najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
firma

Re: najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś

Post autor: firma »

nobezprzesady pisze: wczoraj, 18:38 Legend of Sherwood jedna z moich ulubionych gier ever, Desperados 3
o kurwa stary ale zes przypomnial, legend of sherwoon kiedys uwielbialem, desperados 3 pare lat temu tez przeszedlem i bylo swietne
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Evolva - tpp, kierujesz druzyna 4 kosmitow, rozpierdalasz inne gatunki, wchlanisz ich dna i wywolujesz ewolucje w swojej ekipie dodajac np. daleki skok dzieki genom ogromnej zabopodobnej istoty
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Airfix Dofighter, było u was grane, czy nikt nie kojarzy?
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Airfixa to ja do dzisiaj potrafię co kilka lat sobie zainstalować by przejść obie kampanie. Wspaniała gierka.

Tak samo mam z Re-Voltem i Settlersami II: Dziesięciolecie.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

było grane, raczej popularna gierka w tamtych latach
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Desperados stawiam półkę wyżej niż Robina, ale Legenda Sherwood też fajna. Nigdy nie było mi dane ograć Chicago, chyba się kiedyś w końcu wezmę. Shadow Tactics i ten nowy Commandos: Origins też trochę kuszą, jeśli mowa o gatunku, ktoś w to grał i poleca?
Ludwik_Franke pisze: wczoraj, 1:05 1. Flight of the Amazon Queen - Śmieszna stara dosowa przygodówka Point and click, o pilocie który nie umie pilotować i rozwala się w dżungli. Przy okazji odkrywa spisek, ale wolę za dużo nie spoilerować bo gra jest za free na GOG-u i polecam serio ograć
Interesujące, przeoczyłem, a znam, lubie Monkey Island, Indiany, Day of The Tentacle itp także wypada zaadnotować.
Z przygodówek tego typu mi zapadła w pamięci gra: Touche: Przygody Piątego Muszkietera.

Z fpsów to gierka Vietcong, pierdolona dżungla i snajperzy w krzakach, lekko nie było.
Dodatkowo: Project IGI i Prey

Z tps to zdecydowanie Dark Earth. Trochę niedojebana ta gra była, ale pod względem fabuły, klimatu podziemi, świata i ogólnych możliwości jakie Dark Earth dawało to jak na tamten czas dalej małe wow. Chętnie zobaczyłbym jakiś remake czy coś.
Honorowo: Little Big Adventure 2

Z RTS to jedna miłość do serii Earth 2140 i wzwyż, ale zwłaszcza ta pierwsza była ogrywana najbardziej.
Bonus: Knights&Merchants, Age Of Mythology, Majesty.

Jeszcze symulator łodzi podwodnej - Silent Hunter, albo śmigłowca bojowego - Comanche, się grało, mimo przytłoczenia rozbudowaną klawiszologią.

Zakładam, że pewne tytuły pewnie są niektórym doskonale znane, ale uznałem, że i tak warto o nich wspomnieć :)
Ostatnio zmieniony 07 cze 2026, 14:37 przez Rymekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Majesty chyba obecnie nie ma takiego rtsa a szkoda bo super wspominam ta gierke
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

Rymekk pisze: dzisiaj, 14:27 Knights&Merchants
uwielbiam, z dwa razy w roku robie powrot do tej gierki na kilka dni
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Jednak to Chicago ze Steama nie działa, trochę pogrzebałem i czegoś w Windows 11 brakuje z Visual C++, ze dwie biblioteki doinstalowałem, nie poszło, to absolutny maks jaki jestem w stanie z siebie wykrzesać dla gierki.

Generalnie te stare gierki to czasami ciężko ogarnąć, czy były w miarę popularne (bo do jakiejś gazetki w stylu CDA dodali i wszyscy grali), czy może się dostało wypalone na płycie CD przez kuzyna kolegi starszej siostry ciotecznego wujka.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Próbowałeś odpalić w trybie zgodności z XP?
gagugi

Post autor: gagugi »

Taki hidden gem to zdecydowanie Deadly Creatures na Wii

Nrgeek to taki starszy kuzyn, który Ci wyregulował głowice w Commodore jak przyszedł na imieniny, żebyś mógł pograć w Gianę Sisters
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

nobezprzesady pisze: dzisiaj, 16:15 Jednak to Chicago ze Steama nie działa, trochę pogrzebałem i czegoś w Windows 11 brakuje z Visual C++, ze dwie biblioteki doinstalowałem, nie poszło, to absolutny maks jaki jestem w stanie z siebie wykrzesać dla gierki.

Generalnie te stare gierki to czasami ciężko ogarnąć, czy były w miarę popularne (bo do jakiejś gazetki w stylu CDA dodali i wszyscy grali), czy może się dostało wypalone na płycie CD przez kuzyna kolegi starszej siostry ciotecznego wujka.
ja mam wersje z CD-Action, bo w czasach zamieszlych, jak jeszcze istnialy stacje dyskow przekopiowalem zawartosc plyty. Moge spakowac pliczek i wstawic na uploadfiles czy gdzies, jesli to pomoze odpalic gre. Ewentualnie sprobuj z tym poradnikiem i odpalaj gre bezposrednio przez DxWnd.
Spoiler
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Ludwik_Franke

Post autor: Ludwik_Franke »

kolejny pick - Violent Storm (Arcade) z 1993 roku
Moja ulubiona gra Konami. Mimo że jest bardzo krótka, gameplay + klimat są prześwietne.

Polecam z całego serca. NO I SOUNDTRACK ZAJEBISTY OCZYWIŚCIE polecam sprawdzić.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

chodź @lygrys zapodaj coś w temacie
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
ODPOWIEDZ