W dodatku dużo młodszą, za co mad respect, bo chłop kręcący się już koło 30-tki, powinien obowiązkowo oglądać się za młodymi i płodnymi, a nie za dinozaurami-rówieśniczkami
Tenis
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- Haczapurjan
Re: Tenis
W dodatku dużo młodszą, za co mad respect, bo chłop kręcący się już koło 30-tki, powinien obowiązkowo oglądać się za młodymi i płodnymi, a nie za dinozaurami-rówieśniczkami
Iga Świątek odpadła w 3. rundzie Wimbledonu. W czasie meczu nasza zawodniczka mocno przeżywała każdy błąd i nieudane zagranie. Irytowała się, rzucała przekleństwami. A po meczu Polka pojawiła się na konferencji prasowej, gdzie powiedziała:
Trzeba ufać procesowi, to pewne. Szczerze mówiąc wyniki przestały mnie już obchodzić. Byłam na nich tak bardzo skupiona, że trudno tak dalej funkcjonować. Dlatego staram się po prostu odpuścić. Nie osiągam dobrych wyników, więc nie będę ich oczekiwać - powiedziała Swiatek.
Te słowa od razu spotkały się różnym przyjęciem ekspertów. Marek Furjan na X napisał tylko "?".
A wy co o tym sądzicie?
Iga Świątek w pomeczowej rozmowie z Tomaszem Lorkiem dla Polsatu Sport
O tym, który moment był newralgiczny:
"Szczerze mówiąc - to momentum tak często się zmieniało, że ciężko jest wybrać jeden. Myślę, że jak miałam 2-1 w tie-breaku, to faktycznie zrobiłam dwa błędy, które nie powinny się wydarzyć. Powinnam po prostu wprowadzić tę piłkę w kort i dać też szansę na rozegranie jakiejś akcji. Zepsułam dwa returny. Ale naprawdę tyle się działo w tym meczu, że nie ma takiego jednego konkretnego momentu. Szkoda, że nie byłam bardziej solidna na początku drugiego seta, bo tam zdarzyły się trzy szybkie, niewymuszone błędy".
Ogólnie o meczu:
"Ciężki mecz. W sumie cieszę się, że w tym pierwszym secie wybroniłam się z tego wyniku mocno niekorzystnego. Była walka, ona była odważniejsza w tych ważnych momentach, lepiej zagrała. Myślę, że w drugim secie ona już się trochę rozkręciła, odważniej returnowała. Ja za to coraz więcej returnów nie trafiałam z tych jej wolnych serwisów. Na pewno nie było łatwo i tak jak mówię, ona zagrała odważniej".
Polsat Sport | #Wimbledon | #zkortu
@gimb @Picasso
Tu macie więcej smaczków
https://www.sport.pl/tenis/7,107387,328 ... meczu.html
Mam wyjebane na wyniki- albo będą albo nie.To trochę brzmi jak zniechęcenie a nawet wypalenie.
Najgorsze w tym wszystkim, jest to , że wszyscy poza Igą widzą gdzie jest problem,tylko nie ona sama.Nie mam nic do pani Abramowicz,ale pewna forma współpracy już chyba się wyczerpała.
Tu macie więcej smaczków
https://www.sport.pl/tenis/7,107387,328 ... meczu.html
Dla mnie te słowa o procesie,to trochę przerażające sąOsobą z boksu Igi Świątek, która mówi najwięcej, jest psycholog Daria Abramowicz. Jest w jej zespole najdłużej, ale zazwyczaj w takich momentach oczekuje się, że coś powie główny trener" - zrelacjonowała.
Mam wyjebane na wyniki- albo będą albo nie.To trochę brzmi jak zniechęcenie a nawet wypalenie.
Najgorsze w tym wszystkim, jest to , że wszyscy poza Igą widzą gdzie jest problem,tylko nie ona sama.Nie mam nic do pani Abramowicz,ale pewna forma współpracy już chyba się wyczerpała.
Jedynym wytłumaczeniem czemu Daria nie została jeszcze pogoniona jest to, że ich relacja nie jest tylko zawodowa. To naprawdę duża sztuka, że z młodej dziewczyny o mentalu Kobego czy Jordana, która dominowała swoje przeciwniczki, zrobiła beksę, dla której wynik w zasadzie to się nie liczy i która dzisiaj jest w zasadzie w stanie przegrać z każdą przeciwniczką z pierwszej setki.
nigdy takiego nie miała. Rzadko kiedy wracała ze słabych wyników (w głowie mam tylko mecz z Osaką z 2:4? w ostatnim secie [inna sprawa, że Osaka to największy klaun w WTA]), bo i nie musiała. Wypełniła lukę po Barty, która niespodziewanie skończyła karierę.
Grała odważnie i siłowo. ale to tyle. Do dzisiaj nie nauczyła się zmian tempa, uruchomienie slice'ów, kiedy nie idzie itd. O tragicznym ostatnio poziomie wta nie będę już pisał, bo kiedyś o tym pisałem tutaj wypracowanie. Zresztą ostatni sukces Chwalińskiej jest tego pokłosiem jak jednowymiarowe są dzisiejsze zawodniczki.
Aktualnie Muchova jest chyba najbardziej wszechstronną zawodniczką, ale ona też ze starej gwardii i co chwilę kontuzjowana.
- nobezprzesady
Ale mental Kobego czy Jordana to nie jest odwracanie przegranych meczów, w których słabiej się zaczęło, ale od początku napierdalanie tak, że nawet nie ma kiedy być słabiej. Przede wszystkim z sympatycznej zawodniczki biorącej udział w zawodach sportowych nastąpiła przemiana w rozmemłaną kukłę, dla której od odbijania piłki paletką ważniejsze jest międlenie w głowie i na konferencjach jakichś poppsychologicznych sloganów w stylu Zwierciadła. Jak widać do zostania Britney Spears sportu nie trzeba alkoholu i narkotyków, wystarczy tylko uzależnienie od guru.
- Haczapurjan
Ja z Dimitrovem same tylko dobre wspomnienia, bo w 2017 zamykał mi kupon w meczu z Carreno Bustą, nie zawiódł, a ja byłem bogatszy o 10 tysięcy polskich nowych złotych