Tau - Dziecko Króla (2020) [Zapowiedź]

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Opieronie

Re: Tau - Dziecko Króla (2020) [Zapowiedź]

Post autor: Opieronie »

Nie chce mi się wierzyć, hehe. Gość od 7 lat propaguje to, widać, że jest wczuty od początku. Propaguje to jakby nie było w niebanalny sposób, by był to zabieg starający się wypełnić niszę. Jako Medium mógłby 'skosić tego siana' o wiele, wiele więcej. Ma swoje jazdy, ale tego, że jest dobrym raperem odebrać mu nie można.

e: Czekam na kawałek.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

eddy_wata pisze: 20 sty 2020, 12:39 ja to w sumie chłopacy nie wierzę, że on na poważnie z tą fazą na orto katolicyzm i sam w to wierzy. obstawiam raczej, że stara się wypełnić pewną niszę wśród katozjebanej anty-lgbt anty-jewropejskiej pisowskiej polski i kosi spoko siano więc lgnie jeszcze bardziej.
nowy jerzy zięba, tylko że rapowy
sugerowanie że stawiając się na radykalnych pozycjach które wywołują ból dupy u większości społeczeństwa i za które z miejsca w chuj osób go skreśla zarobiłby większe pieniądze niż jakby nawijał dalej jako Medium.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
bohtr

Post autor: bohtr »

imo oczywiście mu daje większy hajs, ludzie których znam kręcący się przy tych katolickich środowiskach młodzieży itd wszyscy go znają, z tego co widzę to koncerty gra całkiem często, pewnie na dniach parafii też, a lepiej mieć zażartą bazę fanów (a po komentarzach pod jego wysrywami na fb wnioskuję że ma taką) niż ciężko walczyć o swoją pozycję na rynku - zresztą czy jako Medium on miał jakieś większe sukcesy? Teoria pomimo że jest jedną z najlepszych płyt w polskim rapie nawet nie wbiła na olis
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Zamykasz przed sobą praktycznie cały rynek, tradycyjni katolicy to raczej słaby target dla rapera bo 90% nie słucha rapu, w samym rapie największy boom jest na rzeczy dosłownie odwrotne do tego co pojawia się w tekstach Tau, a Medium pamiętam był całkiem popularny, wiadomo że nie był to poziom sprzedaży jakiegoś Ostrego ale też nie bidował.
Gdyby takie zmiany wizerunku były bardziej opłacalne finansowo niż normalne nawijanie to byś miał z 15 nawróconych raperów w tym stylu, bo raperzy w Polsce to jebane kalkulatory.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

zemsta1kadluba pisze: 20 sty 2020, 15:24 w samym rapie największy boom jest na rzeczy dosłownie odwrotne do tego co pojawia się w tekstach Tau
otóż to, on świadomie zszedł z tej drogi dogadzania słuchaczom pod wpływem trendów i płynięcia wraz z nurtem, i chociażby za to go bardzo szanuję, a wartości które przekazuje w tekstach są oczywiście na propsie i miłą odskocznią od przećpanego, seksistowskiego i próżnego w najbardziej skretyniały sposób obrazu dzisiejszego rapu
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
frontkick

Post autor: frontkick »

Nie no myślę że przesadzone są te zarzuty że to wszystko kreacja dla hajsu, on ma po prostu takie nałogowe i fanatyczne podejście do religii co jest ofc pokłosiem problemów psychicznych, musi się angażować całym sobą bo wie że jak zacznie odpuszczać to zwątpi i mu się rozleci to wszystko

Ten singiel nowy mnie wkurwi coś czuję, będzie nawijane że Bóg jest jak Secret Service dla kobiet namawianych do aborcji
daveyo

Post autor: daveyo »

Tau prosi o przysługę
Spoiler
A ja bym prosił żebyśmy podczas odsłuchania nowego singla, odstawili na bok wszystkie rzeczy, które działy się dookoła niego i ocenili ten kawałek czysto muzycznie, nie zaburzajcie sobie odsłuchu, pozdro.
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

CO TU SIĘ OD JANIEPAWLIŁO.

If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
daveyo

Ale miałem uśmieszek przy wejściu tej kobiety, już czuję co się będzie tutaj działo :lol:. Straszny chaos w tym kawałku, zapowiadał się świetnie, a wyszło bardzo średnio, do tego, wstawki po angielsku + śpiew kobiety do wyrzutu. Może nawijka Tau pod koniec trochę ratuje.
0,5/10
frontkick

Post autor: frontkick »

:lol:
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

Tau Bóg nie wpuści cię do nieba za marnowanie talentu.
#BOR4LIFE
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Fenomenalny numer, będzie ripitowane

Szczególnie podoba mi się outro w wykonaniu Taua, gdzie nawija pada wers

"O jakie będzie zdumienie, kiedy zakopią nas w ziemi"

A kobita faktycznie chaotyczna, nie lubię takich wyjców charyzmatycznych, takie wokalizy to może w jakimś idolu albo must be the music by zrobiły wrażenie na jury, ale nie wiem jak z poszanowaniem do własnych uszu można czegoś takiego słuchać
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

Wdowa ty już lepiej nie śpiewaj.
#BOR4LIFE
daveyo

No i jak zwykle jak mi coś nie siada za pierwszym razem i czuję niedosyt, to później katuje ten kawałek pół nocy aż mi się spodoba :lol:
Także dzisiaj nocka przy Tau. Amen.
drabina

Post autor: drabina »

najgorszy numer od Tau/Medium od... zawsze
A dokładnie rok temu NIESAMOWICIE jarałem się premierą "ul. Znaków Zapytania" i bez zawahania zawijałem kolekcjonerkę.
Co poszło nie tak?
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Najlepsze co wyszło do tej pory w 2020 a teledysk jeszcze bardziej to podkreśla, trochę panna może niepotrzebnie z tymi śpiewanymi wstawkami ale wszystko inne tak się ładnie składa w tym na pozór chaotycznym numerze że to szok, ten storytelling ma taki pro8l3mowy vibe czego zupełnie bym się nie spodziewał w nucie Tau.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

daveyo pisze: 20 sty 2020, 20:24 Straszny chaos w tym kawałku
Kobieta do wy, ekhm wyrzucenia.
Jak dla mnie zepsuła numer.
Roni

Post autor: Roni »

nie rozumiem tylu hejtow na ten numer, Tau po raz kolejny udowadnia, ze na bicie robi co chce i to topka kraju, rymy sie zgadzaja, poskladane to wszystko fajnie, caly koncept kawalka tez mega fajny i nienachalny ze swoja tematyka jak Tau mial w zwyczaju, refren tylko faktycznie srednio, chociaz juz w drugiej czescie lepiej wchodzil
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

:bowdown: :bowdown:
o chuj co to do kurwy :lol:
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

co tu się wydarzyło :rotfl: :bowdown:
ODPOWIEDZ