[serial][HBO] Euforia / Euphoria (2019 -)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
2
33%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
17%
7
0
Brak głosów
8
1
17%
9
0
Brak głosów
10
2
33%

Liczba głosów: 6

Mider

Re: [serial][HBO] Euforia / Euphoria (2019 -)

Post autor: Mider »

TdW pisze: 29 kwie 2026, 19:56 Jules dla mnie najgorsza postać, nie da się jej polubić, zwykłe kurwisko
może pocieszy cię to że jest 50% szans na to że popełni samobójstwo na koniec serialu
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

objerzalem pierwsze dwa ep i po zwiastunie spodziewałem się totalnego gówna obesranego, a jest całkiem spoko.

nadal swietnie jest to nakręcone, jest entertainment. może niektóre wątki bardziej głupawe, ale jest parę ciekawych charakterów i historii do rozwinięcia. ciekawe czy Rosalia, jeszcze będzie grać, czy dostała takie chujowe cameo? :lol:

Zendaya top aktorka, I'm 'californian sober' :oops:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Imo całkowicie uleciała magia dwóch pierwszych serii. Tutaj jest hollywoodzkie badziewie w w kwazi prowokacyjnwj oprawie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

@jogi No właśnie przeklikałem na fast forwardzie parę scen z pierwszych odcinków i zdecydowałem że nie mam po co tego oglądać
Cała siła Euphorii tkwiła w tym że cała ta patologia - prostytuowanie się, ćpanie twardych, kamerki, zadawanie się z oprychami - działa się wśród młodzieży szkolnej
Co mnie obchodzą losy tej grupki po timeskipie?
Oczywiście moja niechęć do Zendayi jako aktorki też ma w tym znaczny udział
To wygląda jak jakieś Springbreakers ALE TAKIE NA SMUTNO i bez Jamesa Franco
Sweeney pokazuje dupę, ohoho, nowe zostań
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
glokk

Post autor: glokk »

4 odcinek to dla mnie mega sztosinger, idzie to naprawdę w zajebistą stronę, dojebane plot twisty
Spoiler
kłótnia Zendaya - Rosalia top w cholerę
Świni pokazuje że jednak cośtam umie grać, szczególnie w scenie z Elordim
no Hunter killed my transfobia
murzyn przydupas Alamo top
reunion nad basenem też top
apatow duzo mniej wkurwia niż w poprzednich sezonach
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Murzyn sutener zajebista postać
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Spoiler
Jebany trans wkurwia jak zawsze. Miesza Zendayi w głowie, poucza ją, czuje się od niej lepszy, a sam żyje jako prostytutka na utrzymaniu starego oblecha, który go nawet nie szanuje :lol:

Ubolewam nad tym, że wątek religijny Rue nie jest rozwijany i już chyba nie będzie. Zamiast tego mamy pościgi strzelaniny skurwysyny i nawet spoko to się ogląda, ale wolałbym więcej rozkminek. No może jeszcze będą.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
moody

Post autor: moody »

jogi pisze: 01 maja 2026, 10:52 Imo całkowicie uleciała magia dwóch pierwszych serii. Tutaj jest hollywoodzkie badziewie w w kwazi prowokacyjnwj oprawie.
dokladnie. kompletnie niepotrzebny sezon i tak rozny od pierwszych dwoch, ze az ciezko mi to traktowac jako ten sam serial

przede wszystkim przestrzelony scenariusz. mogli poprowadzic te postaci na tysiac roznych kierunkow, kompletnie nie kupuje tego co wymyslili. w pierwszym sezonie dzialy sie pojebane rzeczy, ale bylo to wszystko jakies takie pelnokrwiste, wszystkie te wprowadzenia postaci w punkt, wierzyles ze rzeczywiscie moglo tak byc, a tu kurwa tak ogladam, ogladam, ale w ogole mnie to nie rusza

