W USA na sprzedawcę mebli na etacie chyba też nie mówi się businessman.bobsonbejbi pisze: ↑26 wrz 2026, 21:09 kolega chyba zasugerował ze w USA sie na takich tak mowi businessman a nie cap rapper ale mogę sie mylic
Amen Hewra - Krótki film o nawijaniu EP (2026)
Re: Amen Hewra - Krótki film o nawijaniu EP (2026)
czyta ślizgawkę, bo już wszystko na ln ukryte
-
bobsonbejbi
Czyta, czyta. na niedawnym feacie u halastry (czy jednego z chłopaków z halastry) byl przecież wers zeby isc na slizgawce sie pucować, raczej nie przez przypadek
Dlatego pokażmy się z dobrej strony, oceniajmy nową epkę, a nie go stalkujmy
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Z mojej strony to nie było stalkowanie, tylko wskazanie Fostera jako jednego z największych farmazoniarzy w polskim rapie. Za młodu nagrywał piosenki o życiu osiedlowym i to było spójne z tym kim był. Potem zaczął rozwijać swoją karierę poza muzyczną, zrobił studia, zaczął pracować w korpo i odbił trochę od muzyki. Powrócił z Hewrą ,gdzie zaczęli z Ostapem podrabiać/inspirować się Chiraq, do czego sam się otwarcie przyznaje. Paradoksalnie, im był starszy i bardziej poukładany życiowo, tym jego rap stawał się bardziej agresywny i kryminalny.
Na początku mnie to tak nie raziło, ale im więcej się o nim dowiedziałem i im Foster jest starszy, tym bardziej mnie ten farmazon uwiera. To wpływa mocno na mój odbiór jego twórczości i tyczy się również tej epki, która jest oparta na agresywnym bragga i dissach w kierunku niesprecyzowanych oponentów.
Oczywiście nie mogę mu odmówić dobrego flow, głosu i tekstów, ale do stylu który uprawia trzeba mieć street cred, którego Foster niestety nie ma. Gdyby faktycznie był taki obrotny i kumaty, to w wieku 50 lat nie byłby sprzedawcą mebli w jakiejś małej firmie.
- CeHaTeHaCe
zajebista płyta Amen nie czytaj tego, nikt jak ty
też props za te follow-upy ładnie wplecione
też props za te follow-upy ładnie wplecione
nic na siłę
A może niech przeczyta i się ustosunkuje? Tylko fajnie jakby tym razem nie obrażał użytkowników naszego forum.
Myślę, że dobrym pomysłem byłaby jakaś akcja ocieplająca wizerunek. Na przykład rabat na krzesła obrotowe dla obrotnych forumowiczów
- gods bidness
Nie wiem czy słuchać tego dzisiaj czy kontynuować słuchanie murzyńskiego truskulu, bo robię wielką playlistę murzyński truskul, na razie zebrane jakieś 140 kawałków.
-
bobermann3000
no nie jest to tak fajnie mistyczne i deliryczne jak trafisz do nieba. czekam na kolejne ruchy
- Pomiot_Liryczny
kupiłem 2 fizyki i się nie zawiodłem, super się bawiłem słuchając tej płyty produkcja suepr robote robi
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

produkcja robi glownie robote, a dukanie amena wkreca sie dopiero po kilku odtworzeniach. czekam na lp w pierwszym kwartale 2027.
zabiera sie ktos na performens w voodoo?
zabiera sie ktos na performens w voodoo?
a za trasę koncertową z gimbusami w końcu się z hajsu rozliczył?
warto przypomnieć dziadkowi przy okazji ogłoszenia "PIERWSZEGO / OSTATNIEGO KONCERTU AMEN HEWRA", że pierwszy się już odbył i był w chuj bekowy
jeśli performens będzie równie długi, co ten koło Syrenki nad Wisłą kilka lat temu, to nie ma co iść, a w szczególności nie ma co becelowaćzabiera sie ktos na performens w voodoo?
warto przypomnieć dziadkowi przy okazji ogłoszenia "PIERWSZEGO / OSTATNIEGO KONCERTU AMEN HEWRA", że pierwszy się już odbył i był w chuj bekowy

-
bobsonbejbi
na jednym kawałku halastry byl razem z crank allem wiec chyba sie dogadali. ale to moze byc za daleko idacy wniosek
Chodziło o to czy się rozliczył z ludźmi którzy kupili bilety
ten koncert ostatni w takim samym sensie co każda płyta dge jest ostatnia czy faktycznie gdzieś podkręcał że już nigdy więcej nie zagra?
- gods bidness
Przesłuchałem dzisiaj. Muzycznie interesująco, rapowo dużo mniej. Ratuje to trochę to, że epka jest krótka nawet jak na epkę. Lubię nawet Amena, ale on solo nie uciągnie nawet epki. Przydałby się drugi raper, pasowałby Kaz Bałagane sprzed lat czy inna Hałastra.
Może Sokół i Kukon?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- gods bidness
Pół żartem, pół serio pomyślałem przy odsłuchu, że no tutaj nie ma Sokoła, żeby go wyratował. Ale tak jak mówiłem przy tamtej płycie, tak mówię i przy tej - wolałbym dla kontrastu jakiś jaśniejszy wokal drugiego rapera, a Sokół też ma ciemny. Kaz Bałagane czy te typy z Hałastry by pasowały.
Rap gicika jest okej, ale to nie jest ani głos, ani styl pisania i rapowania, który pasuje do słuchania do solo longplayu. Dlatego kucharze dodają żurawinę do mięsa i takie tam. Póki kawałki mają po 2 minuty długości, to jeszcze jako tako, ale gdyby był drugi, uzupełniająco-kontrastujący raper z innym głosem i podejściem do rapowania/pisania, płyta by zyskała.
W sumie czy to jest taki klasyczny rap? Czy bardziej przefiltrowane wtyczkami pierdolenie w stylu tego typa od Faithless.
Rap gicika jest okej, ale to nie jest ani głos, ani styl pisania i rapowania, który pasuje do słuchania do solo longplayu. Dlatego kucharze dodają żurawinę do mięsa i takie tam. Póki kawałki mają po 2 minuty długości, to jeszcze jako tako, ale gdyby był drugi, uzupełniająco-kontrastujący raper z innym głosem i podejściem do rapowania/pisania, płyta by zyskała.
W sumie czy to jest taki klasyczny rap? Czy bardziej przefiltrowane wtyczkami pierdolenie w stylu tego typa od Faithless.