[film] Obssesion / Obsesja (2025)
Moderatorzy: gogi, con shonery
[film] Obssesion / Obsesja (2025)
Ktoś już wodział?
Ja pewnie kiedyś sprawdę, bo Inde Navarrette świetnie wypadała w serialu Superman & Lois, więc się cieszę, że jej kariera się rozwija.
Ja pewnie kiedyś sprawdę, bo Inde Navarrette świetnie wypadała w serialu Superman & Lois, więc się cieszę, że jej kariera się rozwija.
- IllEisenheim
Re: [film] Obssesion / Obsesja (2025)
Bardzo dobry film, nie tylko jako horror. Ta dziewczyna zagrała świetnie.
O klasę lepszy względem zeszłorocznie hajpowanych horrorów (weapons, bring her back). Inde warta zauważenia i śledzenia
nie no bring her back lepsze
na papierze debilny pomysl ale dobra glowna rola i ladnie nakrecony
na papierze debilny pomysl ale dobra glowna rola i ladnie nakrecony
spora przesada chociaz też uważam że za duży hajp byl na bring her back ale byl calkiem git. Na obsesji sie wynudzilem, ten motyw z życzeniem i psychozą babki wydal mi sie strasznie przeruchany, nic odkrywczego.
duzo lepszy horror ostatnich lat to smile moim zdaniem
- Haczapurjan
Mi się Smile 2 dużo bardziej od jedyneczki podobał.tomek5lg pisze: ↑06 cze 2026, 11:48 spora przesada chociaz też uważam że za duży hajp byl na bring her back ale byl calkiem git. Na obsesji sie wynudzilem, ten motyw z życzeniem i psychozą babki wydal mi sie strasznie przeruchany, nic odkrywczego.
Tak czy siak, w temacie horrorów jedynie filmy wymienione powyżej były w miarę sensowne w ostatnich latach. Hokum słabiutki.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Haczapurjan pisze: ↑06 cze 2026, 11:52Ale to nie była psychoza
Spoiler
Tylko jakieś „evil entity” przejęło jej ciało, a ona sama była w jakiejś pustce/piekle, co było słychać, gdy główny bohater dzwonił na infolinię z reklamacją
no wiem o co chodzi tylko po prostu tak to ująlem, martwe zlo ją dojechalo
Tak czy siak, w temacie horrorów jedynie filmy wymienione powyżej były w miarę sensowne w ostatnich latach. Hokum słabiutki.
Tez mi sie tak wydaje, ciężko w temacie horrorów zaskoczyć widza i zrobić coś naprawde dobrego - ja ogólnie jestem fanem omenów albo rzeczy typu stara suspiria, opętania diabel itp
smile dwójeczka tez dobra i duzo opini bylo że lepsza nawet niż pierwsza, ogólnie sierota (orphan) jeszcze byla niezla ale to juz 2009 bodajze
- ebismolarek
Co do Smile 2 to główna bohaterka urocza dupeczka i fajne minki strzela 
pojebany dobry film, trzymal w napieciu caly czas, zero oddechu, tylko balem sie co nastepna scena przyniesie.
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Obejrzałem wczoraj, bardzo dobry film. Świetne studium tego, co się może wydarzyć, kiedy w życiu kierujesz się fantazjami i odmawiasz przyjęcia reala takim, jakim on jest.
Co do tego, że o klasę lepszy niż Zniknięcia to się nie zgodzę nijak. Ale że podobny level zajebistości to już jak najbardziej. Przede wszystkim fakt, że da się obydwa oglądać jako bardzo udane historie o realnych problemach - w zupełnym oderwaniu od elementów horrorowych - ustawia je na tej samej półce.
Spoiler
Co do Dźwiedzia - dobrze, że zdechł
you know the O.P.P.
pamiętaj incelu młody
zaproś border kicię na bal studniówkowy
zaproś border kicię na bal studniówkowy
Spoiler
swoją drogą, gdyby nicki minaj, tylko że nierapowa, "pozwoliła" brunatnemu zwymiotować oksy, to pewnie żyliby jeszcze długo i nieszczęśliwie gdzieś po świrowniach
dobry film, nawet bardzo dobry, świetny performance głównej bohaterki, a najbardziej na wyobraźnię działa scena "przywłaszczenia" sobie elementów wizerunku byłej koleżanki
i chociaż mocnych akcentów horroru dostajemy tu imo jak na lekarstwo, to też nie tego do końca oczekiwałem, więc jestem z tym ok
@dr zjeb najśmiertelniejszy chuj w serce za użalanie się nad sobą (what's so bad about being with me), kiedy prawdziwa nikki przemawiała z mroku
dobry film, nawet bardzo dobry, świetny performance głównej bohaterki, a najbardziej na wyobraźnię działa scena "przywłaszczenia" sobie elementów wizerunku byłej koleżanki
@dr zjeb najśmiertelniejszy chuj w serce za użalanie się nad sobą (what's so bad about being with me), kiedy prawdziwa nikki przemawiała z mroku
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh