel. Niech ktoś bez chuja w uszach się wypowie.

Medium - opętanie
https://m.youtube.com/watch?v=B-9g8-eRFGk
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

O kurwa, ale Oskar tutaj przynudza, myślałem że zasnę przy odsłuchu, a było koło 17
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
daveyo

Post autor: daveyo »

Dobry album jako całość, Steez genialna robota, przepięknie stworzony klimat. Na rympał, Matchboxy, BMK, Szansa na sukces, Outro, to kawałki, które bym wyróżnił poza singlami. Momentami Oskar zbyt monotonnie, pod koniec trochę mnie już nudziła ta nawijka, ale idzie to przeżyć, pierwsza połowa płyty w moim odczuciu znacznie lepsza. Jestem dosyć zadowolony, ale też czuję delikatny niedosyt. Klasykiem to pewnie nie zostanie.
lysy

Post autor: lysy »

MalkoNTENT pisze: 06 mar 2020, 23:56 Ale w sumie nie wiem czy to ten sam sampel. Niech ktoś bez chuja w uszach się wypowie.
to nie to samo
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Nie zawiodłem się, materiał wkręca się z każdym odsłuchem coraz bardziej. Wiadomo, że pierwszy Art Brut lepszy, ale już od Widma chyba lepsza płyta. No i pomimo narzekań jak pokazał zeszły rok Pro8l3m na bank znowu będzie w czołówce ślizgerów - moim zdaniem słusznie bo kolejnym cede trzymają jakość. Świetne nawiązania do Kazika czy Molesty :D Jak ktoś zna wszystkie nawiązania to może wypisać, dam soga propsa.
Awatar użytkownika
mashoot

Post autor: mashoot »

nie jest tragicznie, ale oczekiwalem czegos lepszego
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Sam jeszcze nie sprawdziłem całości ale nie dziwmy się, że od nich się wymaga dużo więcej. Zwłaszcza, że nazwali to sequelem czegoś zajebistego. Trochę mnie zapiekła dupa przy jednym kawałku w którym jest zagraniczny (?) sampel.
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Jeszcze wam będzie głupio za te bowdowny dokładnie jak z płytą Sokoła :lol:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Japan

Post autor: Japan »

Chłopaki chyba zjadają swój ogon. Wezmę to na częstszy odsłuch ale nie zostanie to klasykiem na bank. Nudy trochę.
Tylko PiS
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

dla mnie "w domach z betonu" to ścisły top ich numerów wszechczasów. A sama płyta na pewno gorsza niż widmo nie jest.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
svlv96

Post autor: svlv96 »

Świetna jest ta płyta jak dla mnie
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Chujowa kontynuacja Art Bruta ale bardzo dobry album sam w sobie. Na razie zapętlam Przebój nocy bo to jest pierdolony hit, bardzo ładnie Oskar składa i jak na pierwszym Art Brucie to Steez niósł wszystko tak teraz to większość podkładów wyleciała mi z głowy ale zostało kilka tekstów Oskara. Osłucham się jeszcze ale na ten moment nie mogę powiedzieć że jestem zawiedziony.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Wspaniały album. Na Art Brut to były jeszcze dwa uliczne typki, które za wszelką cenę chciały postawić kamień milowy w polskim ulicznym rapie. Co oczywiście zrobili.

Teraz mamy dwóch artystów z kolejnym świeżym koncept albumem, dostarczającym innego rodzaju emocji. Nie wiem kogo innego w PL byłoby stać na odwagę i napisać tak szczery numer jak "W domach z betonu". Oddzielny ukłon za "Piekło jest w nas", świetne historie.

Oczywiście Steez :bowdown: jak zawsze.
ODPOWIEDZ