Tede
Re: Tede
Dzisiaj na streamie mówił, że będzie organizował z fanami selekcję singli. Jest szansa, że dobre numery wybiorą. Ostatnie płyty strasznie cierpiały przez to, że na single pchane miały jedne z gorszych kawałków. Jaca zresztą sam mówił parę razy, że nie ma wyczucia do singli i zwykle te które wybiera albo są najgorsze, albo te które chciał wyrzucić z płyty potem okazywały się najlepsze.
- marmolad_k2
Znalazłem właśnie dziadka rapera, co ma bardziej zjechany głos od Tedego, choć w życiu nawet połowy tyle kawałków nie nagrał.
Dodano po 34 sekundach:
Wręcz brzmi jak AI momentami.
Dodano po 34 sekundach:
Wręcz brzmi jak AI momentami.
- igorzastyy
Flow lepsze niż Tede na Vox Veritatis
- marmolad_k2
Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
- Haczapurjan
Ostatnio jeden FP rapowy wrzucił freestyle Tedego u Volta i zobaczcie kto spropsował

Bonus zdaje się żyć w zgodzie z Tede. Pamiętam, że jak zamykali do pierdla Bonusa te +/- 8 lat temu to Jaca wrzucał do siebie na sociale Murem za Bonusem i pisał, że są z różnych światów to mieli się okazję przeciąć i odbyć sympatyczną pogadankę. Do tego w jakimś podcaście (u Żurnalisty albo u Majcherka) mówił, że słuchał od małolata Tedego, potem nie podobało mu się nawijanie o hajsie i chciał naklepać Jackowi po koncercie, ale ten zdążył już wyjść (xD) a po latach doszedł do wniosku że każdy może rapować o czym chce i nie ma nic złego w pochwale hedonizmu w tekstach Tedego.Haczapurjan pisze: ↑31 maja 2026, 17:42 Ostatnio jeden FP rapowy wrzucił freestyle Tedego u Volta i zobaczcie kto spropsował
Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.marmolad_k2 pisze: ↑31 maja 2026, 17:38 Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2026, 21:09 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haczapurjan
Słuchałem tego fragmentu. No trudno żeby się przypierdalał, skoro sam poszedł w to, co dinozaury w rapie nazywały kiedyś „komerchą”, a wisienką na torcie było kollabo z Maciorą Brazil
- marmolad_k2
Nie nagrać na nowo, zrobić składankę najlepszych piosenek z całej kariery.Sionek pisze: ↑31 maja 2026, 21:05 Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.
mogłaby z tego wyjść pierwsza płyta tedego którą by można przesłuchać od deski do deski więcej niż razmarmolad_k2 pisze: ↑31 maja 2026, 17:38 Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
A sorry, bo napisałeś "powinien nagrać" i pomyślałem automatycznie o nagraniu od nowa jak to często się robi z tej okazji.marmolad_k2 pisze: ↑31 maja 2026, 21:58Nie nagrać na nowo, zrobić składankę najlepszych piosenek z całej kariery.Sionek pisze: ↑31 maja 2026, 21:05 Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.
Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
Zwrotki spoko, ale dla wielu ludzi refren może być ciężkostrawny, może to dlatego. Po czasie doceniłem Asbest i Big Gimbin z tej płyty, imo fajne numery.Haczapurjan pisze: ↑31 maja 2026, 23:02W chuj niedoceniony kawałek. Mam wrażenie, że przeszedł bez większego echa, a to IMO najlepszy kawałek na tym nieszczęsnym "KEPTN'"
- Haczapurjan
Tede Król
Dodano po 3 minutach 20 sekundach:
https://polskirap.co/product/xxende-mylffon-cd/
Koncept album, przydałby się nowy wątek
Dodano po 3 minutach 20 sekundach:
https://polskirap.co/product/xxende-mylffon-cd/
Koncept album, przydałby się nowy wątek