[serial] Silos 2023

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

masz_szluge_

[serial] Silos 2023

Post autor: masz_szluge_ »

7,6 filmweb, uwazam za uczciwa ocene. Dziwne, ze nie ma tutaj jeszcze tematu. Dzisiaj bodajze wypuszczaja 3 odcinek 3 sezonu. Poki co zajebiscie sie rozkreca.

https://www.filmweb.pl/serial/Silos-2023-10002094
Awatar użytkownika
redman23

Re: [serial] Silos 2023

Post autor: redman23 »

pierwsze dwa sezony obejrzane i mi się podobało, z trzecim poczekam chyba aż wyjda wszystkie i wtedy machnę
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Nie wiedziałem nawet, że jest temat, ale sam zrobiłem kilka dni temu binge-watching i mogę z czystym sumieniem polecić.
Mam znajomych, co byli podjarani po pierwszym sezonie, ale zaraz na początku drugiego porzucili oglądanie, bo ich zdaniem był zbyt "slow-paced" (jednocześnie ci sami ludzie jarają się "From"), ale też się pod koniec rozkręca.

Z kolei trzeci sezon dopiero cztery odcinki (jutro wychodzi piąty, a więc połowa sezonu) i oczywiście bez spoilerów, ale mogę tylko napisać, że akcja na pewno bardziej dynamiczna niż w drugim i nudy nie ma.

Ogólnie przydałoby się więcej takich seriali, gdzie motywem przewodnim jest izolacja, taka czy owaka, bo zazwyczaj można na tym zbudować dobry klimat
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

pierwszy sezon byl na tyle ciekawy ze przeczytalem ksiazki z tej serii zanim wyszedl drugi i juz go nawet nie ogladalem, fajna historia

Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
Haczapurjan pisze: 30 lip 2026, 16:24 gdzie motywem przewodnim jest izolacja
mi sie wydaje ze to jest najlepszy motyw na serial, bo wszystkie takie zawsze maja potencjal (oczywiscie nie zawsze wypalaja) ale maja
ODPOWIEDZ