Laikike1
Re: Laikike1
wie ktoś skąd pochodzi oryginalnie ten kawałek?
kurwa jak mi brakuje tego starego oceana, laika w polskim rapie. Najlepszy raperzyna ever
Tak jak kolega wyżej pisze, no ale jak kończyć z rapem to czymś takim jak Rzeczy naturalne
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- bylerymdorymu
Może być, ale przereklamowany mocno
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Można przyznać mu śmiało tytuł GOAT PL UNDER - moim zdaniem na pewno bardziej niż dla Jimsona czy Smarka:
- cykliczne legendarne, podziemne akcje - Ikony i Level up'y.
- oryginalność czyli zajebiste acz grafomański teksty do "rozkminiania".
- dwa legale Almost Famous w legendarnej, hip hopowej wytwórni Def Jam w równie legendarnym podziemnym trio z Bonsem i Petem, w stylityce hip hop sample, a nie elektronika,
- zapamiętywalny udział w podziemnych projektach - np. numer "Glider" czy członkowstwo w Rap Addicts,
- memiczność - zdjęcie po pijaku obok Realu czy tam Tesco, odpalanie szluga od strony filtra, Windows 8 ty kurwo (czy tam 7),
- beef z Solarem, ustawianie raperzyn po kątach (Pezet co się sprół, że jak to z magazynierem się nie będzie beefował przecież)
- debiut Bybzi i klasyk "Grzesznicy Nędznicy"
- zakończenie kariery wspomnianym projektem z Soulpetem
- last but not least - pisanki,
Nikt w Polsce jak Laik. Było z sensem, było śmiesznie, ale twarz zachowana (oprócz Wro z Masta Ace). Komplet.
- cykliczne legendarne, podziemne akcje - Ikony i Level up'y.
- oryginalność czyli zajebiste acz grafomański teksty do "rozkminiania".
- dwa legale Almost Famous w legendarnej, hip hopowej wytwórni Def Jam w równie legendarnym podziemnym trio z Bonsem i Petem, w stylityce hip hop sample, a nie elektronika,
- zapamiętywalny udział w podziemnych projektach - np. numer "Glider" czy członkowstwo w Rap Addicts,
- memiczność - zdjęcie po pijaku obok Realu czy tam Tesco, odpalanie szluga od strony filtra, Windows 8 ty kurwo (czy tam 7),
- beef z Solarem, ustawianie raperzyn po kątach (Pezet co się sprół, że jak to z magazynierem się nie będzie beefował przecież)
- debiut Bybzi i klasyk "Grzesznicy Nędznicy"
- zakończenie kariery wspomnianym projektem z Soulpetem
- last but not least - pisanki,
Nikt w Polsce jak Laik. Było z sensem, było śmiesznie, ale twarz zachowana (oprócz Wro z Masta Ace). Komplet.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2026, 10:53 przez many-s, łącznie zmieniany 1 raz.
Nędznicy- debiut Bybzi i klasyk "Grzesznicy"
Mi się też podobała jego podróż jako człowieka. Od osoby, który na wkurwie próbuje ustawiać scene ze swoim wymyślonym kodeksem do stoicyzmu gdzie uważa że za każdą decyzją idą jakieś emocję i doświadczenia.
Bardzo ładna kariera, pewnie najładniejsza w polskim rapie.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Best one ever. Trochę było cringe'owych akcji (np. początek beefu z Solarem i tłumaczenie się jakąś minutą z chujowego pijackiego kawałka), trochę było momentami przesady w motaniu wersów, ale jednak całościowo to jest wybitny raper i postać.
Kiedyś wyszedł taki artykuł o Laiku w Pro Arte z zajebistym tytułem "Pierwsza szabla drugiego planu". Sam artykuł pamiętam, że nie zrobił na mnie takiego wrażenia, dzisiaj nie widzę go online, może ktoś zachował?
Kiedyś wyszedł taki artykuł o Laiku w Pro Arte z zajebistym tytułem "Pierwsza szabla drugiego planu". Sam artykuł pamiętam, że nie zrobił na mnie takiego wrażenia, dzisiaj nie widzę go online, może ktoś zachował?
Równiez mi go muzycznie brak. Po to co opowiadał na kanale NieMaMowy mam nadzieję że u niego prywatnie wszystko w porządku i jest szcześliwym człowiekiem.
https://soundcloud.com/redsunrisingpl TO NIE JEST HIPHOP
- TomaszSopran
Brakuje mi Laikike1, pamiętam jak nie mogłem pozbierać się z podziwu jak pierwszy raz słyszałem "Rzeczy naturalne". Wcześniej byłem obyty z jego muzyką ale poza Gliderem nic jakoś bardziej nie przypadło mi do gustu. Może kiedyś za pare długich lat doczekam się "Rzeczy Na2ralnych".
Beezy, proszę rapuj
Jeden wilk się cieszy, że zakończył to Naturalnymi, najlepszym albumem, drugi chce Nasralne bardzo
cztery żubry i dwie kurwy
- v3sp347ine
Wiadomo coś więcej, co z Marem? Czy po prostu stwierdził, że chuj nam w dupę i poszedł?
Jezus Maria, styl jak krezus
@2rzyn niestety, nie ma opcji, fakty masz wypisane wyżej.
- Haczapurjan
Level Upy 4 & 7 po dziś dzień na playliście
- v3sp347ine
W zeszłym roku gadałem z Biszem na koncercie i pytałem o tehnikolor, mówił że może na 50tke się uda. Jeszcze 4 lata, jest nadzieja. Ostatnia umiera, Ejmatta się udało wyciągnąć to może Mara też coś kiedyś nakłoni. OBY KURWA
Jezus Maria, styl jak krezus
Jeden z moich ulubionych momentów w rapie to jak w levelu 7 laik wjeżdża z rap często wysyła nas w przeszłość i wjeżdża sampel z levela jedynki, ciary za każdym pierdolony razem 
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- ConeyIsland
Otóż to. Dekadę wstecz to był projekt który mógłby namieszać ale teraz?

.jpg)