[serial] Stamtąd (2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Stamtąd (2022)
nie czytam dalej co tu piszecie bo spoilery pewnie, ale powiem wam ze koncze zaraz 3 sezon i
dokonczylem sezon 3, no i co, wiecej pytan niz odpowiedzi. zaraz nadgonie i bede na biezaco
tak mnie wkurwia ten z kreconymi wlosami i ten jego syn maly, nie wiem nie lubie takiego motywu rodzinki w serialach tego typu
- ConeyIsland
Po dwóch sezonach i parotygodniowej przerwie od Stamtąd wróciłem do s03 i po dwóch odcinkach tegoż sezonu zastanawiam się czy nie dam jednak dalej szansy xD Wkurwia mnie ten serial niebywale a jednocześnie ciekawi... No i pytanie:
Spoiler
Przypomnę, że jestem na etapie że ojciec Wiktorka opowiada Tabicie o tych odlotach jego żony po kwasie, te obrazy jej pokazał znaczy się. Czy dalej jak ten wątek zostanie pociągnięty to jakoś zaczną się pojawiać jakie-kurwa-kolwiek odpowiedzi dotyczącego tego, o chuj tu w zasadzie chodzi?
tak, ale pod koniec 3 sezonu dopiero
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
same, właśnie skończyłem dziś 3 sezon i mam wrażenie że ktoś kto wymyślał ten serial zapędził się z pomysłami i nie do końca wie jak z tego wybrnąć.
na szczęście chociaż (spoiler jak nie widziales 3 sezonu):
Spoiler
ten wątek ciąży się skończył i wyjaśniło się i w sumie to dobrze rozkminione z tym odrodzeniem
jak na moje serial idzie w dobra stronę jeżeli chodzi o wyjaśnienie odpowiedzi, a ten wątek Tabithy i starego najebanego to de facto glowny core serialu. oglądaj dalej byku
#freefromage
dobra jestem na bieżąco już dooglądałem wszystko, nadal
no i troche też
podsumowując to cały serial ma fajny klimat i dużo jest ciekawych motywów ale
Spoiler
wkurwia mnie ta fatima i te motywy typu 'ktoś coś se wymyślił' a inni bohaterowie podchodzą i jest 10 minut pierdolenia w stylu zeby nie urazic tej osoby ze to 'TE MIEJSCE TAK ROBI Z GLOWA'
Spoiler
sposób dojścia do tego że drzwi są ukryte tam w piwnicy przy pomocy grzybów to pójście na łatwizne jeżeli chodzi o scenariusz w chuj no
Spoiler
dużo jest też pierdolenia o niczym, no i niekiedy z dupy rzeczy się dzieją jak np pojawienie sie tych lalek i wizji z poprzednich wcieleń to też pójście na łatwizne jest scenariuszowe bo tak można wszystko wytłumaczyć zawsze. Jak sie nie wyjaśni kto budował miasteczko, jak się to wszystko tam zaczęło dziać i skąd są takie miejsca jak latarnia itp, no to lipa lipa będzie troszki
Troche mi też zabrakło jakichś takich pomysłów w stylu, istoty wychodzą z tuneli to je zasypmy gównem żeby nie mogły wyjść czy coś. Zabrakło mi też rozkminek w stylu 'w którym miejscu się zapętla to miejsce i wracamy znowu w to samo miejsce.' No tu mogło by się pojawić wiele naprawde wiele ciekawych rzeczy jeszcze zamiast takich scen typu chłop sie najebał i gra na pianinku
- Haczapurjan
Mój największy zarzut do serialu jest taki, że jest zbyt "slow-paced".
prawda, to ile przeciaganych momentow i scen bylo to gdyby to podsumowac mogloby sie tam pojawic mase roznych nawet pobocznych ale fajniejszych tresci
- Haczapurjan
Kurwa najlepszy odcinek sezonu 
- qualite_de_schizoide
@Haczapurjan kurde narobiłeś apetytu, a obejrzeć będę mógł dopiero po 21
dobrze ze napisaliscie, bo myslalem ze to jutro a juz jest przeciez, odpalam
Na moim HBO nie ma 
- Haczapurjan
- qualite_de_schizoide
Na zatoce już wlatuje w niedzielę tylko że z napisami angielskimi, ale nie ma dużo trudnych słów
- Haczapurjan
Przecież od rana jest na Filmannie z polskim tłumaczeniem jak ktoś kompletnie nie umie w angielski
no zajebista druga polowa odcinka, pierwsza oczywiscie przymułka niezła, brakowało mi takich akcji jak ta nocna
Zombiak:
Spoiler
Dobra to było prowo, teraz kurwa lecę jak berserker
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Tylko tyle?Haczapurjan pisze: ↑05 cze 2026, 12:55 Mój największy zarzut do serialu jest taki, że jest zbyt "slow-paced".
Imo to byłoby do przełknięcia bo czasami niektórym produkcjom wychodzi taki zabieg na plus, tylko, że tutaj jałówka dialogowa. Po co dzielić się między sobą informacjami czy wydarzeniami na temat miejsca w którym się znajdują…
Spoiler
Już pomijam brak jakiejkolwiek reakcji obronnej na istoty przy bezpośredniej konfrontacji i inne debilne rzeczy oraz zachowania w sezonach - dopiero po przyjedzie Wiedźmina ( Jima ) poszczególne jednostki doznały olśnienia i zaczęły coś kombinować. Pierwszy lepszy przykład - po wpadnięciu do jaskini przez Tabitha (czy jakoś tam się nazywa) nie uważasz, że każdy ogarnięty spróbowałby wrócić tam z zamiarem pozbycia się istot czy nawet zasypania wyjścia ?
Niesamowite jak nudny to był odcinek, biorąc pod uwagę, że te wszystkie nocne odcinki zawsze były, podkręceniem akcji i napięcia
Beka z
Spoiler
tego zombiaka, cale 10 sekund akcji w jego wykonaniu