Plecak czy torba?
Moderator: wrubel
Re: Plecak czy torba?
z troche drozszych to dakine/osprey/ oakley. Tez sprzet na cale zycie.
ta droga ide dalej
podbijam użytkownika wyżej, dodatkowo Aer Travel Pack 2 i Tom Bihn, plecaki nie do zajebania
potrzebuję super wygodnego plecaka typu podróżny ~30l, wiecie taki że jak ścisnę to się na podręczny zmieści i żeby pomieścił laptopa + bluzę, spodnie dresowe, parę butow, wiatrówkę i jakieś koszulki + bieliznę, no czyli 30l plusminus
mialem a w zasadzie dalej mam deuter futura taki elegancki z lekkim stelażem, ale stwierdziłem ze ten stelaż to dodatkowa waga i w sumie mam to w huju bo nie jest tak pakowny jak bym chciał i se kupiłem nike o taki https://www.zalando.pl/nike-performance ... c-q11.html no i się mieści w huj rzeczy ale problem jest taki że jestem pizda straszna i przerasta mnie zapierdalanie z plecakiem tego typu, bolą mnie plecy i odbiera mi to smak życia, no więc chciałbym poważnie podejść do tematu i zaopatrzyć się w jakiś elegancki sprzęt który sprawi że nie będą mnie nakurwialy plegary przy tych +/- 8 kg obciążenia, zastanawiam się czy lepiej pójść w to żeby plecak sam w sobie był lekki czy bardziej w jakieś systemy kurwa paski czy stelaże mające na celu zapewnienie odpowiedniego rozłożenia się ciężaru
jakieś rekomendacje? oprócz siłowni xD
mialem a w zasadzie dalej mam deuter futura taki elegancki z lekkim stelażem, ale stwierdziłem ze ten stelaż to dodatkowa waga i w sumie mam to w huju bo nie jest tak pakowny jak bym chciał i se kupiłem nike o taki https://www.zalando.pl/nike-performance ... c-q11.html no i się mieści w huj rzeczy ale problem jest taki że jestem pizda straszna i przerasta mnie zapierdalanie z plecakiem tego typu, bolą mnie plecy i odbiera mi to smak życia, no więc chciałbym poważnie podejść do tematu i zaopatrzyć się w jakiś elegancki sprzęt który sprawi że nie będą mnie nakurwialy plegary przy tych +/- 8 kg obciążenia, zastanawiam się czy lepiej pójść w to żeby plecak sam w sobie był lekki czy bardziej w jakieś systemy kurwa paski czy stelaże mające na celu zapewnienie odpowiedniego rozłożenia się ciężaru
jakieś rekomendacje? oprócz siłowni xD
do pakowania takich właśnie itemów kupiłem taki backpack https://www.decathlon.pl/p/plecak-turys ... R-p-334334
poleci ktoś jakiś citybrejkowy plecak, w który będę mógł się spakować na wyjazd i żaden pedał z wizzaira się do mnie nie przypierdoli na lotnisku?
ten podlinkowany przez phobbosa jest trochę za duży

ten podlinkowany przez phobbosa jest trochę za duży
Spoiler

EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler

- scam_sakawa
https://allegro.pl/oferta/plecak-do-sam ... 87734cc53a
ja mam taki, latałem z nim głównie na bieda liniach lotniczych (Ryanair, Wizzair też) i nie było problemów
ja mam taki, latałem z nim głównie na bieda liniach lotniczych (Ryanair, Wizzair też) i nie było problemów
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- piernikowyskoczek
czemu phobosowy za duży? zdaje się, że to oficjalne wymiary od roku czy dwóch
ja widziałem ludzi, którzy wypychają ten plecak tak, że aż wystaje na wszystkie strony spuchnięty cały i wtedy rzeczywiście obsługa robi problem
ja widziałem ludzi, którzy wypychają ten plecak tak, że aż wystaje na wszystkie strony spuchnięty cały i wtedy rzeczywiście obsługa robi problem
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
wymiary wizzair - 40 x 30 x 20
wymiary quechua escape 500 32l - 50 x 28 x 25
wymiary quechua escape 500 32l - 50 x 28 x 25
Spoiler

- piernikowyskoczek
aha, myślałem, że wkleiłeś podlinkowany w spoiler, to nie było tematu
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
niee, w spoilerze to właśnie rozmiarówka wizzair 
Spoiler

- HamulcowyBrembo
a to przypadkiem nie będzie tak że będziesz mieć trochę luzu w tym plecaku? chyba nie jest na jakichś stelażach?
Mamusiu, nie czytaj!
- v3sp347ine
Siema, poleć ktoś jakiś worek. Taki co się kiedyś nosiło papcie na WF w podstawówce. Mój po 10 latach użytkowania niestety się poddał, a używam tego dosłownie wszędzie xd
Nie chodzi mi o pojemność, bo pewnie każdy ma taką samą, ale ogólnie jakiś lepszy materiał, który długo wytrzyma i się nie rozpruje przy większym obciążeniu
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
- scam_sakawa
w sumie podłączam się do pytania, nie musi być markowy i mógłby nie być drogi zanadto
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Quicksilver z wewnętrzną zasuwaną kieszenią: https://worldbox.pl/p/worek-na-obuwie-q ... 6751587133
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
@cloud https://wings24.pl/products/plecak-kabi ... czny-black CABIN50 (przy 2szt) 64.50pln za 1szt
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.