Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o grach
Moderator: con shonery
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o grach
Przecież wyszło w huj bangerow, marudzą tylko boomerzy, że generacja marna.
Bo jak ktoś siedział na ps4 to jednak musi wydać trochę hajsu żeby się przesiąść na ps5 - dlatego dziele.
tak było w moim przypadku.
Fakt, złe się wyraziłem
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
A to daj jakaś listę w co ci się najlepiej grało. Pewnie gustów nie mamy zbieżnych ale może coś mnie zachęci do obadania
Na szybko trylogia Xeno plus dlc , Residenty, Yakuza, Expedycja. 33, Hades 1 plus 2, Absolum, odswiezona FF7, Zeldy, Bayo, Astral Chain., Fire emblem. Ciężko narzekać na brak gier.
Kurde ja muszę ogarnąć trylogię Xeno, bo siedzi mi to mocno. A ten Xenoblade Chronicles X to taki spinoff nie? Lepiej zostawić na koniec?
Xeno X to osobna produkcja, można grać bez znajomości trylogii Gra dla koneserów lubiąc grind, z minimalną fabułą.
-
genocidegeneral
przecież połowa tej listy to jakieś japońskie gówno dla pedofili hurr durr ale fabularnie ta dziewczynka z warkoczykami jest dwustuletnią wiedźmą
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
KCD2 jak ktoś nie lubi chińskich bajek.
- nobezprzesady
A zaczęli w ogóle robić już gry PS5 only masowo, czy nadal to są pojedyncze przypadki i większość wychodzi z wersjami na obie generacje?
Kurde no ja też samolubnie bym wolał, żeby odcięli się jak najwcześniej od PS4, bo mam PS5, ale zrobienie gry w 2026 kosztuje w kurwę kasy i chcą żeby to się zwróciło, więc nie odetną się od platformy na której grało w chuj osób, szczególnie, że wiele gier by wcale tak niesamowicie dużo nie zyskało.
A co do gierek to nie ma co pierdolić kurwa, jak ktoś lubi grać w coś więcej niż jeden gatunek to wyszła masa dobrych tytułów i nie wierzę, że z tej listy się nie wybierze co najmniej 30 eleganckich tytułów: https://www.metacritic.com/browse/game/ ... arMax=2026
A co do gierek to nie ma co pierdolić kurwa, jak ktoś lubi grać w coś więcej niż jeden gatunek to wyszła masa dobrych tytułów i nie wierzę, że z tej listy się nie wybierze co najmniej 30 eleganckich tytułów: https://www.metacritic.com/browse/game/ ... arMax=2026
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
oczywiscie ze tak, szczegolnie na poziomie typu mid budget albo indie. problem chyba lezy w tym ze medium dojrzalo na tyle, ze gry z top budzetami sa bardzo 'bezpieczne' (patrz wczorajsze state of play), co nie jest nawet kontrowersyjna opinia. niepopularna bardziej, jesli patrzec na to jakie liczby sprzedazowe robia. kiedys najlepsze, pchajace medium do przodu rzeczy wychodzily wlasnie jako AAA.A co do gierek to nie ma co pierdolić kurwa, jak ktoś lubi grać w coś więcej niż jeden gatunek to wyszła masa dobrych tytułów i nie wierzę, że z tej listy się nie wybierze co najmniej 30 eleganckich tytułów: https://www.metacritic.com/browse/game/ ... arMax=2026
@baqlashan nikt ci chyba jeszcze nie wymienil baldur's gate 3.
@Remualdo dobry gust, jebac hejterow
fakt, bg3 kusi z powodu oldskulowych mechanik i ogólnej erpegowości tego przedsięwzięcia, ale jako czołowy malkontent na forum co do dzieł kultury to mam z tą grą 3 problemy
-estetyka świata przedstawionego i designy postaci / itemów to jest mocno high fantasy dnd po wylewie nastawione na tanią epickość skrojoną pod gusta młodzieży.
-po latach chyba trudno byłoby mi wrócić do modelu rozgrywki w którym w pojedynkę odwzorowujesz sesję papierowych rpg tj prowadzenie 4 bohaterów w miejsce jednego.
-granie na konsoli w tego typu produkcję na konsoli byłoby dla mnie najprawdopodobniej niewygodne, już tryb menadżera w fifie to katorga, o diablo2 nie wspominając.
-estetyka świata przedstawionego i designy postaci / itemów to jest mocno high fantasy dnd po wylewie nastawione na tanią epickość skrojoną pod gusta młodzieży.
-po latach chyba trudno byłoby mi wrócić do modelu rozgrywki w którym w pojedynkę odwzorowujesz sesję papierowych rpg tj prowadzenie 4 bohaterów w miejsce jednego.
-granie na konsoli w tego typu produkcję na konsoli byłoby dla mnie najprawdopodobniej niewygodne, już tryb menadżera w fifie to katorga, o diablo2 nie wspominając.