magie zabilo przeniesienie bohaterow w doroslosc, no i brak legendarnej juz sciezki dzwiekowej by labrinth. dlugo sie zastanawialem, jaki inny serial przypomina mi ten sezon i w koncu skojarzylem - przeciez to jest slaba kopia ktoregos tam sezonu fargo, w ktorym tez glownym bohaterem byl mudzin

w tym sezonie potrafili doprowadzic do rzeczy niepojetej - znudzenia na widok cycow cassie
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

elordi to tam komus corke wyruchal na planie?
Mider

nie polecam wchodzić na filmweb jak ktoś nie oglądał ostatniego odcinka bo jakiś cwel który tam pracuje zajebał spoiler w jednym z newsów na głównej stronie
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Od kiedy reżyserem tego serialu jest Wojciech Smarzowski? Jeżeli w ostatnim odcinku nie będzie odjazdu kamery w górę na samym końcu to będę rozczarowany.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
aleksy

pojebane rzeczy się dzieją ale propsuję że
Spoiler
pojawił się ali, bo jego rozmowy z rue albo początkowa historyjka o cracku były super
Awatar użytkownika
TdW

Dobry odcinek bo
Spoiler
chyba ani razu ten jebany trans się nie pojawiło
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

No i po serialu.
S03E08
Bardzo tarantinowski finał, ale jednak wolałbym momentami może więcej, wiecie, fabuły niż kilkunastosekundowych przebitek na spuchnięte w Meksyku dupsko Kitty czy kryptoreklamy Coca-Coli. Powinien się skończyć po 40 minutach, bo wszystko to, co dzieje się potem, to jedno wielkie: ja pierdolę XD
Rue
Mimo wszystko udało się twórcom w jakiś sposób mnie zaskoczyć tym, jak zakończy się jej wątek. Pięknie nakręcone to jej zakończenie i dobrze napisane - w końcu nigdy nie wiesz, który dzień będzie ostatnim.
Ali
Domingo dostał największe pole do popisu i wykorzystał je w stu procentach. Pewnie zostanie ozłocony nagrodami.
Jules
XD Dajcie spokój z tym zapychaczem, niech se idzie Zeldę zagrać. To, że w finale dupsko Kitty dostało więcej czasu ekranowego XD
Cassie
Dziękuję twórcom serialu za dokonanie niemożliwego - zanudzili mnie jej cyckami. Wątek urwany na chama, ale Sweeney aktorsko się wybroniła.
Lexi
W tym sezonie fatalnie napisana. Wykastrowana z głębi, wkurwiająca, wiecznie oceniająca i mendząca. Nuda.
Maddy
Trochę nie wiem, co napisać, bo mam wrażenie, że zmieniła się najmniej spośród pozostałych postaci, ale dobrze się ją oglądało.
Nate
Zrobili z chłopa chujowy akcent komediowy, pół sezonu spędził pokazując się raz na odcinek, żeby widzowie mogli sobie zgadnąć, co tym razem mu upierdolą XD
reszta tałatajstwa wprowadzona w tym sezonie
Poza Bishopem który mówił najmniej i wygrał tym najwięcej to nic ciekawego. Wieśniaki od Laurie do bio, Rosalia do zmieszanych, Sharon Stone to w ogóle nie wiem gdzie.

A, no i jeszcze Alamo. Fajny, wyrazisty, ale chciałem serial o pogubionych dzieciakach, a dostałem przygody hurtownika alfonsa.
Na pozostałych nie chce mi się klawiatury ścierać.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
TdW

Dobre podsumowanie. Nie oglądało się tego źle, ale jednak zabrakło mi klimatu pierwszych sezonów. Brakowało dramatyzmu, a jak już miał być to wątki szybko ucinano, końcówka to już w ogóle byle jak najszybciej wszystko domknąć i elo
Mider

Podobało mi się.

Końcowe przesłanie polegające na
Spoiler
zabij lokalnego dealera
pozytywne
Awatar użytkownika
aleksy

Spoiler
[*]
a jak następnym razem zobaczę sydney sweeney to się chyba zerzygam, do końca życia mi wystarczy jej ciała
ODPOWIEDZ