Karramba
Re: Karramba
no zaraz okaze sie ze burak cale zycie i tak naprawde to zajebisty, niedoceniony raper, kalsyk i inne pierdolenie.
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
Może tak być, bo takie są właśnie trendy na Ślizgawce, a prawda jest taka, że jaranie się każdym debilem z patologii nie jest antyklasistowskie, tylko wręcz przeciwnie. To jest ukryta pogarda do ludzi, którzy mają trudniejszy start. Takie podejście sugeruje, że sam trudny start oznacza, że jesteś dobrym raperem, a przynajmniej ciekawym czy wartościowym artystą, co jest splunięciem w twarz patusom, którzy rzeczywiście coś sobą reprezentują. Wychwalanie patusa za bycie patusem oznacza pomiędzy wierszami, że ktoś z takim pochodzeniem nie może osiągnąć niczego więcej. Mamy klaskać, kiedy beknie i pierdnie, bo to wszystko na co go stać. A kiedy powiesz otwarcie, że robi gówno, to nagle ty jesteś ten zły i atakujesz całą jego klasę społeczną, a ja właśnie ją szanuję, bo oceniam według tych samych standardów co innych, a nie jak jakąś kurwa paraolimpiadę dla upośledzonych umysłowo.
Kiedy mówię, że Karramba to zjeb i chujowy raper, tak naprawdę go szanuję, bo to oznacza, że ktoś z jego rodowodem może być dobrym raperem i spoko człowiekiem.
Kiedy mówię, że Karramba to zjeb i chujowy raper, tak naprawdę go szanuję, bo to oznacza, że ktoś z jego rodowodem może być dobrym raperem i spoko człowiekiem.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Tylko Vatos Locos Klan znam, ale zachęciłeś mnie do sprawdzenia reszty dyskografii
Dodano po 1 minucie 54 sekundach:
a nie mogą mnie po prostu ciekawić historie ludzi z innych rzeczywistości, bez żadnego oceniania?
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Vatos Locos Klan
Los Vatos Locos
Dr. Spikee
Dla syna
Siemasz YeSooz
Ręką chuja nie oszukasz
Mój własny raj
Karramba Rap 1996
Impreza u Namka 1996?
Te kawałki swego czasu zapętlałem, reszta do wyjebania na śmietnik
Los Vatos Locos
Dr. Spikee
Dla syna
Siemasz YeSooz
Ręką chuja nie oszukasz
Mój własny raj
Karramba Rap 1996
Impreza u Namka 1996?
Te kawałki swego czasu zapętlałem, reszta do wyjebania na śmietnik
MalinowyJogurt 2
- gods bidness
Słuchałem w podstawówce razem z liroyem, bo przeklinali. Bumtralala karamba oszalał i lili lili taka mała lili wszyscy ją pierdolili - takie coś pamiętam i nic więcej. Jakoś od 1999 była siara tego słuchać i do dziś jest.
Czasami to trochę wygląda jak robienie z patusów małpek w zoo i klaskanie, kiedy rzucą kupą w drugą małpkę. Ale jak piszesz, że "bez żadnego oceniania" to widocznie nie ma tego klaskania, jednak wtedy nie bardzo kumam o co chodzi. Mój post jest o robieniu dobrych raperów z patusów, tak po prostu z automatu.
dla nich jesteś nikim
Nie uważam ulicznych raperów za dobrych, ale za ciekawych już jak najbardziej, którzy mają coś do powiedzenia czego nie mogę powiedzieć o żelkowych raperach, Otsochodzi czy innym Janie Rapowanie
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Również nigdy bym czegoś takiego nie powiedział o Otsochodzi czy innym Janie Rapowanie.
dla nich jesteś nikim
- marmolad_k2
1993 ziomek
Dodano po 42 sekundach:
Pierwsze słyszę, to coś od Karramby?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
- TooMuchSmoke
Toksykologia, psychiatra i spieeeerdalaj, poczuj się jak gowno i trzymaj się z dala!
Sam do siebie teraz może te wersy nawinąć.
Sam do siebie teraz może te wersy nawinąć.
- marmolad_k2
Z takich ciekawostek, to Karramba nagrał parę tracków do polskiego wydania OST gry The Devil Inside (2000) i nie jest to rap a bardziej jakieś połączenie industriala, dark ambientu i techno (jakby ktoś chciał ripa tej płyty to zapraszam na priv bo mam fizyka)
Zrobił to 8 lat przed tym jak Tede został twarzą gry Saints Row 2 w 2008 i nagrał numer "Bang, Bang [Rzeźnik z Esende]"
Zrobił to 8 lat przed tym jak Tede został twarzą gry Saints Row 2 w 2008 i nagrał numer "Bang, Bang [Rzeźnik z Esende]"
Spoiler
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