W USA na sprzedawcę mebli na etacie chyba też nie mówi się businessman.bobsonbejbi pisze: ↑wczoraj, 21:09 kolega chyba zasugerował ze w USA sie na takich tak mowi businessman a nie cap rapper ale mogę sie mylic
Amen Hewra - Krótki film o nawijaniu EP (2026)
Re: Amen Hewra - Krótki film o nawijaniu EP (2026)
czyta ślizgawkę, bo już wszystko na ln ukryte
-
bobsonbejbi
Czyta, czyta. na niedawnym feacie u halastry (czy jednego z chłopaków z halastry) byl przecież wers zeby isc na slizgawce sie pucować, raczej nie przez przypadek
Dlatego pokażmy się z dobrej strony, oceniajmy nową epkę, a nie go stalkujmy
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Z mojej strony to nie było stalkowanie, tylko wskazanie Fostera jako jednego z największych farmazoniarzy w polskim rapie. Za młodu nagrywał piosenki o życiu osiedlowym i to było spójne z tym kim był. Potem zaczął rozwijać swoją karierę poza muzyczną, zrobił studia, zaczął pracować w korpo i odbił trochę od muzyki. Powrócił z Hewrą ,gdzie zaczęli z Ostapem podrabiać/inspirować się Chiraq, do czego sam się otwarcie przyznaje. Paradoksalnie, im był starszy i bardziej poukładany życiowo, tym jego rap stawał się bardziej agresywny i kryminalny.
Na początku mnie to tak nie raziło, ale im więcej się o nim dowiedziałem i im Foster jest starszy, tym bardziej mnie ten farmazon uwiera. To wpływa mocno na mój odbiór jego twórczości i tyczy się również tej epki, która jest oparta na agresywnym bragga i dissach w kierunku niesprecyzowanych oponentów.
Oczywiście nie mogę mu odmówić dobrego flow, głosu i tekstów, ale do stylu który uprawia trzeba mieć street cred, którego Foster niestety nie ma. Gdyby faktycznie był taki obrotny i kumaty, to w wieku 50 lat nie byłby sprzedawcą mebli w jakiejś małej firmie.