najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
baqlashan

najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś

Post autor: baqlashan »

zachęcam do dzielenia się tematem.

tunguska the visitation - dla fanów stalkera i ogólnie wschodniego post-apo to jest pozycja obowiązkowa. pod względem klimatu to jest arcydzieło jebane i na tym polu moim zdaniem przebija zarówno og stalkery, jak i przereklamowane atom rpg. setting jest w zasadzie ripoffem cienia czarnobyla, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało. gameplajowo jest to typowy slav jank, wiec można się odbić - tym bardziej, że w rzucie izometrycznym.

prisoner of war - klasyk za gówniarza. symulator spierdolenia z łagru. jak ktoś oglądał film jeniec to wie o co chodzi. 3 łagry, 3 historie różnych ludzi. chyba jedyna gra tego typu. będę musiał odświeżyć za jakiś czas.
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
genocidegeneral

Re: najlepsze gierki o których nigdy nie słyszałeś

Post autor: genocidegeneral »

jak mam ci wymienić najlepsze gierki o jakich nie słyszałem przecież to bez sensu
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
baqlashan

wymień najlepsze gierki o których inni nie słyszeli
Pawcio

Post autor: Pawcio »

A skąd mam wiedzieć że oni o nich nie słyszeli?
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

właśnie, cały ten temat opiera się na założeniu o trudnym do oszacowania poziomie prawdopodobieństwa, co samo w sobie jest najgorszą gierką o jakiej słyszałem
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
baqlashan

szacuj na oko, nie bądź baba
Awatar użytkownika
Ludwik_Franke

Post autor: Ludwik_Franke »

Dam swoje 3 grosze

1. Flight of the Amazon Queen - Śmieszna stara dosowa przygodówka Point and click, o pilocie który nie umie pilotować i rozwala się w dżungli. Przy okazji odkrywa spisek, ale wolę za dużo nie spoilerować bo gra jest za free na GOG-u i polecam serio ograć.

2. Mr. Bones (Na konsolę Sega Saturn) - To nie jest gra, to dzieło sztuki którego nie da się opisać. Gra się ożywionym szkieletem który za życia był gitarzystą bluesowym, i przy użyciu muzyki pokonujesz złego nekromantę który chce przejąć władzę nad światem. Trzeba doświadczyć, chociaż trzeba grę przez emulator ograć bo nigdzie indziej nie wyszła (I proszę przesłuchać soundtrack album, świetny album bluesowy).

3. Level22: Gary's Misadventures - Skradanka osadzona w pełni w biurowcu. Gary spóźnił się do roboty i teraz musi się wkraść na tytułowe 22 piętro. Jednocześnie trzeba unikać innych pracowników, oraz przy użyciu różnych przedmiotów codziennego użytku (np. Gumka recepturka i gumka do ścierania złączone w procę) odwracać uwagę innych. Polecam serdecznie, na steamie można dorwać na promce za jakieś grosze.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@baqlashan miałem założyć taki temat, tylko bardziej pod kątem polecenia jakiejś gierki nowszej, mniej znanej. No to będę pisał tutaj.

Co do Prisoner Of War to rok później wyszła gra The Great Escape na podstawie filmu z Stevem McQueenem i w prasie growej je zestawiali. Chociaż PoW wydawało się ciekawsze z opisów, mimo, że nigdy nie zagrałem.

Ja polecę (mimo, że jeszcze nie grałem, bo dowiedziałem się o tej gierce z 1-2 tygodnie temu, a mam sporo gier do ogrania przed nią), ale wygląda na fest eleganckę gierkę - Tape to Tape.

btw ten kanał to w ogóle Polak prowadzi, tylko po angielsku nagrywa.

Połączenie hokeja z power upami z grą roguelite. Przypomina mi to trochę gierki z serio Kunio-kun, np. Kunio-kun no Nekketsu Soccer League w Polsce znane jako Goal 3, w które się zagrywałem za dzieciaka na Pegasusie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ludwik_Franke pisze: 06 cze 2026, 1:05 1. Flight of the Amazon Queen - Śmieszna stara dosowa przygodówka Point and click, o pilocie który nie umie pilotować i rozwala się w dżungli. Przy okazji odkrywa spisek, ale wolę za dużo nie spoilerować bo gra jest za free na GOG-u i polecam serio ograć.
Klasyk ScummVM, razem z Monkey Islandami, Indiana Jonesami i Day of the Tentacle!
Bardzo lubiłem też cyberpunkowe Beneath the Steel Sky (również dostępne za darmo).
Najpopularniejsza współczesna gra w podobnym klimacie to chyba Thimbleweed Park.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

