[beef] PiH vs Duże Pe

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Duże Pe
19
28%
PiH
50
72%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] PiH vs Duże Pe

Post autor: Burak »

Burak pisze: 17 sie 2025, 12:15 btw jakby ktoś miał tą reedycję i zgrał przynajmniej te dissy do formatu FLAK to byłbym wdzięczny
Jakby ktoś chciał dissy Piha z tego beefu we FLACu jak Tede, zgrane z reedycji Krew, Pot I Łzy
https://www.discogs.com/release/1791648 ... I-%C5%81zy

to zapraszam na PW bo mam, piękny to był beef, tak to powinno wyglądać z obydwu stron

BTW ma ktoś więcej informacji o tej kompilacji z reklamą McDonalada z numerami Duże Pe? Na Discogs jej chyba nie ma
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

dzięki, w ogóle puściłem losowo Pocałunek śmierci i powinienem to pisać w Kawałku, który mnie rozpierdala teraz. nie wiem na kogo to pisał ale słowny wirtuoz zrobił tam kopalnie niebanalnych wersów skurwysyńskich
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Dokładnie tak, wspaniały utwór od Słonecznego Stoku po chicagowskie Jackowo.
WladcaSlimakow

Post autor: WladcaSlimakow »

NIE WIESZ
CO SPOTKA CIĘ JUTRO
NIE WIESZ
CO SPOTKA CIĘ JUTRO
NIE WIESZ...
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Karalne groźby? Jak konfident słowa dobierasz
Chcesz widzieć mnie w pace? Masz gadkę frajera

🔥🔥🔥

Najlepszy polski beef.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
ether

Post autor: ether »

Dzisiaj tak.
Największy diss w polskim hip hopie.
Co tu są za linijki, rany boskie. Nuciłem to jako małolat, ale dzisiaj to jest nawet lepsze niż wtedy. A "Sinus" Dużego Pe był fajny, ale z czasem wydał mi się trochę zbyt od linijki
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Cieszę się że tak późno zapoznałem się z tym beefem, jakbym to zrobił jeszcze kilka lat temu jak ślizg działał, to pewnie twierdziłbym że to Pe wygrał, i jeszcze by zostały zarchiwizowane jakieś kompromitujące posty w których stoję po stronię Duże Pe, twierdząc że dissy Piha to numery nagrane dla troglodytów z tekstami z bluzgatora, kiedy prawda jest taka że punche Piha są błyskotliwe, brutalnie gnojące oponenta.

Top 1 beefów w polskim rapie. Jeszcze do niedawna uważałem że z polskich beefów to Peja najbardziej ośmieszył przeciwnika w beefie z Tede, ale dissy Peji nie dorastają do pięt tych Piha na Pe.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Pelna zgoda, a Pih to moze najbardziej poetycki polski raper, co łatwo przeoczyć będąc uprzedzonym do przyjętej konwencji
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
DJ Tomekk

Post autor: DJ Tomekk »

Miał te wersy typu "na czasu cięciwie drży strzała szybkiej klęski" - ale to były takie "poetyckie punche", bo cała zwrotka taką liryką to już by była przesada. Tylko, że łatwo to zgubić, bo przypałowych też miał w chuj.

Ale w brutalnej bragga moim zdaniem top 1 w Polsce
ether

Pih to według mnie jeden z niewielu ulicznych raperów, który jednoczesnie w pewien sposób wyróżniał się intelektem, elokwencją. W chuj niewykorzystany potencjał w polskim rapie jeśli chodzi o ten aspekt. Bo polskiego rapu już nie ma, chyba sie zgadzamy? I nie wklejać mi tu pedałów od disco polo, bo TO NIE JEST HIP HOP :lol:
Awatar użytkownika
igorzastyy

Poezja w średniowiecznym stylu fekalnym

Pastuchu much, egipska plago kurwa
Twoja płyta to życie w odbycie, pamiętnik gówna
ether

To w zasadzie follow up do Kisielewskiego, kontekst jest tu ważny. Cała reszta to zabawa :razz:
Awatar użytkownika
igorzastyy

Bardzo lubię jak nawija te wersy. Z taką szczerą niechęcią, wręcz pogardą. O to chodzi w beefach. Mięso, czysta kreatyna, Duże Pe to zdzira, kawał wegetarianina.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

To, co robisz, ten onanizm – to nie rap, to origami

punch uniwersalny, który wyprzedził swoje czasy i pasowałby do tych wszystkich mega przekminionych technicznych raperów z początków lat 2010
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
ODPOWIEDZ