Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sionek

Re: Tede

Post autor: Sionek »

Dzisiaj na streamie mówił, że będzie organizował z fanami selekcję singli. Jest szansa, że dobre numery wybiorą. Ostatnie płyty strasznie cierpiały przez to, że na single pchane miały jedne z gorszych kawałków. Jaca zresztą sam mówił parę razy, że nie ma wyczucia do singli i zwykle te które wybiera albo są najgorsze, albo te które chciał wyrzucić z płyty potem okazywały się najlepsze.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Znalazłem właśnie dziadka rapera, co ma bardziej zjechany głos od Tedego, choć w życiu nawet połowy tyle kawałków nie nagrał.

Dodano po 34 sekundach:
Wręcz brzmi jak AI momentami.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Flow lepsze niż Tede na Vox Veritatis
Awatar użytkownika
marmolad_k2

No miło się słucha JEST GIT :mad:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Tede król

Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ostatnio jeden FP rapowy wrzucił freestyle Tedego u Volta i zobaczcie kto spropsował
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sionek

Haczapurjan pisze: 31 maja 2026, 17:42 Ostatnio jeden FP rapowy wrzucił freestyle Tedego u Volta i zobaczcie kto spropsował
Bonus zdaje się żyć w zgodzie z Tede. Pamiętam, że jak zamykali do pierdla Bonusa te +/- 8 lat temu to Jaca wrzucał do siebie na sociale Murem za Bonusem i pisał, że są z różnych światów to mieli się okazję przeciąć i odbyć sympatyczną pogadankę. Do tego w jakimś podcaście (u Żurnalisty albo u Majcherka) mówił, że słuchał od małolata Tedego, potem nie podobało mu się nawijanie o hajsie i chciał naklepać Jackowi po koncercie, ale ten zdążył już wyjść (xD) a po latach doszedł do wniosku że każdy może rapować o czym chce i nie ma nic złego w pochwale hedonizmu w tekstach Tedego.
marmolad_k2 pisze: 31 maja 2026, 17:38 Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2026, 21:09 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Sionek pisze: 31 maja 2026, 21:05 a po latach doszedł do wniosku że każdy może rapować o czym chce i nie ma nic złego w pochwale hedonizmu w tekstach Tedego.
Słuchałem tego fragmentu. No trudno żeby się przypierdalał, skoro sam poszedł w to, co dinozaury w rapie nazywały kiedyś „komerchą”, a wisienką na torcie było kollabo z Maciorą Brazil
Awatar użytkownika
Sionek

Haczapurjan pisze: 31 maja 2026, 21:07 a wisienką na torcie było kollabo z Maciorą Brazil
która w dodatku go tam zjadła xD
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Sionek pisze: 31 maja 2026, 21:05 Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.
Nie nagrać na nowo, zrobić składankę najlepszych piosenek z całej kariery.
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

moze bony motał tedemu połówke we wczesnych dwutysiecznych w lasku na kole i tak sie poznali
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

Co on ma z tym gardłem
Na niczym się nie znam
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

marmolad_k2 pisze: 31 maja 2026, 17:38 Ostatnio mnie naszła rozkmina, że Tede powinien nagrać jakąś kompilację największych hitów jak Peja na XX-lecie SLU, nie ma drugiej dyskografii w rapie, która by się tak do tego nadawała.
mogłaby z tego wyjść pierwsza płyta tedego którą by można przesłuchać od deski do deski więcej niż raz
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Kiedyś w tym temacie każdy robił swoje top 15 Tedego, pewnie widział.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

DoubleB pisze: 01 paź 2023, 21:26
scam_sakawa pisze: 01 paź 2023, 10:33 Podajcie swoje top15 kawałków
zajafka kipi
już od 99 płynę
ciągnie się to za mną
blask
morda
łap tego loopa
d.i.s. (domysły i spekulacje)
airmax classic
glokk
jeszcze raz ziom
streetwear
rezzi (lata dans)
kevlar
tania gafra
ctzk
wielkie joł
państwo jest nasze
prawfdepowiedziafszy
aluminium 20'
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
Haczapurjan

DoubleB pisze: 31 maja 2026, 22:54tania gafra
W chuj niedoceniony kawałek. Mam wrażenie, że przeszedł bez większego echa, a to IMO najlepszy kawałek na tym nieszczęsnym "KEPTN'"
Awatar użytkownika
Sionek

marmolad_k2 pisze: 31 maja 2026, 21:58
Sionek pisze: 31 maja 2026, 21:05 Z obecnym stanem strun głosowych to może lepiej żeby jednak tego nie robić. Ten bonusowy kawałek do reedycji Notesu nie brzmi najlepiej. 10 lat temu dostaliśmy niby ten album do koncertu jubileuszowego, ale nie wyszedł on zbyt dobrze. Lepiej by było dostać wtedy oryginalne beaty po remasteringu albo remaki jeśli śladów oryginalnych brak i do tego nagrać jeszcze raz.
Nie nagrać na nowo, zrobić składankę najlepszych piosenek z całej kariery.
A sorry, bo napisałeś "powinien nagrać" i pomyślałem automatycznie o nagraniu od nowa jak to często się robi z tej okazji.

Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
Haczapurjan pisze: 31 maja 2026, 23:02
DoubleB pisze: 31 maja 2026, 22:54tania gafra
W chuj niedoceniony kawałek. Mam wrażenie, że przeszedł bez większego echa, a to IMO najlepszy kawałek na tym nieszczęsnym "KEPTN'"
Zwrotki spoko, ale dla wielu ludzi refren może być ciężkostrawny, może to dlatego. Po czasie doceniłem Asbest i Big Gimbin z tej płyty, imo fajne numery.
Awatar użytkownika
Sionek

Nowy singiel na 20 lecie Esende Mylffon
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Tede Król

Dodano po 3 minutach 20 sekundach:
https://polskirap.co/product/xxende-mylffon-cd/