Baldur's Gate 3

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
eddy_wata

Re: Baldur's Gate 3

Post autor: eddy_wata »

liczyłem na więcej niż 100h szczerze, myśle, że nam zajmie więcej, bo nie wyszliśmy po 20h z aktu 1 i chyba sporo nam zostało jeszcze (4 lvl narazie)
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Spokojnie 150h nawet może zająć przejście, zalezy tez jak dokładnie eksplorujecie
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Mój kuzol nabił 2600 godzin w tej grze, nieźle co
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

chcialbym miec tyle zapału do gierek..... :( :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Prez

Globe pisze: 08 paź 2025, 11:36 Mój kuzol nabił 2600 godzin w tej grze, nieźle co
Wielkie 5 dla niego
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Awatar użytkownika
eddy_wata

ja jeśli zbiore 4 osoby to napewno zagram inną klasą drugi raz, już to wiem :D
ale solo chyba nie zrobię żadnej kampanii, sterowanie 4ma naraz męczace
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Prez

mi się to w chuj podobało, rozkminianie całego setupu i skilli żeby to dobrze współpracowało, rozmieszczanie ich na polu walki itp. i też zrobiłem jak ty, po pierwszym przejściu od razu zaczałem inna klasą ale doszedłem do 3 aktu i coś innego odpaliłem i tak zostało, tam zakręciłem się ok 300h w sumie i na pewno kiedyś wrócę, wspaniała gra
Awatar użytkownika
eddy_wata

underdark jest cudowną lokacją :oops:

druid + kleryk u mnie i wojownik + barbarian u ziomka do napierdalania, pięknie się takim setupem przemierza
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Cudowna gra to jest :oops: po zrobieniu 200h nadal miałem ochotę kontynuować rozgrywkę

Głos Shadowheart :oops: dzisiaj sobie odpaliłem ścieżkę dźwiękową która leci w obozie :oops:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
eddy_wata

full seta pod blyskawice druidem zrobilem + wywolanie deszczu albo inny sposob zmoczenia przeciwnikow i nikt nie jest w stanie sie oprzeć, chyba trzeba podniesc poziom trundosci zeby nikt dwa razy wpierdolu nie dostał
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

jeszcze lepszy patent jest jak masz tempest clerica na błyskawice i wtedy z bonusu klasowego możesz zagwarantować sobie maksymalny roll obrażeń od błyskawic

last boss 2 aktu na hita zszedł :lol:
Awatar użytkownika
eddy_wata

Wlasnie zeby jeszcze zmultiplikować bonusy z tego seta eq pod błyskawice mysle o tym, zeby lore-wise druid inicjował sie na kleryka poprzez integracje z shadowheart i wlasnie poszedl w tempest i porzucił swoje dzikie druidzkie korzenie cos jak wladyslaw jogajła co sie chrzcił
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
eddy_wata

eddy_wata pisze: 28 wrz 2025, 23:33 pierwsza sesyjka dziś za mną
koniec w coopie z ziomalem, wspaniała przygoda warto było pełną cenę zapłacić nawet za wsparcie takiego arcydzieła sztuki interaktywno-wizualnej. Skończyłem jako warlock+paladin.
Najwiekszy minus to przy maksowaniu misji w zasadzie brak progressu trudnosci i od aktu 2 walki poza Orin nie sprawialy juz trudnosci, mimo podwyzszenia poziomu przeciwnikow i ich AI modami itd
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Grał ktoś na PS5 i podpowie, czy warto w konsolowej wersji, czy są jakieś solidne przeciwwskazania (ogółem mi nie przeszkadzają strategie w tej formie, Civ7 potężnie wjechała w obieglym roku i masę frajdy sprawiła)?
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Warto, sterowanie i intefejs są dobrze dostosowane pod konsole, graficznie i wydajnościowo też git. Mi się nawet lepiej grało na konsoli niż na kompie jak testowałem (na kompa se kupiłem, na konsole mi ziomek pożyczył z inną gierką)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Prez

To byla moja pierwsza turówka na konsoli i grało mi się wybornie
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Doskonale, zatem w czerwcu wjedzie wraz z tygodniowym urlopem, dziękuję za zachęcenie do powrotu do tego świata. Nad żadną pojedynczą grą (nie licząc serii) nie spędziłem w życiu tyle czasu, co sto lat temu nad BG2.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

niedawno skończyłem ekspedycje porównywaną często do tego Baldura - i przez niektórych uznawaną za lepszą ale pomimo mojej sympatii do ekspedycji to kompletnie bez podjazdu do baldurka, który jest moją ulubioną gierką singleplayer ever chyba(obok wieśka i skyrima) ale jestem mega casualem w solo gierkach więc proszę nie oceniać :oops:

najbardziej żałuję że w pierwszym przejściu gierki kompletnie pominąłem kilka ważnych lokacji - ten zamek ludzi Lae' Zel, sporą część Underdark(od razu popłynąłem prawie do tego miasta starożytnego omijając wioskę tych grzybów czy co to było już nie pamiętam) no i leże tej wiedźmy z pierwszego aktu :bag:
Awatar użytkownika
eddy_wata

kurde to sporo straciles ci powiem bo jak dla mnie to akt 1 najciekawiej sie grało ogolnie ale to juz tak jak wspomnialem problem z balansem w nastepnych aktach jak jestes completionistem to przeciwnicy nienadążają
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

kurde dotarłem w końcu do aktu 3 z kilka h tam pograłem i tak nie wiem prosze panstwa, strasznie zmeczony jestem tą grą

chyba po prostu ten combat crpgowy nie do konca jest dla mnie

pierdolne se chyba questy poboczne zeby dobic do level capa i reszte pomine zeby skonczyc fabułkę główną
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