Tede
- Haczapurjan
Re: Tede
Preorder złożony, dla Granika zrobiłbym wszystko

Klasyczny Tede, suka robi byle jak. Wrócę do tego kawałka dopiero podczas odsłuchu całej płyty. A jak ją przesłucham to pewnie stwierdzę, że lepiej se włączać oryginalne Esende, którego i tak słucham bardzo rzadko.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- Haczapurjan
"I tak rozpierdalam, więc po chuj się mam starać"
Z peją pogodzeni to ulica wykreśla tdfa z listy personas non grataHaczapurjan pisze: ↑31 maja 2026, 17:42 Ostatnio jeden FP rapowy wrzucił freestyle Tedego u Volta i zobaczcie kto spropsował
![]()
- igorzastyy
Mam mieszane uczucia, ładnie płynie, da się tego słuchać, ale jak mamy to porównywać z Esende, to głos już nie ten, charyzma nie ta i ten zjebany natłok dziwnych rymów, sprawia, że koło EM to nie stało. Ostatni kawałek w stylu Esende nagrał w 2k14 i oczywiście jest to utwór dojebany, bo był w szczycie formy, a nie past prime jak teraz. Introdukcja sama bez feata jest oczywiście omawiana przez autora wpisu.
Coraz dziwniejszych współprac się podejmują raperzy
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Swoją drogą rozwala mnie, jak gładko przeszla forsowana przez działy marketingowe podmianka źle kojarzącego się słowa "reklama" na "wspólpracę". Reklama to dawanie dupy za pieniądze, banery i słupy reklamowe, wkurwiające przerwy w tv, niech wiec bedzie współpraca - nie tylko związana z "pracą", a wiec chlubnym przymiotem, zupelnie jakby pokazanie ryja w reklamie wymagało wysilku, ale też współ - wspólnotowośc, jednosc, łączenie sił.
Tymczasem w rzeczywistosci to jest zwykła transakcja kupna-sprzedazy, gdzie korporacja wynajmuje sobie kurwę do okłamywania ludzi ze produkt jest zajebisty.
Juz abstrahując, ze "wspolpraca" niejako odnosi sie do samego procesu a nie do efektu końcowego, ktory jest jedynym co dotyczy odbiorcę
Przepraszam slizgawke za dygresję
Tymczasem w rzeczywistosci to jest zwykła transakcja kupna-sprzedazy, gdzie korporacja wynajmuje sobie kurwę do okłamywania ludzi ze produkt jest zajebisty.
Juz abstrahując, ze "wspolpraca" niejako odnosi sie do samego procesu a nie do efektu końcowego, ktory jest jedynym co dotyczy odbiorcę
- igorzastyy
Za współpracę z Lubellą props. Najlepszy makaron nitki i do spaghetti. Takich współprac raperzy powinni się podejmować. Post niesponsorowany.
- nobezprzesady
Słuszna dygresja, ale ta podmianka w rzeczywistości nie przeszła, to Tede łamie prawo. Wszelkie wytyczne UOKiK są pod tym kątem jasne i wykluczające jakąkolwiek interpretację: samo słowo "współpraca" nie wystarczy. Jeżeli nie jest użyte słowo reklama lub jakiś jego wariant, musi być klarownie opisane jako współpraca sponsorowana albo opłacona.jajca pisze: ↑wczoraj, 18:47 Swoją drogą rozwala mnie, jak gładko przeszla forsowana przez działy marketingowe podmianka źle kojarzącego się słowa "reklama" na "wspólpracę". Reklama to dawanie dupy za pieniądze, banery i słupy reklamowe, wkurwiające przerwy w tv, niech wiec bedzie współpraca - nie tylko związana z "pracą", a wiec chlubnym przymiotem, zupelnie jakby pokazanie ryja w reklamie wymagało wysilku, ale też współ - wspólnotowośc, jednosc, łączenie sił.
Na IG to się wyświetla jako Post Sponsorowany, tak że chyba git wszystko
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- nobezprzesady
A to wówczas kwestia interpretacji, bo z jednej strony oznaczenie dwupoziomowe (zarówno w treści, jak i przy pomocy funkcjonalności platformy) jest tylko rekomendowane w celu skutecznego oznaczenia, a nie nakazywane, ale z drugiej strony ta rekomendacja jest właśnie protipem na takie sytuacje, gdy jedna funkcjonalność platformy (informacje przekazywane do embedu) może nie zgrywać się z drugą funkcjonalnością platformy (oznaczaniem jako sponsorowany). Jak rozpatrywać to w tym szczególnym przypadku?
Jako że skuteczne poinformowanie odbiorcy o byciu sprzedajną kurwą jest obowiązkiem influencera, a nie platformy technologicznej udostępniającej wyłącznie cyfrową przestrzeń zgodnie z umową pomiędzy stronami zawartą w procesie rejestracji, uznaje się, że zachodzi tu sytuacja, w której rzeczony obowiązek ciążący na Jacku Granieckim ps Tede jako słupie reklamowym został niedopełniony.
Mnóstwo youtuberów jak dają bloki reklamowe od sponsorów to mówią coś w stylu "partnerem dzisiejszego odcinka jest X" i nie mówią też wprost, że to segment sponsorowany ani nie dają adnotacji na filmie i nikt się nie czepia. Myślę, że info w poście + oznaczenie przez funkcję platformy stykają, choć to UOKIK ma w tej sprawie ostatnie zdanie.
- igorzastyy
Ale dziś czuje się młodo a nie staro
- igorzastyy
Czas wrzucić Odkupienie na słuchawki, dawno nie było