Tenis

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Tenis

Post autor: Haczapurjan »

kapper1 pisze: 04 lip 2026, 7:16
Spoiler
Obrazek
Obrazek

Obrazek
nie uwzględniliśmy tego, że Purkacz wyszedł z szafy i pokazał pierwszy raz jakąkolwiek swoją dziołchę, bo dużo plot już było o byciu waginosceptykiem.

W dodatku dużo młodszą, za co mad respect, bo chłop kręcący się już koło 30-tki, powinien obowiązkowo oglądać się za młodymi i płodnymi, a nie za dinozaurami-rówieśniczkami
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

natura
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

Szczerze to ciężko w to uwierzyć bo hurkacz zawsze wydawał się takim nieśmiałym typem który "wstydzi się zagadać" na imprezie z kolegami. Ciekawe gdzie ją poznał
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

ziomek mieszka w monte carlo i jeździ mclarenem prawdopodobnie nie musiał robić nic
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Iga Świątek odpadła w 3. rundzie Wimbledonu. W czasie meczu nasza zawodniczka mocno przeżywała każdy błąd i nieudane zagranie. Irytowała się, rzucała przekleństwami. A po meczu Polka pojawiła się na konferencji prasowej, gdzie powiedziała:

Trzeba ufać procesowi, to pewne. Szczerze mówiąc wyniki przestały mnie już obchodzić. Byłam na nich tak bardzo skupiona, że ​​trudno tak dalej funkcjonować. Dlatego staram się po prostu odpuścić. Nie osiągam dobrych wyników, więc nie będę ich oczekiwać - powiedziała Swiatek.

Te słowa od razu spotkały się różnym przyjęciem ekspertów. Marek Furjan na X napisał tylko "?🤔".
A wy co o tym sądzicie?

Iga Świątek w pomeczowej rozmowie z Tomaszem Lorkiem dla Polsatu Sport 🗣️

O tym, który moment był newralgiczny:
💬 "Szczerze mówiąc - to momentum tak często się zmieniało, że ciężko jest wybrać jeden. Myślę, że jak miałam 2-1 w tie-breaku, to faktycznie zrobiłam dwa błędy, które nie powinny się wydarzyć. Powinnam po prostu wprowadzić tę piłkę w kort i dać też szansę na rozegranie jakiejś akcji. Zepsułam dwa returny. Ale naprawdę tyle się działo w tym meczu, że nie ma takiego jednego konkretnego momentu. Szkoda, że nie byłam bardziej solidna na początku drugiego seta, bo tam zdarzyły się trzy szybkie, niewymuszone błędy".

Ogólnie o meczu:
💬 "Ciężki mecz. W sumie cieszę się, że w tym pierwszym secie wybroniłam się z tego wyniku mocno niekorzystnego. Była walka, ona była odważniejsza w tych ważnych momentach, lepiej zagrała. Myślę, że w drugim secie ona już się trochę rozkręciła, odważniej returnowała. Ja za to coraz więcej returnów nie trafiałam z tych jej wolnych serwisów. Na pewno nie było łatwo i tak jak mówię, ona zagrała odważniej".

📸 Polsat Sport | #Wimbledon | #zkortu
gimb

Post autor: gimb »

Trzeba ufać procesowi xd
mezokracja
Awatar użytkownika
Picasso

Post autor: Picasso »

No, zwłaszcza jak proces prowadzi nas do coraz gorszych rezultatów, to trzeba mu po prostu zaufać
Spoiler
bo mogą być jeszcze gorsze
:lol:
vipdavid

@gimb @Picasso
Tu macie więcej smaczków

https://www.sport.pl/tenis/7,107387,328 ... meczu.html
Osobą z boksu Igi Świątek, która mówi najwięcej, jest psycholog Daria Abramowicz. Jest w jej zespole najdłużej, ale zazwyczaj w takich momentach oczekuje się, że coś powie główny trener" - zrelacjonowała.
Dla mnie te słowa o procesie,to trochę przerażające są :(
Mam wyjebane na wyniki- albo będą albo nie.To trochę brzmi jak zniechęcenie a nawet wypalenie.

Najgorsze w tym wszystkim, jest to , że wszyscy poza Igą widzą gdzie jest problem,tylko nie ona sama.Nie mam nic do pani Abramowicz,ale pewna forma współpracy już chyba się wyczerpała.
Awatar użytkownika
Picasso

Post autor: Picasso »

Jedynym wytłumaczeniem czemu Daria nie została jeszcze pogoniona jest to, że ich relacja nie jest tylko zawodowa. To naprawdę duża sztuka, że z młodej dziewczyny o mentalu Kobego czy Jordana, która dominowała swoje przeciwniczki, zrobiła beksę, dla której wynik w zasadzie to się nie liczy i która dzisiaj jest w zasadzie w stanie przegrać z każdą przeciwniczką z pierwszej setki.
Awatar użytkownika
kapper1

Picasso pisze: 05 lip 2026, 11:35 że z młodej dziewczyny o mentalu Kobego czy Jordana
nigdy takiego nie miała. Rzadko kiedy wracała ze słabych wyników (w głowie mam tylko mecz z Osaką z 2:4? w ostatnim secie [inna sprawa, że Osaka to największy klaun w WTA]), bo i nie musiała. Wypełniła lukę po Barty, która niespodziewanie skończyła karierę.

Grała odważnie i siłowo. ale to tyle. Do dzisiaj nie nauczyła się zmian tempa, uruchomienie slice'ów, kiedy nie idzie itd. O tragicznym ostatnio poziomie wta nie będę już pisał, bo kiedyś o tym pisałem tutaj wypracowanie. Zresztą ostatni sukces Chwalińskiej jest tego pokłosiem jak jednowymiarowe są dzisiejsze zawodniczki.
Aktualnie Muchova jest chyba najbardziej wszechstronną zawodniczką, ale ona też ze starej gwardii i co chwilę kontuzjowana.
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Ale mental Kobego czy Jordana to nie jest odwracanie przegranych meczów, w których słabiej się zaczęło, ale od początku napierdalanie tak, że nawet nie ma kiedy być słabiej. Przede wszystkim z sympatycznej zawodniczki biorącej udział w zawodach sportowych nastąpiła przemiana w rozmemłaną kukłę, dla której od odbijania piłki paletką ważniejsze jest międlenie w głowie i na konferencjach jakichś poppsychologicznych sloganów w stylu Zwierciadła. Jak widać do zostania Britney Spears sportu nie trzeba alkoholu i narkotyków, wystarczy tylko uzależnienie od guru.
Awatar użytkownika
kapper1

^powiedzmy, że mogę się zgodzić

potężna Eala rozjebana przez karła na pierdolonej TRAWIE :lol:

Mertens tak daleko to też wysoka kapa
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Spoiler
Obrazek
Przewidziałem. Luźny kuponik z tenisa. :)
Awatar użytkownika
kapper1

no i klasa
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

Dimitrov redemption, fajnie jakby wszedł do półfinału po tak słabym okresie
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Ja z Dimitrovem same tylko dobre wspomnienia, bo w 2017 zamykał mi kupon w meczu z Carreno Bustą, nie zawiódł, a ja byłem bogatszy o 10 tysięcy polskich nowych złotych :oops:
vipdavid

Haczapurjan pisze: 06 lip 2026, 19:43 byłem bogatszy o 10 tysięcy polskich nowych złotych
:shock:
Okurwa

By the way
Czego potrzebuje Iga Świątek by Dawid Góra
https://sportowefakty.wp.pl/tenis/12610 ... jqrBWzlSbQ
ODPOWIEDZ