o kurwa stary ale zes przypomnial, legend of sherwoon kiedys uwielbialem, desperados 3 pare lat temu tez przeszedlem i bylo swietnenobezprzesady pisze: ↑wczoraj, 18:38 Legend of Sherwood jedna z moich ulubionych gier ever, Desperados 3
najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś
Moderator: con shonery
Re: najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś
Evolva - tpp, kierujesz druzyna 4 kosmitow, rozpierdalasz inne gatunki, wchlanisz ich dna i wywolujesz ewolucje w swojej ekipie dodajac np. daleki skok dzieki genom ogromnej zabopodobnej istoty
- nobezprzesady
Airfix Dofighter, było u was grane, czy nikt nie kojarzy?
Airfixa to ja do dzisiaj potrafię co kilka lat sobie zainstalować by przejść obie kampanie. Wspaniała gierka.
Tak samo mam z Re-Voltem i Settlersami II: Dziesięciolecie.
Tak samo mam z Re-Voltem i Settlersami II: Dziesięciolecie.
było grane, raczej popularna gierka w tamtych latach
Desperados stawiam półkę wyżej niż Robina, ale Legenda Sherwood też fajna. Nigdy nie było mi dane ograć Chicago, chyba się kiedyś w końcu wezmę. Shadow Tactics i ten nowy Commandos: Origins też trochę kuszą, jeśli mowa o gatunku, ktoś w to grał i poleca?
Z przygodówek tego typu mi zapadła w pamięci gra: Touche: Przygody Piątego Muszkietera.
Z fpsów to gierka Vietcong, pierdolona dżungla i snajperzy w krzakach, lekko nie było.
Dodatkowo: Project IGI i Prey
Z tps to zdecydowanie Dark Earth. Trochę niedojebana ta gra była, ale pod względem fabuły, klimatu podziemi, świata i ogólnych możliwości jakie Dark Earth dawało to jak na tamten czas dalej małe wow. Chętnie zobaczyłbym jakiś remake czy coś.
Honorowo: Little Big Adventure 2
Z RTS to jedna miłość do serii Earth 2140 i wzwyż, ale zwłaszcza ta pierwsza była ogrywana najbardziej.
Bonus: Knights&Merchants, Age Of Mythology, Majesty.
Jeszcze symulator łodzi podwodnej - Silent Hunter, albo śmigłowca bojowego - Comanche, się grało, mimo przytłoczenia rozbudowaną klawiszologią.
Zakładam, że pewne tytuły pewnie są niektórym doskonale znane, ale uznałem, że i tak warto o nich wspomnieć
Interesujące, przeoczyłem, a znam, lubie Monkey Island, Indiany, Day of The Tentacle itp także wypada zaadnotować.Ludwik_Franke pisze: ↑wczoraj, 1:05 1. Flight of the Amazon Queen - Śmieszna stara dosowa przygodówka Point and click, o pilocie który nie umie pilotować i rozwala się w dżungli. Przy okazji odkrywa spisek, ale wolę za dużo nie spoilerować bo gra jest za free na GOG-u i polecam serio ograć
Z przygodówek tego typu mi zapadła w pamięci gra: Touche: Przygody Piątego Muszkietera.
Z fpsów to gierka Vietcong, pierdolona dżungla i snajperzy w krzakach, lekko nie było.
Dodatkowo: Project IGI i Prey
Z tps to zdecydowanie Dark Earth. Trochę niedojebana ta gra była, ale pod względem fabuły, klimatu podziemi, świata i ogólnych możliwości jakie Dark Earth dawało to jak na tamten czas dalej małe wow. Chętnie zobaczyłbym jakiś remake czy coś.
Honorowo: Little Big Adventure 2
Z RTS to jedna miłość do serii Earth 2140 i wzwyż, ale zwłaszcza ta pierwsza była ogrywana najbardziej.
Bonus: Knights&Merchants, Age Of Mythology, Majesty.
Jeszcze symulator łodzi podwodnej - Silent Hunter, albo śmigłowca bojowego - Comanche, się grało, mimo przytłoczenia rozbudowaną klawiszologią.
Zakładam, że pewne tytuły pewnie są niektórym doskonale znane, ale uznałem, że i tak warto o nich wspomnieć
Ostatnio zmieniony 07 cze 2026, 14:37 przez Rymekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Majesty chyba obecnie nie ma takiego rtsa a szkoda bo super wspominam ta gierke
- nobezprzesady
Jednak to Chicago ze Steama nie działa, trochę pogrzebałem i czegoś w Windows 11 brakuje z Visual C++, ze dwie biblioteki doinstalowałem, nie poszło, to absolutny maks jaki jestem w stanie z siebie wykrzesać dla gierki.
Generalnie te stare gierki to czasami ciężko ogarnąć, czy były w miarę popularne (bo do jakiejś gazetki w stylu CDA dodali i wszyscy grali), czy może się dostało wypalone na płycie CD przez kuzyna kolegi starszej siostry ciotecznego wujka.
Generalnie te stare gierki to czasami ciężko ogarnąć, czy były w miarę popularne (bo do jakiejś gazetki w stylu CDA dodali i wszyscy grali), czy może się dostało wypalone na płycie CD przez kuzyna kolegi starszej siostry ciotecznego wujka.
Próbowałeś odpalić w trybie zgodności z XP?
Taki hidden gem to zdecydowanie Deadly Creatures na Wii
Nrgeek to taki starszy kuzyn, który Ci wyregulował głowice w Commodore jak przyszedł na imieniny, żebyś mógł pograć w Gianę Sisters
Nrgeek to taki starszy kuzyn, który Ci wyregulował głowice w Commodore jak przyszedł na imieniny, żebyś mógł pograć w Gianę Sisters
ja mam wersje z CD-Action, bo w czasach zamieszlych, jak jeszcze istnialy stacje dyskow przekopiowalem zawartosc plyty. Moge spakowac pliczek i wstawic na uploadfiles czy gdzies, jesli to pomoze odpalic gre. Ewentualnie sprobuj z tym poradnikiem i odpalaj gre bezposrednio przez DxWnd.nobezprzesady pisze: ↑dzisiaj, 16:15 Jednak to Chicago ze Steama nie działa, trochę pogrzebałem i czegoś w Windows 11 brakuje z Visual C++, ze dwie biblioteki doinstalowałem, nie poszło, to absolutny maks jaki jestem w stanie z siebie wykrzesać dla gierki.
Spoiler
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
- Ludwik_Franke
kolejny pick - Violent Storm (Arcade) z 1993 roku
Moja ulubiona gra Konami. Mimo że jest bardzo krótka, gameplay + klimat są prześwietne.
Polecam z całego serca. NO I SOUNDTRACK ZAJEBISTY OCZYWIŚCIE polecam sprawdzić.
Moja ulubiona gra Konami. Mimo że jest bardzo krótka, gameplay + klimat są prześwietne.
Polecam z całego serca. NO I SOUNDTRACK ZAJEBISTY OCZYWIŚCIE polecam sprawdzić.