VNM

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
kkthx

Re: VNM

Post autor: kkthx »

Równiez uwazam, że ten album nie istnieje. 3 kawałki na krzyż pewnie nagrał i tyle. On chyba 3 rok opóźnia ten album.

Obrazek
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Kurwa Tomek, jak w wieku 40 lat piszesz 3 numery rocznie i nie jesteś OSTR albo Peja, to zajmij się czymś innym. W imię czego to jeszcze jest robione? Skoro nawet VNM odpada, to nie ma już ani jednej osoby, dla której te numery powstają.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Można się śmiać, ale to chyba musi być przejebane jak żyjesz tyle lat z muzyczki i nagle koniec. Nie musisz odbijać karty na zakładzie albo siedzieć 8 h w biurze i teraz taki Tomeczek ma nagle iść do normalnej pracy na etacie?
Według mnie tak, ale on chyba nie dopuszcza do siebie takiego scenariusza
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

i z czego żyje w takim razie? ma własne M w Warszawie czy wynajmuje pokój z 7 Hindusami na Mokotowie?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

aleksy pisze: 31 sie 2026, 16:23 Kurwa Tomek, jak w wieku 40 lat piszesz 3 numery rocznie i nie jesteś OSTR albo Peja, to zajmij się czymś innym. W imię czego to jeszcze jest robione? Skoro nawet VNM odpada, to nie ma już ani jednej osoby, dla której te numery powstają.
trzeba zadać sobie pytanie jakie są alternatywy
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Ja to mu już kilka lat temu radziłem. Gdyby mnie wtedy posłuchał, miałby teraz parę lat doświadczenia zawodowego i elementarne umiejętności radzenia sobie w dorosłym życiu.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
TdW

scam_sakawa pisze: 31 sie 2026, 16:56 i z czego żyje w takim razie? ma własne M w Warszawie czy wynajmuje pokój z 7 Hindusami na Mokotowie?
Może ktoś ma rozeznanie w temacie, ale możliwe, że nawet VNM może mieć jakieś siano ze Spotify czy innych streamingów, które nie jest głodową pensją
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Raczej nie cały chuj płaci Spotify chyba że jesteś drake
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Post autor: v3sp347ine »

Mówił kiedyś, że za jego katalog można się luźno utrzymać w średnim/dużym mieście. Nie wiem jak w Wawie, raczej nie. Możliwe, że robi jakieś tam biznesy na boku, o których nie mówi czy zainwestował hajs w coś i ten se pracuje. Robi gościnki za hajs, czasem jakiś tam koncert zagra, więc pewnie się jakoś ciuła. No, ale gość nie ma głowy do biznesów. Profile DNB martwe od 2 lat, marka odzieżowa chyba też zniknęła? Nie wiem jak studio

ok, studio istnieje, sprawdziłem. ale nie znalazłem żadnej stronki, bo zdechła.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2026, 17:24 przez v3sp347ine, łącznie zmieniany 1 raz.
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
Awatar użytkownika
TdW

Może Sokół płaci byłym reprezentantom swojej wytwórni coś w rodzaju emerytury xD
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

Może sokół płaci za milczenie o tym co się działo w prosto
Jakieś akta wypłyną, każdy kto miał do czynienia z wytwórnią prosto skończył fatalnie, sami pomyslcie
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Nawet jakby uznać, że te 250k słuchaczy miesięcznie to jest 1 odsłuch per słuchacza, to trochę kaski wpadnie, dodatkowo jeszcze za featy, dodatkowo jeszcze od czasu do czasu ZAIKS pewnie wpadnie, da się pewnie jakoś wyżyć.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Tyle że lwią część odsłuchów na spotify robią numery gdzie V jest gościnnie oraz tracki z EDKT, czyli w obu przypadkach z tych i tak marnych tantiemy spotifajowych jemu przypada mały ułamek - w końcu większość siana trafia do wytwórni lub w przypadku gościnek do głównego wykonawcy utworu
Awatar użytkownika
TdW

Nie mam Instagrama, więc niech ktoś prosto z mostu zada mu pytanie: z czego ty w ogóle żyjesz człowieniu?
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

scam_sakawa pisze: 31 sie 2026, 16:56 i z czego żyje w takim razie? ma własne M w Warszawie czy wynajmuje pokój z 7 Hindusami na Mokotowie?

Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

To niebywałe, że Glamrap dwa lata temu znalazł odpowiedź na pytania zadawane dzisiaj.
Awatar użytkownika
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

W sumie jak się tyle lat kręci w branży, pewnie można znaleźć normalną robotę, gdzies w Warnerze, albo Universalu. Tylko kwestia przejścia w swojej głowie obrazu własnej osoby, od polskiego Drejka, do warszawskiego korposzczurka, you know what im sayin
Ja nie podstawowy
Awatar użytkownika
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Wiesz jak musi być ciężko pójść do pracy i być na czas? Jeszcze ktoś czasami coś od ciebie chce. To nie dla smakosza nocturno takie rzeczy. Jasne, że by mógł. Nawet by się świetnie dogadywał, on tam wrzuca te jakieś angielskie wstawki z rosyjskim akcentem. Ps. z tych angielskich wstawek zawsze beka, czemu kurwa wyprany amerykańską popkulturą łbie nie robisz chińskich lub rosyjskich wstawek. Nieźle im jankesi sprali mózgi.
Awatar użytkownika
Travson

Post autor: Travson »

Jeśli Sujewicz THS może sobie zyć z zaiksów jak król gocławski to VNM tymbardziej, a może Romet tak dobrze płaci, cyk
phobos pisze: ten świat to symulacja na zaliczenie jakiegoś kosmicznego studenciakaxd który co roku oddaje ten sam projekt ze zmianami
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Travson pisze: 01 wrz 2026, 9:09 Jeśli Sujewicz THS może sobie zyć z zaiksów jak król gocławski to VNM tymbardziej, a może Romet tak dobrze płaci, cyk
Nie z ZAIKS-ów, a z rentierki, gdzie chłopy po 10 godzinach tyry wracają do grubych żon i co miesiąc opłacają kwadrat . Plus spadek po dziadku, hrabim podwarszawskim. Wątek poruszany setki razy użyj opcji szukaj i się doedukuj. Salutens i miłego dzionka, cyk.
ODPOWIEDZ