[serial] Silos 2023

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

masz_szluge_

[serial] Silos 2023

Post autor: masz_szluge_ »

7,6 filmweb, uwazam za uczciwa ocene. Dziwne, ze nie ma tutaj jeszcze tematu. Dzisiaj bodajze wypuszczaja 3 odcinek 3 sezonu. Poki co zajebiscie sie rozkreca.

https://www.filmweb.pl/serial/Silos-2023-10002094
Awatar użytkownika
redman23

Re: [serial] Silos 2023

Post autor: redman23 »

pierwsze dwa sezony obejrzane i mi się podobało, z trzecim poczekam chyba aż wyjda wszystkie i wtedy machnę
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Nie wiedziałem nawet, że jest temat, ale sam zrobiłem kilka dni temu binge-watching i mogę z czystym sumieniem polecić.
Mam znajomych, co byli podjarani po pierwszym sezonie, ale zaraz na początku drugiego porzucili oglądanie, bo ich zdaniem był zbyt "slow-paced" (jednocześnie ci sami ludzie jarają się "From"), ale też się pod koniec rozkręca.

Z kolei trzeci sezon dopiero cztery odcinki (jutro wychodzi piąty, a więc połowa sezonu) i oczywiście bez spoilerów, ale mogę tylko napisać, że akcja na pewno bardziej dynamiczna niż w drugim i nudy nie ma.

Ogólnie przydałoby się więcej takich seriali, gdzie motywem przewodnim jest izolacja, taka czy owaka, bo zazwyczaj można na tym zbudować dobry klimat
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

pierwszy sezon byl na tyle ciekawy ze przeczytalem ksiazki z tej serii zanim wyszedl drugi i juz go nawet nie ogladalem, fajna historia

Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Haczapurjan pisze: 30 lip 2026, 16:24 gdzie motywem przewodnim jest izolacja
mi sie wydaje ze to jest najlepszy motyw na serial, bo wszystkie takie zawsze maja potencjal (oczywiscie nie zawsze wypalaja) ale maja
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Wreszcie naprawdę udany odcinek - od niego powinien się zacząć ten sezon, a nie nudy o amnezji na zmianę z nudami w DC. I nawet Common nie wypadł drewnianie!
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
ODPOWIEDZ