Baldur's Gate 3
Moderator: con shonery
Re: Baldur's Gate 3
liczyłem na więcej niż 100h szczerze, myśle, że nam zajmie więcej, bo nie wyszliśmy po 20h z aktu 1 i chyba sporo nam zostało jeszcze (4 lvl narazie)
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Spokojnie 150h nawet może zająć przejście, zalezy tez jak dokładnie eksplorujecie
Mój kuzol nabił 2600 godzin w tej grze, nieźle co
- Cz4rny1337
- Moderator
Wielkie 5 dla niego
ja jeśli zbiore 4 osoby to napewno zagram inną klasą drugi raz, już to wiem 
ale solo chyba nie zrobię żadnej kampanii, sterowanie 4ma naraz męczace
ale solo chyba nie zrobię żadnej kampanii, sterowanie 4ma naraz męczace
mi się to w chuj podobało, rozkminianie całego setupu i skilli żeby to dobrze współpracowało, rozmieszczanie ich na polu walki itp. i też zrobiłem jak ty, po pierwszym przejściu od razu zaczałem inna klasą ale doszedłem do 3 aktu i coś innego odpaliłem i tak zostało, tam zakręciłem się ok 300h w sumie i na pewno kiedyś wrócę, wspaniała gra
underdark jest cudowną lokacją 
druid + kleryk u mnie i wojownik + barbarian u ziomka do napierdalania, pięknie się takim setupem przemierza
druid + kleryk u mnie i wojownik + barbarian u ziomka do napierdalania, pięknie się takim setupem przemierza
Cudowna gra to jest
po zrobieniu 200h nadal miałem ochotę kontynuować rozgrywkę
Głos Shadowheart
dzisiaj sobie odpaliłem ścieżkę dźwiękową która leci w obozie 
Głos Shadowheart
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

full seta pod blyskawice druidem zrobilem + wywolanie deszczu albo inny sposob zmoczenia przeciwnikow i nikt nie jest w stanie sie oprzeć, chyba trzeba podniesc poziom trundosci zeby nikt dwa razy wpierdolu nie dostał
jeszcze lepszy patent jest jak masz tempest clerica na błyskawice i wtedy z bonusu klasowego możesz zagwarantować sobie maksymalny roll obrażeń od błyskawic
last boss 2 aktu na hita zszedł
last boss 2 aktu na hita zszedł
Wlasnie zeby jeszcze zmultiplikować bonusy z tego seta eq pod błyskawice mysle o tym, zeby lore-wise druid inicjował sie na kleryka poprzez integracje z shadowheart i wlasnie poszedl w tempest i porzucił swoje dzikie druidzkie korzenie cos jak wladyslaw jogajła co sie chrzcił
koniec w coopie z ziomalem, wspaniała przygoda warto było pełną cenę zapłacić nawet za wsparcie takiego arcydzieła sztuki interaktywno-wizualnej. Skończyłem jako warlock+paladin.
Najwiekszy minus to przy maksowaniu misji w zasadzie brak progressu trudnosci i od aktu 2 walki poza Orin nie sprawialy juz trudnosci, mimo podwyzszenia poziomu przeciwnikow i ich AI modami itd
-
nobezprzesady
Grał ktoś na PS5 i podpowie, czy warto w konsolowej wersji, czy są jakieś solidne przeciwwskazania (ogółem mi nie przeszkadzają strategie w tej formie, Civ7 potężnie wjechała w obieglym roku i masę frajdy sprawiła)?
Warto, sterowanie i intefejs są dobrze dostosowane pod konsole, graficznie i wydajnościowo też git. Mi się nawet lepiej grało na konsoli niż na kompie jak testowałem (na kompa se kupiłem, na konsole mi ziomek pożyczył z inną gierką)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
To byla moja pierwsza turówka na konsoli i grało mi się wybornie
-
nobezprzesady
Doskonale, zatem w czerwcu wjedzie wraz z tygodniowym urlopem, dziękuję za zachęcenie do powrotu do tego świata. Nad żadną pojedynczą grą (nie licząc serii) nie spędziłem w życiu tyle czasu, co sto lat temu nad BG2.
niedawno skończyłem ekspedycje porównywaną często do tego Baldura - i przez niektórych uznawaną za lepszą ale pomimo mojej sympatii do ekspedycji to kompletnie bez podjazdu do baldurka, który jest moją ulubioną gierką singleplayer ever chyba(obok wieśka i skyrima) ale jestem mega casualem w solo gierkach więc proszę nie oceniać
najbardziej żałuję że w pierwszym przejściu gierki kompletnie pominąłem kilka ważnych lokacji - ten zamek ludzi Lae' Zel, sporą część Underdark(od razu popłynąłem prawie do tego miasta starożytnego omijając wioskę tych grzybów czy co to było już nie pamiętam) no i leże tej wiedźmy z pierwszego aktu
najbardziej żałuję że w pierwszym przejściu gierki kompletnie pominąłem kilka ważnych lokacji - ten zamek ludzi Lae' Zel, sporą część Underdark(od razu popłynąłem prawie do tego miasta starożytnego omijając wioskę tych grzybów czy co to było już nie pamiętam) no i leże tej wiedźmy z pierwszego aktu
kurde to sporo straciles ci powiem bo jak dla mnie to akt 1 najciekawiej sie grało ogolnie ale to juz tak jak wspomnialem problem z balansem w nastepnych aktach jak jestes completionistem to przeciwnicy nienadążają