https://www.filmweb.pl/serial/Wdowia+za ... 6-10116159
[serial] Wdowia Zatoka 2026
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Haczapurjan
Re: [serial] Wdowia Zatoka 2026
Wczoraj myślałem o założeniu tematu właśnie. Jestem po dwóch odcinkach, właśnie odpalam trzeci i póki co spoko się ogląda. Jest nawet lekkie zabarwienie komediowe, ale raczej nie jest to typowa czarna komedia, tylko po prostu są elementy humorystyczne.
Nie kumam natomiast głosów, co pierdolą, że to drugie "From" albo lepsze "From". Przecież tutaj jest zupełnie inny koncept, no ale nie będę wchodzić w spoilery.
Nie kumam natomiast głosów, co pierdolą, że to drugie "From" albo lepsze "From". Przecież tutaj jest zupełnie inny koncept, no ale nie będę wchodzić w spoilery.
-
masz_szluge_
pelna zgoda. tez odnalazlem pare zabawnych fragmentow, burmistrz czasami ma vibe goscia z Bialego Lotosu.
Serial zaskakuje, kilka razy dalem sie wystraszyc
Serial zaskakuje, kilka razy dalem sie wystraszyc
- Haczapurjan
No trzeci odcinek peak póki co, czekanko na następne
- Haczapurjan
4 odcinek obejrzany
Spoiler
No kurwa jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tym serialem. Początkowo odcinek zaczął się niewinnie i nieco monotonnie. Wiadomym było, że należy tu wietrzyć jakiś podstęp z tą książką najlepszej pani domu, ale nie sądziłem, że na koniec kurwa okaże się, że stał za tym jakiś leszy/wendigo, który z biesiadników zrobi jakieś zombie. Dodatkowo ta babeczka mnie rozjebała na koniec, która widziała co za maniana się odpierdala, ale miała być "supportive", więc nic nie mówiła xD. Takie elementy czarnej komedii lubię, nienachalne, ale fajnie wplecione. No i ten ksiądz co się wyhuśtał na koniec. Naprawdę póki co solidne 7,5/10
- Haczapurjan
Spoiler
Fabuła się zagęszcza, nie wiem czego się spodziewać, ale ten pojebany serial ma coś w sobie xD
-
masz_szluge_
jak cos to w dalszym ciagu interesuje sie serialem, musze po prostu nadrobic. jestesmy w kontakcie Haczapurjan, wkrotce wroce z opinia
- Haczapurjan
Ja czekam sobie, czekam czekam, jeszcze się miniemy
Przyrzekam
Przyrzekam
Na czym to jest dostępne? Apple TV?
- Haczapurjan
Tak, no i źródła nie do końca autoryzowane oczywiście
-
masz_szluge_
nie no to bylo mocne w chuj. Aktorka top, naprawde ogarnia temat. Natomiast zakonczenie i wlasnie reakacja tamtej babki, ze nie chciala sie jej wpierdalac w robote - majstersztyk. Nastepny odcinek tez trzyma poziom, no udal sie im ten projekt poki coHaczapurjan pisze: ↑13 maja 2026, 15:54 4 odcinek obejrzany
Spoiler
No kurwa jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tym serialem. Początkowo odcinek zaczął się niewinnie i nieco monotonnie. Wiadomym było, że należy tu wietrzyć jakiś podstęp z tą książką najlepszej pani domu, ale nie sądziłem, że na koniec kurwa okaże się, że stał za tym jakiś leszy/wendigo, który z biesiadników zrobi jakieś zombie. Dodatkowo ta babeczka mnie rozjebała na koniec, która widziała co za maniana się odpierdala, ale miała być "supportive", więc nic nie mówiła xD. Takie elementy czarnej komedii lubię, nienachalne, ale fajnie wplecione. No i ten ksiądz co się wyhuśtał na koniec. Naprawdę póki co solidne 7,5/10
- Haczapurjan
@masz_szluge_ w tym tygodniu mają być aż dwa odcinki. Niech się pierdolone "From" uczy. Zamiast robić tygodniową przerwę, to kochane wdówki dropią dwa odcinki
-
masz_szluge_
Spoiler
e6 ciekawy odcinek, fajnie przedstawiona historia i klatwa, moment chowania go zywcem do trumny - klasa.
e7 tutaj mamy troche wiecej humoru, scena w sypialni na gorze, kiedy jebnieta wraca po torebke - beka.
w zasadzie to jedyne co bylo takie troche srednie to kiedy ten umarlak wpieprzal konserwy na lodce, no i ze ten leb nie sprawdzil trumny kiedy wrocili zza boi.
czekamy na nastepne
e7 tutaj mamy troche wiecej humoru, scena w sypialni na gorze, kiedy jebnieta wraca po torebke - beka.
w zasadzie to jedyne co bylo takie troche srednie to kiedy ten umarlak wpieprzal konserwy na lodce, no i ze ten leb nie sprawdzil trumny kiedy wrocili zza boi.
czekamy na nastepne
- Haczapurjan
6 odcinek:
7 odcinek:
Spoiler
Rozumiem, że potrzebny był taki odcinek, gdzie jest wyjaśnione (przynajmniej w jakimś stopniu) backstory całej wyspy jak i ojców-założycieli, no ale w chuj się męczyłem, oglądając ten odcinek. IMO najsłabszy z dotychczasowych.
Spoiler
No tu już bez zbędnych reminiscencji, wartka akcja, plot twist na końcu, gdzie żywemu trupowi nagle się zachciało żyć i szlachetne pobudki chuj strzelił. Na szczęście chyba im się udało (?), bo co prawda w trumnie był kościotrup po przekroczeniu „granicy” morskiej, ale serial raczej się na tym nie zakończy, więc zobaczymy, jakie jeszcze mary ich nawiedzą
Pierwszy odcinek nuda, ale potem szybko się rozkręciło, a Sunset Cocktails with Patricia wspaniała imprezka
Fajnie że jest to mocno z przymrużeniem oka a nie ciężary srogie. Chociaż odcinek z nocowaniem w hotelu trochę za bardzo z 1408 czerpał
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM