[konsola] Sony PlayStation

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: [konsola] Sony PlayStation

Post autor: marmolad_k2 »

marmolad_k2 pisze: 14 lip 2026, 0:37 Nie kupujcie Sleeping Dogs na PS4, jeżeli macie PS5. Kupiłem miesiąc temu cyfrową wersję i nie działa, na początku jest ostrzeżenie, a potem crashuje się przy rozpoczęciu nowej gry. Sony oczywiście na stronie sklepu o niczym nie informuje :dunno:
Udało się przejść, sposób na Reddicie, a i tak myślę że kilkanaście razy gra mi wywaliła w trakcie przechodzenia, głównie podczas wczytywania zapisu, ale kilka razy również w trakcie misji. A sama gra genialna, polecam przed GTA VI :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

masz_szluge_ pisze: 23 lip 2026, 13:07 przesiadl sie ktos z ps5 na ps5 pro? warto? jakie wrazenia?
Ja się przesiadłem i nie było żadnego efektu wow. Patrząc na jakieś porównania na YT, widać różnicę kiedy masz obie wersje obok siebie jednocześnie. Jak sobie odpaliłem Cyberpunka na pro, to w ogóle nie odczułem jakiejś wyraźnej poprawy. Zrobiłem to trochę z myślą o przyszłych tytułach, także jeszcze nie żałuję, ale póki co prawdopodobnie nie odczułbym różnicy pozostając z podstawową wersją. I jeszcze kupiłem wersję z napędem jakieś dwa tygodnie przed frajerskim ogłoszeniem :(
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Tez sie zastanawiam czy sie pchac w to ps5 pro, glownie z powodu gta6. Jak sie okaze ze na zwyklaku beda frame dropy a na pro stabilne chociaz 40 klatek to troche slabo.
Juz chcialem brac prosiaka w weekend jak byl po 3899, ale jak po niedzieli przyjebali 4500 to juz jest to srogo popierdolone.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

No, Sony się odniosło do krytyki w końcu. Generalnie odpowiedź brzmi: słyszymy Was, mamy to w dupie. Niczego innego się nie spodziewałem.

Tutaj info:
Sony CFO: Will will move forward with digital only. PlayStation will win on affordability.

Istnieją różne powody, dla których podjęliśmy tę decyzję, przy czym największym z nich jest ogólny postęp cyfryzacji treści - to główny czynnik. Dotyczy to nie tylko PlayStation, ale wszelkiego rodzaju treści, gdzie cyfryzacja stale postępuje.

Kiedy więc myślimy o przyszłości - a poświęciliśmy temu wiele uwagi i czasu, ostrożnie to rozważając - doszliśmy do takiego wniosku i będziemy ostrożnie wdrażać ten plan. Odnośnie tej decyzji otrzymaliśmy wiele różnych opinii, a ludzie mają bardzo jednoznaczne poglądy. Rozumiemy, że społeczność przedstawiła nam stanowczo te zastrzeżenia.

Gry są kochane przez wielu ludzi. To forma rozrywki, którą ludzie uwielbiają i w wielu przypadkach wiąże się ona z ich miłymi wspomnieniami. Rozumiemy te emocje. Chcemy wziąć je pod uwagę i w przyszłym, cyfrowym ekosystemie z pewnością będziemy chcieli dalej badać, jak angażować graczy
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Gdyby w nastepnej generacji Xbox wydawal gry normalnie na płycie, a Playstation nie to kupilibyscie Xboxa?
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

ja jebię ale korpomowa
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Parlae

sqlie pisze: 31 lip 2026, 14:11 Gdyby w nastepnej generacji Xbox wydawal gry normalnie na płycie, a Playstation nie to kupilibyscie Xboxa?
Ja tak. Wtedy po raz pierwszy kupię Xboxa.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no ale następny Xbox to raczej będzie takie steam machine z windowsem z nakładką xbox, widać ruchy robione w tym kierunku zgodnie z przeciekami, więc równie dobrze można se kąkuter kupić :D
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Ja normalnie biere digital only PS6, nowy Xbox też wpadnie i nowy Switch, jebać biede.
Awatar użytkownika
Parlae

Wszyscy wiemy, że tu nie chodzi o biedę czy nie dziobaku pustaku. Ale jak lubisz być dymany przez każde duże korpo to spoko.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Remualdo pisze: 31 lip 2026, 14:21 Ja normalnie biere digital only PS6, nowy Xbox też wpadnie i nowy Switch, jebać biede.
To lepiej kup dwa switche.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

patrząc że chyba żaden exclusive na ps5 mnie nie zaciekawił to nie planuje brać i zostane przy kompie + switch

te wszystkie tsuszimy, god of wary itd. mnie nie przyciągają, chyba tylko tlou 3 mogłoby zmienić moje zdanie, a to tez musiałbym zobaczyć co z tego wyjdzie (akurat dwójke uwielbiam)

w sumie to już mam podejście, że raczej nic nie biorę na ps5, nawet nie sprawdzam promek tam co zawsze robiłem jak coś było albo chciałem
jedynie moze se kupie cos na płytce z drugiej ręki
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Parlae

A Wy co sądzicie? Exclusivy istotne czy "jebać je, dajcie mi już nową fifę"?
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

A co to za różnica są czy nie, jak i tak mało kto kupuje exy na ps czy tam Xbox, wózek z exami ciągnie N, tam przynajmniej ludzie gierki kupują.
ODPOWIEDZ