Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

arystokrata91

Re: Ten Typ Mes

Post autor: arystokrata91 »

Jestem sajko Mesa od Kandydatów z 2011.
Dopiero wtedy poznałem Zamach i wcześniejsze, lubię te starsze produkcje, jednak to Zamach, Kandydaci, Dresiarze i AŁA kupiły mnie najmocniej (wiem, że to #niepopularnaopinia). Jest to też dość mocno powiązane z moim burzliwym wówczas okresem w życiu, życie studenckie, pierwsza praca (studiowałem zaocznie), koleżanki i te sprawy, wpasowało się tematycznie.
Rapersampler był "taki se", Hello Baby słuchałem już "na fali jarania się Mesem", ale to faktycznie jego najsłabszy moment. Bukowski IMO dużo rzeczy robi sporo lepiej od dwóch poprzednich.

Jeżeli ktoś słuchał rapu w naszym kraju i nie doceniał kunsztu Mesa, który był jednym z nielicznych raperów razem z np. Pezetem, którzy stosowali podwójne rymy i składali te wersy dużo ciekawiej od innych, to chyba nie ma zmysłu do tego gatunku muzyki i ma zadatki do słuchania największego guano. Nie wiem jak u Was, ale w moim otoczeniu (woj. łódzkie) w około 2003-2008 wciąż słuchało się głównie tylko K44, Paktofoniki, Pokahontaz, Pijanych Powietrzem, czasami 3xklanu, a wiadomo jaki tam był poziom wersów.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Odkryłeś Mesa w 2011 roku i mówisz, że ktoś kto go nie słuchał miał zadatki do słuchania guana. Czyli do 2011 roku byłeś przykładem tej karkołomnej tezy? Dobrze, że odkryłeś tego Mesa, bo byś uszu nie domył od tego szamba ze słuchawek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ja Mesa odkryłem jakoś w 2013 jak Spotify się pojawiło w Polsce, trafiłem wtedy przypadkiem szukając polskiego rapu na tej usłudze na Kandydatów Na Szaleńców i było to dla mnie szokiem nie powiem po przesłuchaniu, na ripicie leciał album
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

ja odkryłem Mesa jak usłyszałem Panczlajnera na Vivie kiedy leciała przez chyba godzinę co niedzielę na TVNie, miałem że 12 lat
ODPOWIEDZ