[konsola] Sony PlayStation

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Remualdo

Re: [konsola] Sony PlayStation

Post autor: Remualdo »

To dostałeś namiar na porządny sklep stacjonarny w Polsce, daj mi namiar na sklep o podobnej jakości w UK, jak masz takie dojścia to może skorzystam.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

możliwe, że jest opcja zakupu gry pudełkowej w internecie ale nie wiem
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Widocznie Sony ma inne spojrzenie na to.
BAJDO

Post autor: BAJDO »

jebac plajstajszyn
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

W kwietniu Sony zaktualizowało swój regulamin i teraz konta nieużywane przez 3 lata mogą być automatycznie usuwane :lol:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

No nic, będę się logował raz na 3 lata, kiedy będę już mieć nowego xboksa albo nintendo zamiast PS6.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

i jak tu sie nie wkurwiac na takie dziadostwo jebane
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ale z czym macie problem, wystarczy nie iść do więzienia
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

Testowanie modelu hardware as a service, testowanie dynamicznych cen, zaktualizowanie regulaminu pod kątem okresu kiedy mogą skasować konto, kasowanie sklepu PS3 i PS Vita i koniec wydań fizycznych od 2028 to są jasno realizowane kroki żeby przerzucić graczy na opcję abonamentową. Nie płacisz? Nie grasz. Microsoft już rok temu zajawił temat kampanią pt. This Is an Xbox o którą się (słusznie) ludzie spięli. Sony zapewne ma takie samo podejście tylko chcą to rozłożyć na wiele lat i zanim zaczną agresywnie iść w streaming to mają ochotę wycisnąć graczy jak cytrynę (pozdro KNT i Pihu). Rynek wtórny i pośrednicy mają zniknąć, a gracz ma być permanentnie dojony z kasy.

Wspomniano w tym temacie Game-Key Cardy na Switcha 2, ale to nie jest tak chamska zagrywka. Mając GKC nie trzeba mieć konta w sklepie Nintendo, a jedynie wkłada się kardridż do konsoli i pobiera grę na pamięć konsoli / kartę microSD Express. Po pobraniu gry nie trzeba więcej łączyć się z Internetem i można śmiało grać. Jak gra jest ściągnięta to temat zamknięty i utrata konta Nintendo nie oznacza straty własności tej gry. Dodatkowo można ją odsprzedać, co z wersją cyfrową gry nie jest możliwe. Oczywiście w większości przypadków stosowanie GKC to chamska zagrywka przerzucania kosztów nośnika na gracza, bo wydawcy za grę na GKC liczą sobie podobnie jak za grę na normalnym kardridżu, ale dla nich koszt GKC jest znacząco mniejszy. A że korporacje są chciwe to wysypało tych GKC sporo. Na szczęście posiadacze Switcha 2 jasno się temu sprzeciwiają i np. Bethesda która na NS2 wydała Fallouta 4 jako kod w pudełku teraz z Indianą Jonesem i Oblivionem postawili na gry w całości na kardridżu co zostało bardzo dobrze przyjęte. Przynajmniej na NS2 idą zmiany ku lepszemu, choć taki Capcom, Square Enix czy Sega to pewnie będą cisnąć z tymi GKC do porzygania. Nintendo znane ze swoich ruchów przy dobrej okazji też chętnie zmaksymalizuje zyski, także nie ma co robić z nich świętych tylko po prostu kupować fizyki. Presja i przede wszystkim głosowanie portfelem ma sens.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Spoiler
Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. Tylko tyle mam do powiedzenia. :)
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ale będą mogły gry potanieć jak sony nie będzie się musiało dzielić z nikim
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Tymczasem CEO Sony sprzedaje 50% swoich udziałów:
https://www.reddit.com/r/Piracy/comment ... ares_days/

Czemu akurat teraz? Nadal będą udawać This is Fine jak w tym memie.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Nie kupujcie Sleeping Dogs na PS4, jeżeli macie PS5. Kupiłem miesiąc temu cyfrową wersję i nie działa, na początku jest ostrzeżenie, a potem crashuje się przy rozpoczęciu nowej gry. Sony oczywiście na stronie sklepu o niczym nie informuje :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@marmolad_k2 a to dziwne, bo ja na PS5 wbiłem platynę w Sleeping Dogs i zero problemów. Tylko to było w maju 2023.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
KAHXY

Post autor: KAHXY »

Archie pisze: 05 lip 2026, 20:03 kasowanie sklepu PS3 i PS Vita i koniec wydań fizycznych od 2028 to są jasno realizowane kroki żeby przerzucić graczy na opcję abonamentową.
Moim zdaniem korelacja nie oznacza przyczynowości, mimo mojej szczerej niechęci do poczynań niebieskich ostatnimi czasy.
PS3 ma już ze 20 lat, i tak na prośbę społeczności przedłużyli żywot PSN Store na tej konsoli.
A Vita to niestety był niewypał, który jak na moje i tak długo pożył jak na to, że Sony miało tę konsolkę bardzo szybko w dupie.

A to, że Sony wizerunkowo przestrzeliło sobie kolano, łącząc informacje o przejściu na full cyfrę wraz z drugą - o zamknięciu tych sklepów to inna sprawa :D
:wall:
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Warto teraz kupopwać Slima z napędem pod GTA i Wieśka nowego czy lepiej na nową generacje czekać?
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

prawda to, ze GTA 6 ma dzialac w 60 FPS tylko na wersji pro?
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Warto kupować teraz konsolę. Przyszłość nowej generacji jest niepewna przez ceny RAMu i SSD. Generalnie to już ten moment cyklu, gdy PS6 powinna być prawie że gotowa i szykowana na premierę. A nie ma.

Dodano po 1 minucie 20 sekundach:
masz_szluge_ pisze: wczoraj, 9:47 prawda to, ze GTA 6 ma dzialac w 60 FPS tylko na wersji pro?
Nic nie wiadomo na razie, jak już, to są powątpiewania, że cokolwiek uciągnie 60 FPS. Możliwe też, że dadzą jakieś 40 FPS. W tym momencie czysto spekulujemy.
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

lambiczi pisze: wczoraj, 9:29 Warto teraz kupopwać Slima z napędem pod GTA i Wieśka nowego czy lepiej na nową generacje czekać?
nie sądzę, że nowy Witcher wyjdzie jeszcze na current-gen
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Wiedźmin 4 był/jest dosłownie tworzony z myślą o current gen konsolach, żeby nie powtórzyć wtopy z Cyberpunka, czemu wątpisz?
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
ODPOWIEDZ