Redbull 64 bars

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sensei

Re: Redbull 64 bars

Post autor: Sensei »

no ja beke mialem z tych wersow co eddy podeslal i serio pierwszy raz o ziomalu slysze
tak sie sklada ze mam w huj skilla
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

on z tego show netflixowego sie urwal to niedziwne ze nie slyszales. tez bym typa nie kojarzyl w ogole ale tam w ramach programu zrobili w paru taki numer co poszedl viralem, a ja akurat z malolatami pracowalem na festiwalu i to katowali non stop na robocie.

wersy wyzej mocne serio :lol:
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Zastanawiam się czy tacy żelkowi raperzy których nikt nie słucha, to nie są industry planty zagranicznych wytwórni, które przegapili moment w którym Polscy raperzy zaczęli zarabiać miliony, w Polsce wydawniczo jest raczej odwrotna sytuacja niż w Ameryce, większość mainstreamu ma swoje wytwórnie i większość kabony zgarniają artyści, nie ma raczej jakichś chorych umów wydawniczych z artystami z warunkami których nie da się spełnić żeby zacząć zarabiać. Prawa do wizerunku i twórczości podejrzewam że w 90% w Polsce należą do rapera, a nie do wytwórni, i teraz próbują zepsuć scene promując takie żelki, które podejrzewam że umowy mają takie że nigdy nie zaczną zarabiać na siebie, taka moja foliarska teoria tego typu
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

pomaton ich kontrakt to
dziesięć lat niewoli i wstyd ponad to
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

ale zmarnowany bit
polska niegotowa na zippy ogar
lygrys pisze: ↑30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

mnie akurat nie porwało, ale ciekawy kontrast po ostatnim żelku
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Obrazek

Jak to możliwe że Avi w ciągu 3 miesięcy nabił 13 mln wyświetleń kiedy Szpaku w dwa lata zrobił 11? Kto tego słucha?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2026, 13:27 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Pomijając kompromitacje w beefie z sympatycznym walikoniem TPSem, to nie ukrywam że też mi imponuje udawany sycylijski wąsacz pod tym względem, tzn. kiedy odchodził z SB Mafiji byłem pewien że przepadnie, bo kto miałby słuchać mało przebojowego trzydziestoparolatka nawijającego gry słowne o mitologii, a później zobaczyłem cyferki jego i Louisa i w szoku, w szoku.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Otóż młodsi słuchacze słuchają głównie na spotify. Szpaku tam ma blisko 13 milionów, a Avi jedynie 8 - jego słuchacze są starsi, więc wolą jutube.
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

To ci, którym imponuje, że Avi chodzi w płaszczu i wymienia nazwiska filozofów.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

99mayday pisze: ↑30 wrz 2026, 12:46 mnie akurat nie porwało, ale ciekawy kontrast po ostatnim żelku
no w porównaniu do "zippy ogar" to vkie jest Panem Raperem. a sam kawałek spoko, zwłaszcza ta pierwsza część przed beat switchem.
Burak pisze: ↑30 wrz 2026, 13:17 Jak to możliwe że Avi w ciągu 3 miesięcy nabił 13 mln wyświetleń
avi mi pasuje do kategorii "rap dla ludzi, którzy nie słuchają rapu". słuchają go ludzie, bo on taki elegancki i mądre teksty ma, malarzy zna :bag:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

marmolad_k2 pisze: ↑30 wrz 2026, 13:30 Otóż młodsi słuchacze słuchają głównie na spotify. Szpaku tam ma blisko 13 milionów, a Avi jedynie 8 - jego słuchacze są starsi, więc wolą jutube.
Na Spotify Avi 8.4mln Szpaku 12.7mln, na razie Szpaku prowadzi, ale pewnie za chwilę Avi go przegoni. Nie rozumiem.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Aviego słuchają też zwykli ludzie pracujący w kołchozach, spotkałem się z takimi i ma to sens biorąc pod uwagę utwory typu Kawior.
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

szpaku o 11 mln za dużo :nonono:
tak się składa, że mam w chuj skilla
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

bloooodtrail pisze: ↑30 wrz 2026, 13:46 avi mi pasuje do kategorii "rap dla ludzi, którzy nie słuchają rapu". słuchają go ludzie, bo on taki elegancki i mądre teksty ma, malarzy zna
w chuj. mega mnie wkurwia taki rap, na czele jeszcze z gibbsami jakimis i innym syfem. i potem te laski 10iq sie zachwycaja ze mega mondre teksty

vkie zajebiscie na zajebistych bitach
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Beka z ludzi, których wkurwia, że obcy ludzie, czy nawet znajomi słuchają innej muzyki niż oni sami.
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

jak tak można słuchać innej muzyki niż ja
nie pojmuję tego bo przecież według mnie mam najlepszy gust muzyczny na świecie
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

dokladnie

jeszcze wracając do żelka Zippiego to odpaliłem ten tekst na rapgenius i co to kurwa jest za biały wiersz bez ładu i składu
Kiedy przyjdzie na to odpowiedni moment, i tak wyjdę z planu jak Truman
Nie rusza mnie hejt, znam gorsze dramaty
Ale nagle mój fan mówi, że dlatego, że mnie słucha, to u niego w szkole plują mu w twarz, i mam ochotę zabić
Zabić — jeden po drugim
Mam odłożone to siano na kaucję, nie będę się bał Ciebie ruszyć, jeśli kiedykolwiek go ruszysz
Eh, nie jestem gangsterem
ta składnia i brak rytmu w doborze słów kojarzy się z użytkownikiem Rometa

a tutaj na dokładkę szkoła panczy od fifiego
Ej, sam przez dekadę całowałem klamkę, jakbym deal miał z Castoramą
jest kurwa mocny przelot na kartce i naprawdę wydaje się niewykonalne położenie tego sensowanie na bicie co zresztą słychać
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2026, 15:38 przez 99mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

można słuchać muzyki, jakiej się chce, ja tam nikomu nie zabraniam. sam pewnie słucham np. metalu, którego nie słuchają metale i w dupie to mam. po prostu ciekawe to jest jak chłop, który wszystko, co miał do powiedzenia powiedział na pierwszej płycie (naprawdę dobrej płycie), z płyty na płytę tylko rośnie pod względem popularności.
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

SWN pisze: ↑30 wrz 2026, 13:27 bo kto miałby słuchać mało przebojowego trzydziestoparolatka nawijającego gry słowne o mitologii
jeden taki wyprzedaje narodowy w 5 minut
lygrys pisze: ↑30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
ODPOWIEDZ