Football Manager
Moderator: con shonery
Re: Football Manager
Trochę brzmi jak kariera papszuna w sumie
bo generalnie atrybuty fizyczne ciągle mają największą wartość w tej grze i wydaje mi się, że ta formuła sprawdzi się na każdym poziomie rozgrywkowym i niezależnie od przyjętej taktyki (choć 26tce należy oddać, że da się wygrywać inaczej niż gegenpressingiem, więc margines na fizoli jest trochę mniejszy)
trójkąt bermudzki wola mokotów
- HamulcowyBrembo
ależ ja kiedyś najebałem godzin w różne edycje tej gry
ostatni raz chyba w fm22 gdzie grałem kilka fajnych narracji typu odbudowanie klubów (Bordeaux, Schalke) albo po 2-3 sezony na klub i maksowanie wyników bez patrzenia na przyszłość klubu czy mój ulubiony save z tsv 1860
jako beniaminek bundes zrobiłem 3. miejsce, później 2. i dalej to zaczęła się już dominacja choć juniorów to zawsze bayern miał lepszych
ostatni raz chyba w fm22 gdzie grałem kilka fajnych narracji typu odbudowanie klubów (Bordeaux, Schalke) albo po 2-3 sezony na klub i maksowanie wyników bez patrzenia na przyszłość klubu czy mój ulubiony save z tsv 1860
jako beniaminek bundes zrobiłem 3. miejsce, później 2. i dalej to zaczęła się już dominacja choć juniorów to zawsze bayern miał lepszych
Mamusiu, nie czytaj!
- ConeyIsland
Z półtora roku temu grałem moim pięknym ManUtd i zrobiłem nim z 15 sezonów, po czym zostawiłem klub i chodziłem na roczne urlopy na bezrobociu sprawdzając co roku jak tam sobie dają beze mnie radę. Trochę mi było smutno, że... bardzo dobrze. Dopiero po ~dekadzie zaczęło się coś tam psuć. Przez te lata półfinał LM był co roku i jak pamiętam 9/10 tytuł mistrza. A co ważne zostawiłem drużynę z dojebanym sztabem i wiadomo że z kilkoma topowymi zawodnikami ale i wieloma zdolnymi juniorami, także nie zostawiłem 25 superstarów i elo. No, fajniusio fajniusio.
- HamulcowyBrembo
po 15 sezonach odpowiedniego budowania w takim klubie to mogą trochę utrzymać poziom z rozpędu a tym bardziej jak obstawiłeś ich juniorami
ja w tym tsv zrobiłem dwa sezony z rzędu z potrójną koroną a przez ok 11-12 sezonów w bundeslidze mistrzostwa nie wygrałem tylko 3 razy
po odejściu sprawdziłem ich po 3 latach i 1x mistrz i 2x drugie miejsce no i w lm też gorzej sobie radzili
ja w tym tsv zrobiłem dwa sezony z rzędu z potrójną koroną a przez ok 11-12 sezonów w bundeslidze mistrzostwa nie wygrałem tylko 3 razy
po odejściu sprawdziłem ich po 3 latach i 1x mistrz i 2x drugie miejsce no i w lm też gorzej sobie radzili
Mamusiu, nie czytaj!
- ConeyIsland
o kurwa xDD
https://www.bbc.com/news/articles/c9vy122xvkjo
Among those jailed was former Brackley Town FC player Shepherd Murombedzi who police said had a "long history of high-level drug supply" including being linked to imports from Europe and South America.
He was jailed for 10-and-a-half years.
- HamulcowyBrembo
ja se cisne KSZO, lige juz dominuje od paru lat, ale zeby cos zdzialac w LM to dramat. strasznie demotywuje to ze co okno transferowe przychodza saudyjczycy i inne bayerny, sprawiajac ze gracze ktorych se czlowiek chcialby trzymac i z dekade, cisna mnie zeby odejsc. budowanie reputacji moze i jest realistyczne, ale wkurwiajaco dlugie

chyba trzeba zaczac od nowa jakiegos journeymana bez coaching badge

chyba trzeba zaczac od nowa jakiegos journeymana bez coaching badge
- HamulcowyBrembo
budowanie klubu z Polski czy generalnie z jakiegoś rejonu tier3 to jest 2x czasu co najmniej
chujowe jest to że w pewnym momencie niezależnie od sukcesów i renomy klubu czy ligi nie zmienia się ten mnożnik ceny
chujowe jest to że w pewnym momencie niezależnie od sukcesów i renomy klubu czy ligi nie zmienia się ten mnożnik ceny
Mamusiu, nie czytaj!
mnożnik cen to jedno, większym problemem jest to, że nawet będąc czołową drużyną w europie, to przez reputację ligi ni chvja nie jesteś w stanie kupić zawodników z lig o wyższej reputacji, więc jesteś skazany na scoutowanie dziwnych regionów i wyciąganie niszowych talenciaków <19 roku życia.
z cenami akurat w 26 nie czuje sie jakos specjalnie oszukiwany, trzy razy juz wyciagnalem po 50 mln eur (od bayernu, milanu i city) i faktycznie poszlo to na pilkarzy, ktorzy u nich graja.
nawet nie trzeba scoutowac dziwnych regionow, ja wyciagam duzo mlodych z nizszych lig w Hiszpanii, tylko co z tego skoro za dwa sezony chca spierdalac. niby moglbym przetrzymac ich troche mimo woli, ale chce jednak zachowac jakis tam realizmjesteś skazany na scoutowanie dziwnych regionów i wyciąganie niszowych talenciaków <19 roku życia
mimo wszystko większość juniorów z wysokim PA generuje się w drużynach młodzieżowych klubów z LaLigi, a takich nie wyciągniesz. z tym przedłużaniem też jest problem, trzeba dodawać opcję opcjonalnego przedłużenia przez klub na 2 lata i czekać aż się od-obrazi + często gęsto zawodnik nie zgadza się żeby nie mieć śmiesznej klauzuli odstępnego, trzeba co pół roku nowy kontrakt podpisywać hehe
- HamulcowyBrembo
też prawdazuperhero pisze: ↑wczoraj, 17:50 mnożnik cen to jedno, większym problemem jest to, że nawet będąc czołową drużyną w europie, to przez reputację ligi ni chvja nie jesteś w stanie kupić zawodników z lig o wyższej reputacji, więc jesteś skazany na scoutowanie dziwnych regionów i wyciąganie niszowych talenciaków <19 roku życia.
jak się grało na jakichś bałkanach czy skandynawii to równie dobrze można było swoją drużynę nazwać u23
fm26 nie ogrywałem brak czasu obecnie żeby do tego usiąść
Mamusiu, nie czytaj!