Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

genocidegeneral

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: genocidegeneral »

no i gdyby ten moment przesunęli fabularnie o kilka rozdziałów, to mielibyśmy więcej takich wypowiedzi
Spoiler
Obrazek
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Jak dla mnie mogli
Spoiler
zajebać go
nawet po pierwszej misji i efekt byłby lepszy niż to co dostaliśmy, dorobili do tego historię na przyspieszeniu i wyszło jak wyszło
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

:joint: :joint: :joint: batman cosplay w weekend
Spoiler
Obrazek
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

No ten jackie fatalna postac
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Po kilku próbach olałem Diablo 2, teraz idę jak przecinak z Diablo 3. Raczej na dłużej zostanę.
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

W piątunio dropuje potężny apdejt do poe2 dawajcie gramy
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

dzisiaj wjezdzam w remnant 2 + dlc w coopie z ziomkiem
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

u mnie divinity OS 2 bedzie ogrywane po baldurze @Parlae @Prez @phobos jakies porady
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Nie pomogę za bardzo, dosc szybko odpadłem, nie mialem vibe'u jakoś jednak na turowke
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

eddy_wata pisze: 26 maja 2026, 14:11 u mnie divinity OS 2 bedzie ogrywane po baldurze @Parlae @Prez @phobos jakies porady
No jak grasz w Baldura to wiesz czego się spodziewać.
Po pierwsze: kombinuj ile wlezie. W walce i poza nią. Gra ma wiele prostych zależności jak wybuchające beczki, trujące dymy albo lód, na którym się możesz poślizgnąć i stracić turę, ale ma też wiele innych bardziej złożonych. Dużą satysfakcję daje odkrywanie ich samemu. Samymi dialogami (jak je dobrze poprowadzisz) też można sporo osiągnąć.
Po drugie: nie omijaj misji pobocznych. Najlepiej nie pomijaj żadnych, ze względu na exp. Ja raz musiałem wczytać sejwa starego, gdyż gra nie wybacza potem, a byłem underpowered bardzo. Wbiłem więcej leveli, nauczyłem się lepszych skilli i jakoś to poszło. Gra nie jest łatwa ale bardzo satysfakcjonująca.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

no wlasnie baldur byl za latwy wiec licze ze tutaj trudniej niektóre walki i misje rozegrać
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Zgodnie z planem zainstalowałem sobie przed weekendem BG2 i przepadłem, jaka to jest przepotężna gra, teraz nawet trochę się zastanawiam, czy jest sens kupować to BG3, skoro już jestem przekonany, że na dwóch czy trzech weekendach się nie zakończy powrót do drugiej części. Wkurwia trochę czasami zabugowanie, ale jednak doskonała przygoda.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Bg2 genialna gra :oops:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Piters pisze: 02 cze 2025, 0:16 Pograłem 10 godzin w gamepassie w Metaphor ReFantazio i tragiczny jest ten system walki, w Personie słabości też mają duże znaczenie, ale nie aż takie i da się dosyć prosto głowną postacią dostosować. Tutaj natomiast walka na razie polega na tym, że jak masz akurat archetyp na słabość to git, jak nie to reset bo masz 4x mniej tur (ty tracisz swoją podwojną, a przeciwnik zyskuje jak cie kontruje). Strasznie to spłyca rozgrywkę i zanudza, czytam na reddicie to ludzie piszą że to ma "głębie" ale dla mnie to rzut monetą po prostu. Trudne i wymagające to nie jest, ale nudne po prostu. Nie wspominając o tym chujowym systemie walki w czasie rzeczywistym

Nwm, może dogram bo historia jest ok, postacie różnie ale też ogólnie ok, ale no ten system walki to porażka na raze
Pograłem ze dwie godzinki (oczywiście dużo skipując, bo yappują i yappują jak to w jrpgach) i też mi się wydaje, że system walki nieco skopany, bo już zdążyło mnie dopaść lekkie znużenie powtarzalnością. Chciałem sprawdzić tę gierkę, bo z końcem maja opuszcza Game Passa, ale na razie sobie daruję i poczekam na jakieś obniżki. Tzn gra się spoko, grafika i animacje super ale chyba lepiej wolę ogarnąć którąś Personę w końcu i może się zajaram tak jak kiedyś FF7.
Tym bardziej, że jest w co grać na ten moment. Playlista festiwalowa w Forzie sama się nie zrobi.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

kurde akurat wróciłem ostatnio bo mnie naszło dać jeszcze szanse, na razie spoko ale mam z nie wiem 4h? ciekawe czy mnie znowu nie zmęczy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Persona 4, polecam, nie jest tak przegadana jak 5. I chyba w gej passie jest jak co to sprawdzać bo warto.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Persona 4 mnie kusi od kilku miesiecy bardzo (pograłem kiedys kilka h też), ale w ciagu roku powinien ten remake wyjść i tak czekam. Zwłaszcza że P4G to widać już czas nadgryzł, nawet nie mówie o grafice, ale wszystkie te QOL które teraz są w np. Personie 5.

A remake 3 był świetny, musze kiedys wrocić i DLC ograć bo wyszło pół roku po premierze i tak nie chciało mi się do niego wracać (zwłaszcza, że zakończenie podstawki było świetne i dziwnie tak kontynuować)
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

https://papergames.io/en/battleship

Ostatnio napierdalam w statki online, w tej właśnie wersji bo najmiodniejsza jest.
you know the O.P.P.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

cloud pisze: 22 maja 2026, 12:42 :joint: :joint: :joint: batman cosplay w weekend
Spoiler
Obrazek
czym dalej w las tym gorzej, fajne są nawiązania do filmów/komiksów, dużo smaczków, ładnie wygląda, ale no gameplayowo to się zaczyna nudzić po trzech godzinach, trochę niesmak
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Zakup Forzy Horizon 6 to był błąd
Nie naprawili niczego względem 5
ODPOWIEDZ