TIBIA

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
elpe

Re: TIBIA

Post autor: elpe »

Najważniejsze na tym etapie to ogarnąć sobie czym jest imbuing i nowy system taskow. Na magu eq na początku to kwestia drugorzędna, bo starczy tbh focus cape, bohy, hat of the mad do 80 i jakiś spellbook z bonusem do mlvla. Na 30 lvlu gfb w łapę i exp leci jak szalony
Awatar użytkownika
137

Post autor: 137 »

Jedna z gier mojego życia...

Grałem 20 lat temu dość dużo.

Niedawno wróciłem. Pograłem pół roku. Wbiłem 341 level knightem.

Im dłużej się gra, to tibia zaczyna pełnić główną role w życiu. Pojawia się uzależnienie pewnego rodzaju i człowiek musi dostosować swoje życie pod grę albo zrezygnować.

Ja zrezygnowałem, nie wiem, czy kiedyś wrócę. Ale grało się naprawde spoko.
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

We wtorek wjezdza rebalance, oczywiscie, ze wyglada zupelnie inaczej od pierwszych zapowiedzi i oczywiscie, ze jeszcze przez pare miesiecy beda wszystko zmieniac :D :D
Awatar użytkownika
elpe

Druid po rebalansie to jakaś maszyna :bowdown:
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Właśnie oglądam streamy w pracy jak mam chwile, czuje ze to znerfia bo wszyscy mówią ze przesada xd
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Wormjot

Post autor: Wormjot »

Mythibia online zajebisty OTSik wreszcie jest gdzie pograc, polecanko

na 8.0 jest caly OTS z jakimis dodatkami od tworcow ale wiekszosc jak realtibia
Treść nie forma
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

to jakieś gówno od jajówy kastiego przeca

ale fakt, że brakuje solidnego serwera 8.x, bo 7.4 to mała mapka i szybko się nudzi
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

phobos chciałbym być z Tobą kiedyś w party :oops:
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

i do króla na quest po cunt armor
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
Wormjot

phobos pisze: 03 wrz 2026, 1:14 to jakieś gówno od jajówy kastiego przeca

ale fakt, że brakuje solidnego serwera 8.x, bo 7.4 to mała mapka i szybko się nudzi
nieee to nie od niego mu tylko chyba cos sypneli za filmik, ots dokurwiony polecando
Treść nie forma
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

Mythibia ogólnie spoko serwer 4fun
tak się składa że miałem ochotę jakiś czas temu pograć i akurat wbiłem tam na na chwilę bo na jakimś otlandzie mi się wyświetliło czy coś
no tylko nie jest to igiełka na lata póki co i raczej szybko ludzie odpływają po resecie, raczej należy to traktować jak wielkie beta testy projektu który kiedyś może być zajebistym serwerem jak go dopracują i rozbudują za jakieś 5 lat
jak grałem to było sporo aktywnych osób na początku tylko duża część quitnęła przez to że się wkurwiali na randomowe zmiany w balansie xd najlepszy był moment jak sorc bił jakiś popierdolony dmg bo UE biło fizyczny dmg i w itemach można było zrolować boost % fizycznego dmg, normalnie wszyscy padali na hita jak miałeś dobre bonusy wyrolowane :lol:

z takich serwerów na dłużej które nie są globalem to chyba tylko Tibiantis ma jakikolwiek sens nadal - tyle lat stoi i raczej się nie zapowiada żeby się wyjebał
ale mogliby nowy serwis pvp otworzyć bo ten co teraz jest to już stoi 6 lat i na świeżo ciężko się przebić tam jak latają 300 lvle
w tym roku odpalili nowe non pvp i fajnie bo brakowało tego typu serwera dla ludzi co sobie chca na czilku pograć i trochę graczy tam sobie pyka ale wydaje mi się że nowe pvp na takim serwerze co wszyscy wiedzą że jest igiełką to byłby hicior pewnie
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

mi na tibiantisie siadła psycha, bo nie chce mi się expić cały czas na tym samym, czyli na kopalni guardów, a potem może na OFie i raz na jakiś czas na chujowe ankh paladynem nieumarłych poklepać, mapa na 7.4 jest za mała a ich custom content to gówno obesrane niestety, nie ma tam zdolnych mapperów jacy byli np. na medivii nim się skurwiła i poszła w jakieś pokemony

aktualnie na treasurze jest grane, ale cudów się nie spodziewam, ot tak se poklepać spawny ze złotych lat tibii, które określam na 2006-2009
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

no te edycje mapy są lekko średnie i te sprity których używają do tych nowych rzeczy też są trochę od czapy
tym bardziej tego nie rozumiem że na początku jeszcze przed startem pamiętam była gadka że edytujemy Ankrahmun bo tomby OP itd
chuj że w tym zedytowanym Ankrahmun w zamian teraz masz spot z 50 ghoulami i szkieletami + totalnie popierdolony cave z larvami i scarabami który ma 3 piętra i rozmiarowo wygląda jakby były 4 w 1 połączone
a potem na dokładkę wjeżdżają te bardziej fancy expowiska jak jakieś crayfishe którę są 2x bardziej OP niż te OG tomby

ale na koniec dnia i tak nikt nie ma podjazdu do nich przez to że wszystkie mechaniki działają zajebiście i serwer stoi stabilnie tyle czasu i to bez większych dram
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

no to trzeba było znerfić najlepsze tomby albo wpierdolić tam jakieś behemoty i by się skończyło latanie z GFB a nie odbierać smak życia graczom casual co sobie chcieli po vampirach na tarpicie pobiegać
Wormjot

phobos pisze: 04 wrz 2026, 23:16 mi na tibiantisie siadła psycha, bo nie chce mi się expić cały czas na tym samym, czyli na kopalni guardów, a potem może na OFie i raz na jakiś czas na chujowe ankh paladynem nieumarłych poklepać, mapa na 7.4 jest za mała a ich custom content to gówno obesrane niestety, nie ma tam zdolnych mapperów jacy byli np. na medivii nim się skurwiła i poszła w jakieś pokemony

aktualnie na treasurze jest grane, ale cudów się nie spodziewam, ot tak se poklepać spawny ze złotych lat tibii, które określam na 2006-2009
Miałem tak samo, tibiantis zaczynałem ale znudziłem się, potem treasura i była spoko, a teraz przeszedłem na mythibie i jest ideolo
Treść nie forma
Awatar użytkownika
elpe

Po dodaniu systemu tasków i rebalansie profesji real tibijka jest idealna do luźnego klikania solo :cool:
ODPOWIEDZ