Liroy

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Liroy

Post autor: gods bidness »

Pamiętam to jeszcze nagrane chyba na kasecie magnetofonowej, a nie mp3. To byli czasy.
Woland666

Post autor: Woland666 »

Szkoda,że nie ma starych albumów na spotify,nawet bym sobie posłuchał jakiegoś bafangoo czy grabaża,jak 25 lat temu na walkmenie :) Albo.."daleko zaszło,że do tego doszło" super to były kawałki :joint:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Słuchało się w podstawówce, jak wyszło Bafangoo to taka zajawka, pełna Ameryczka, pięknie to weszło w jakiejś 3 czy 4 klasie podstawówki, klimatyczne intro, storytellingowy singiel o dziewczynie z AIDS, riposta do gównosrajków z Poznania z pozycji króla rapu. To byli czasy na walkmanie i słuchawkach z pałąkiem.

Potem to L to już był spadek formy, chyba że pomiędzy 4 a 5 klasą podstawówki nastąpił zbyt duży skok rozwojowy, żeby dalej Liroya słuchać. Potem to już był w zasadzie obciach od gimnazjum.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

W podstawówce było moment, że zrobił się hajp na "Antyliroya", ale pamiętam jak w ósmej klasie kumpel na fizyce odwrócił się w stronę mojego biurka i powiedział takim melancholijnym, zadumanym głosem, że "Nagły Atak Spawacza niby fajny ale ci powiem, że tak uczciwie to jednak Liroy według mnie lepszy i jakoś bardziej go lubię". A potem zwróciłem uwagę, że za oknem było wtedy piękne, senne, późnojesienne światło.
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Jaki ma nick na ślizgawce?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Kurwens, nie zdziwiłbym się gdyby faktycznie był tu z nami
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
Woland666

Post autor: Woland666 »

Ja byłem team Liroy,a najlepszy ziomek team peja,koniec końców on się przekonał do Liroya a mnie nawet siadło "na legalu" XD Okolice 2003 roku.Chociaż najwięcej się słuchało jeszcze pod koniec lat 90,koło 2000 roku wydał the best of "ten",miałem oryginalną kasetę i katowałem ją całe dnie,do dziś pamiętam teksty XD

przecież to jest nawet teraz po 30 latach zajebiste.
ODPOWIEDZ