Jędker

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Jędker

Post autor: gods bidness »

Skracając to do jednego zdania, jedni i drudzy byli raperami, ale tylko niektórzy umieli rapować.
dogmeat pisze: 10 sie 2026, 14:43 jednym z niewielu wyjątków w tej kwestii był Peja, który również zasuwał czasem aż zanadto i pokraczne rzeczy rapował byle się rymowało i składało, ale tutaj wyróżniający się głos i charyzma jakoś go obroniła
Dla mnie nie obroniła. Zresztą Peja był przykładem, że umie na Na Legalu, a potem cofnął się w rozwoju, zaczął zapełniać cały bar tekstem bez krzty pustej przestrzeni i zaczął robić RATATATA TATATA RATATATA TATATA RATATATA TATATA przez co dodatkowo musiał te wokale kleić z dziesięciu, bo by się inaczej udusił.

A na dowód można se puścić takie randori, gdzie się nigdzie nie spieszy, robi pauzy, trafia w bit tam gdzie trzeba. Do dziś to jest nieodgadnione jak on mógł zrobić taki regres.
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Dla mnie nie obroniła
No ale jednak facet jest już 30 lat na scenie, gra koncerty, wydaje płyty, ma uznana i stabilna pozycje. Czyli sie obronił
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

a wracając do jędkera to macie rację, niestety różnica była duża w warsztacie itd. nie chodziło o sam głos, wniosek oddalony, proszę następny
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Sesja nagrana w mojej kanciapie w Chłapowie. To tutaj powstawały szkice, które później nabrały ostatecznego szlifu w Go Home Studio w Gdańsku podczas prac nad albumem Życie Genialne. Poczujcie ten surowy klimat. Kolejny dowód na to, że Życie Genialne to nie tylko cel, ale proces. Dzisiaj ten proces dzieje się w mojej kanciapie. 🎧💎
W drugim odcinku serii „Sesje z Realistą” wracam z rowerowego tripa prosto do studia, by dokończyć bit, którego zarys słyszeliście ostatnio. 🚲🔊 Zobaczycie, jak wyciągnąłem hi-hat z dźwięku rowerowego kółka, jak brzmi nowa melodyjka na refrenie i jak finalnie oszlifowałem całość w BandLabie. 🎹✨ Mimo kosiarki sąsiada za oknem, ten vibe jest nie do podrobienia.🎧💎 Usiądźcie wygodnie i sprawdźcie, co tym razem wycisnąłem z MPC! 🥁🔥

✅ Mój Setup w tym odcinku:
MPC SAMPLE
MOOG MESSENGER
BANDLAB
MACKIE CR 3.5

Ale flex na książki na vlogu, Jędker jak to czytasz może byś sprzedał parę sztuk ślizgawkerom, bo jesteśmy ciekawi jej treści. Chłapowo ładna wieś nad morzem, widać że faktycznie Jędker realista od fleszy dystans
Ostatnio zmieniony 12 sie 2026, 19:19 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

bit brzmi tak jak pewnie ta woda z kałuzy w butelce smakuje

rzeznia

jak ogladam te jego filmiki to sie zastanawiam czy on kiedys slyszal jakies bit serio
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Możesz nie sprawiać burakowi przykrości chamie?
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Dawać Jędkera na beatbattle
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

horrypaz pisze: wczoraj, 19:19 bit brzmi tak jak pewnie ta woda z kałuzy w butelce smakuje

rzeznia

jak ogladam te jego filmiki to sie zastanawiam czy on kiedys slyszal jakies bit serio
Coś sfrustrowany foruming uskuteczniasz ostatnio takie odnoszę wrażenie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ja mam koleżankę w Chłapowie, jak go spotka, to poprosi o książkę dla Buraka.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Dziękuję bardzo, wierzę że się uda
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

Burak pisze: wczoraj, 20:02 Coś sfrustrowany foruming uskuteczniasz ostatnio takie odnoszę wrażenie
wydaje Ci sie
ODPOWIEDZ