ps on miał fajny występ w radio z tym plk, rzucam link w spoilerze
Paluch
- FruitOffTheWall
Re: Paluch
chłop sobie gra w Paryżu przy plk u boku, props dla niego serio. Jesteśmy internaszynal bejbi
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- bloooodtrail
za koncert szacunek nieironicznie, ale trochę zabawna jest dla mnie ta sytuacja: jesteś francuskim raperem, masz polskie korzenie, chcesz wziąć jakiegoś polaka na feat i ze wszystkich raperów w polsce wybierasz, kurwa, palucha XD już nie ważne czy po wyświetleniach wybierał, czy faktycznie słuchał i mu się podoba ta muzyka.
- marmolad_k2
Powinien wybrać Fu.
Powinien wybrać kogoś kto kuma międzynarodowy vibe, tj, Sentino, Mr. Polska, Malik Montana itp. Ze wszystkich możliwości on wybrał Palucha 
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Już wolę żeby mój kraj reprezentował szczerbaty Polak o aparycji niezbyt udanego ziemniaka niż jakiś ciapaty kundel bez choćby krzty swojego stylu, albo jakies mieszance ucpane wraki
Przecież zaprosił palucha, bo jedynie z nim z polskiej sceny ma wspólny kawałek, tu nie ma żadnej filozofii
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
No, ale czym się kierował że na feat wybrał Palucha, a nie Pezeta, Quebonafide, Bedoesa, Kaza Bałagane, PRO8L3M, Guzior itp. ? (2018 rok)
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2026, 23:42 przez xxxkawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Światem kręcą pieniądze
Inicjatywa i pierwszy krok Palucha: Jak przyznał sam PLK w wywiadach po premierze płyty, to Paluch jako pierwszy wyszedł z propozycją współpracy. PLK znał już wcześniej jego ksywę i osiągnięcia w Polsce. Kiedy poznaniak odezwał się do niego, francuski raper od razu uznał, że idealnym momentem na nagranie czegoś wspólnego będzie jego nadchodzący, debiutancki album.Dominacja Palucha na polskiej scenie (2018 rok): W okresie powstawania albumu Polak (2018), Paluch znajdował się na absolutnym szczycie popularności w Polsce. Generował ogromne, wręcz „kosmiczne” wyświetlenia i wyprzedawał największe hale. Dla PLK – który dopiero budował swoją wielką markę we Francji – współpraca z liderem polskiego rynku była ogromnym zaszczytem i naturalnym wyborem.
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Paluch to jest kocur, Paluch znalazł sposób
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ciekawe czy flow Pawlucha zrobiło na nim wrażenie
Światem kręcą pieniądze
- bloooodtrail
tu wywiad gdzie mówi o tym jak zrobił kawałek z paluchem i tłumaczenie automatyczne z youtuba (da się wyłapać o co chodzi generalnie)
Spoiler
Poszliśmy znaleźć prawdziwego faceta kto jest jednym z największych raperów z Polski. Takiego co jest naprawdę duży, duży, duży - 50 milionów wyświetleń, 40 milionów wyświetleń na klip. Początkowo on skontaktował na Instagramie on powiedział mi "Tak, kocham to co ty." (dalej fragment niezrozumiały, ale chodzi o to, że Paluch propsował rap PLK i że Polskę reprezentuje) I powiedział mi, że zróbmy utwór. Powiedziałem mu, że tak, oczywiście, że tak. Tak zaszczycony, śmiało, to ty wejdź do mojego albumu. I stworzyliśmy kawałek w ten sposób i szczerze mówiąc chylę czoła.
- v3sp347ine
ciekawe co odpowiedział Tovaritchowi gdy ten go zaprosił do numeru i darł pizdę "Sovietskiy", pewnie że się jara, bo nie rozumie ani słowa, ale buja
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
v3sp347ine pisze: ↑dzisiaj, 0:01 ciekawe co odpowiedział Tovaritchowi gdy ten go zaprosił do numeru i darł pizdę "Sovietskiy", pewnie że się jara, bo nie rozumie ani słowa, ale buja
Światem kręcą pieniądze
- v3sp347ine
zawsze bawi, że chłop robił z siebie wielkiego patriotę i buja się do klipu chłopa z logami CCCP na ciuchach. piękna kompromitacja cwela
Za stary jestem, by zmieniać świat
- bloooodtrail
no co, jak odciął się od zsrr to nie ma problemu xddd
Soviet
W swoich tekstach raper mocno identyfikuje się z sowieckimi korzeniami i symbolami CCCP, co wywołało falę krytki pośród Polskiej publiczności. Rozmawiając z raperem na ten temat odniósł się on do ideii jednoczenia raperów i publiczności ze wschodnich państw, odcinając się jednak od polityki i historii Związku Radzieckiego.