piekna grafika piekna muzyka wszystko jest piekne
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

oldschool pisze: 06 cze 2026, 2:10 Co do Prisoner Of War to rok później wyszła gra The Great Escape na podstawie filmu z Stevem McQueenem i w prasie growej je zestawiali. Chociaż PoW wydawało się ciekawsze z opisów, mimo, że nigdy nie zagrałem.
totalny bowdown dla The Great Escape. Odkrylem ja w CD-Action, bo byla dodana na kilku plytach do numeru 120 (Spec/2005). Dla malolata byla ciezka do ogrania, chociaz jak teraz patrze na walkthrough na YouTube, to tez pojawiaja sie komentarze o tym, ze jest trudna. Ja nigdy nie przeszedlem, ale jak ktos znajdzie instalke na necie i podzieli sie linkiem, to chetnie se ogram. Z podobnych gier jest chociazby Death to Spies: Moment of Truth.

ja wpierdalam na liste Chicago 1930: The Prohibition. Jesli ktos lubi gry typu Legenda Sherwood, Desperados, seria Commandos, no to Chicago 1930 jest pozycja obowiazkowa do obadania. Klimat wojny mafijno-policyjnej z 1930 w latach prohibicji, ma doskonaly dubbing i polskie napisy. Mozna kupic na Steam lub GOG za frajer. Tylko nie wiem jak jest na GOG, ale raczej tez tak jest, ze na nowych systemach trzeba odpalac przez DxWnd. Ja aktualnie gram.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2026, 12:10 przez oyama, łącznie zmieniany 1 raz.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Alien Nations 2
<3 cudowna gierka, godziny spędziłem za dzieciaka grzejąc w nią
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

oyama pisze: 06 cze 2026, 12:05 ja wpierdalam na liste Chicago 1930: The Prohibition. Jesli ktos lubi gry typu Legenda Sherwood, Desperados, seria Commandos, no to Chicago 1930 jest pozycja obowiazkowa do obadania. Klimat wojny mafijno-policyjnej z 1930 w latach prohibicji, ma doskonaly dubbing i polskie napisy. Mozna kupic na Steam lub GOG za frajer. Tylko nie wiem jak jest na GOG, ale raczej tez tak jest, ze na nowych systemach trzeba odpalac przez DxWnd. Ja aktualnie gram.
jeszcze filmik podlinkuje jak ta gra wyglada dojebanie.

Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

exanima

kiedyś mi ziomeczek polecił te gre, nie jest ona długa ale jest troche trudna na początku.
ogólnie to chodzi o to że autor starał się odwzorować fizykę faktyczną w walce jak byś sie bił pod klubem ze sprzętem, w sensie że zamach ręką musi być poprzedzony takim samym ruchem myszki itp. Nigdy o tej grze nie słyszałem poza właśnie poleceniem przez ziomka. Z tego co pamiętam to projekt jednej osoby chyba. Sama fabuła to po prostu, respisz sie gdzieś w lochach i musisz się z nich wydostać, klimat nawet fajny. Ale mogłem coś pomylić bo dawno w to grałem jak to była alfa czy tam beta. Mi się podobało i polecam :dunno:
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

original war, taka hybryda commandosów z rtsem, fajny klimacik to miało, ale trudna ta gierka była w chuj xD
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Reah: zmierz się z nieznanym
Schizm: prawdziwe wyzwanie
Schizm 2

Gry przygodowe polskiej produkcji z perspektywy pierwszej osoby, z dużym naciskiem na ciekawe i trudne zagadki.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

oyama pisze: 06 cze 2026, 12:05 ja wpierdalam na liste Chicago 1930: The Prohibition. Jesli ktos lubi gry typu Legenda Sherwood, Desperados, seria Commandos, no to Chicago 1930 jest pozycja obowiazkowa do obadania. Klimat wojny mafijno-policyjnej z 1930 w latach prohibicji, ma doskonaly dubbing i polskie napisy. Mozna kupic na Steam lub GOG za frajer. Tylko nie wiem jak jest na GOG, ale raczej tez tak jest, ze na nowych systemach trzeba odpalac przez DxWnd. Ja aktualnie gram.
Legend of Sherwood jedna z moich ulubionych gier ever, Desperados 3 jakiś rok czy dwa lata temu za darmo był w abonamencie PlayStation to też ograłem i zajebiście się bawiłem, a zupełnie ma to Chicago 1930 ominęło w dzieciństwie. Powinąłem sobie za 5 zł (w tym już opłata dla Kinguina) na Steam, dzięki!
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Oj tak Chicago piekna gra, było grane
ODPOWIEDZ