Karramba

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: Karramba

Post autor: horrypaz »

no zaraz okaze sie ze burak cale zycie i tak naprawde to zajebisty, niedoceniony raper, kalsyk i inne pierdolenie.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Może tak być, bo takie są właśnie trendy na Ślizgawce, a prawda jest taka, że jaranie się każdym debilem z patologii nie jest antyklasistowskie, tylko wręcz przeciwnie. To jest ukryta pogarda do ludzi, którzy mają trudniejszy start. Takie podejście sugeruje, że sam trudny start oznacza, że jesteś dobrym raperem, a przynajmniej ciekawym czy wartościowym artystą, co jest splunięciem w twarz patusom, którzy rzeczywiście coś sobą reprezentują. Wychwalanie patusa za bycie patusem oznacza pomiędzy wierszami, że ktoś z takim pochodzeniem nie może osiągnąć niczego więcej. Mamy klaskać, kiedy beknie i pierdnie, bo to wszystko na co go stać. A kiedy powiesz otwarcie, że robi gówno, to nagle ty jesteś ten zły i atakujesz całą jego klasę społeczną, a ja właśnie ją szanuję, bo oceniam według tych samych standardów co innych, a nie jak jakąś kurwa paraolimpiadę dla upośledzonych umysłowo.

Kiedy mówię, że Karramba to zjeb i chujowy raper, tak naprawdę go szanuję, bo to oznacza, że ktoś z jego rodowodem może być dobrym raperem i spoko człowiekiem.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

horrypaz pisze: ↑dzisiaj, 9:53 no zaraz okaze sie ze burak cale zycie i tak naprawde to zajebisty, niedoceniony raper, kalsyk i inne pierdolenie.
Tylko Vatos Locos Klan znam, ale zachęciłeś mnie do sprawdzenia reszty dyskografii

Dodano po 1 minucie 54 sekundach:
aleksy pisze: ↑dzisiaj, 10:06 Może tak być, bo takie są właśnie trendy na Ślizgawce, a prawda jest taka, że jaranie się każdym debilem z patologii nie jest antyklasistowskie, tylko wręcz przeciwnie. To jest ukryta pogarda do ludzi, którzy mają trudniejszy start.
a nie mogą mnie po prostu ciekawić historie ludzi z innych rzeczywistości, bez żadnego oceniania?
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Vatos Locos Klan
Los Vatos Locos
Dr. Spikee
Dla syna
Siemasz YeSooz
Ręką chuja nie oszukasz
Mój własny raj
Karramba Rap 1996
Impreza u Namka 1996?

Te kawałki swego czasu zapętlałem, reszta do wyjebania na śmietnik
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Słuchałem w podstawówce razem z liroyem, bo przeklinali. Bumtralala karamba oszalał i lili lili taka mała lili wszyscy ją pierdolili - takie coś pamiętam i nic więcej. Jakoś od 1999 była siara tego słuchać i do dziś jest.
Awatar użytkownika
aleksy

Burak pisze: ↑dzisiaj, 10:44 Dodano po 1 minucie 54 sekundach:
aleksy pisze: ↑dzisiaj, 10:06 Może tak być, bo takie są właśnie trendy na Ślizgawce, a prawda jest taka, że jaranie się każdym debilem z patologii nie jest antyklasistowskie, tylko wręcz przeciwnie. To jest ukryta pogarda do ludzi, którzy mają trudniejszy start.
a nie mogą mnie po prostu ciekawić historie ludzi z innych rzeczywistości, bez żadnego oceniania?
Czasami to trochę wygląda jak robienie z patusów małpek w zoo i klaskanie, kiedy rzucą kupą w drugą małpkę. Ale jak piszesz, że "bez żadnego oceniania" to widocznie nie ma tego klaskania, jednak wtedy nie bardzo kumam o co chodzi. Mój post jest o robieniu dobrych raperów z patusów, tak po prostu z automatu.
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Nie uważam ulicznych raperów za dobrych, ale za ciekawych już jak najbardziej, którzy mają coś do powiedzenia czego nie mogę powiedzieć o żelkowych raperach, Otsochodzi czy innym Janie Rapowanie
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
aleksy

Również nigdy bym czegoś takiego nie powiedział o Otsochodzi czy innym Janie Rapowanie.
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

CL500 pisze: ↑dzisiaj, 10:47 Impreza u Namka
1993 ziomek :joint:

Dodano po 42 sekundach:
gods bidness pisze: ↑dzisiaj, 10:49 lili lili taka mała lili wszyscy ją pierdolili
Pierwsze słyszę, to coś od Karramby?
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

marmolad_k2 pisze: ↑dzisiaj, 12:09 Pierwsze słyszę, to coś od Karramby?

Chyba to?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Toksykologia, psychiatra i spieeeerdalaj, poczuj się jak gowno i trzymaj się z dala!

Sam do siebie teraz może te wersy nawinąć.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Z takich ciekawostek, to Karramba nagrał parę tracków do polskiego wydania OST gry The Devil Inside (2000) i nie jest to rap a bardziej jakieś połączenie industriala, dark ambientu i techno (jakby ktoś chciał ripa tej płyty to zapraszam na priv bo mam fizyka)

Zrobił to 8 lat przed tym jak Tede został twarzą gry Saints Row 2 w 2008 i nagrał numer "Bang, Bang [Rzeźnik z Esende]"
Spoiler
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
ODPOWIEDZ