Starcie legend cz. 5 - Kaz Bałagane vs Oskar P83

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Wybieraj

Czas głosowania minie 01 cze 2026, 17:55

Kaz Bałagane
50
60%
Oskar P83
34
40%

Liczba głosów: 84

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Starcie legend cz. 5 - Kaz Bałagane vs Oskar P83

Post autor: gods bidness »

Spotify
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

Bałagane mógłby wydać tylko Lot022 (z King Tombem na feacie) i to już przebija całą karierę prymitywnego patusa o twarzy żółwia ninja, który w ostatnich latach zaczął udawać półpedała pokroju Dawida Podsiadło czy innego Vito Bambino.
ZAKAZ
Awatar użytkownika
blase

Post autor: blase »

Kaz nie ma tak dobrego całokształtowo projektu jak Art Brut ale w ogólnym rozeznaniu natrzaskał dużo więcej niespierdolonych rzeczy.
Obecnie popłuczyny z obu stron z tą różnicą że kaz czasami jeszcze czymś zabłyśnie
Kaz ++
koalasw90

Post autor: koalasw90 »

kebab pisze: dzisiaj, 16:40 Bałagane mógłby wydać tylko Lot022 (z King Tombem na feacie) i to już przebija całą karierę prymitywnego patusa o twarzy żółwia ninja, który w ostatnich latach zaczął udawać półpedała pokroju Dawida Podsiadło czy innego Vito Bambino.
Można zamknąć temat :bowdown:
moody

Post autor: moody »

gods bidness pisze: dzisiaj, 15:05 Słucham sobie obydwu od wczoraj zainspirowany tym tematem, i muszę przyznać że obaj mają pełno kasztaniarskich kawałków.
zapodaj kolego pare przykladow tych najbardziej kasztaniarskich
Awatar użytkownika
gods bidness

Np ten co tak skrzeczy, że jak nie ma charyzma to nie ma nic. To był jeszcze okres, że on tak bardzo chciał brzmieć cwaniacko i pewnie siebie, a brzmiał jak gremlin kolega tołdiego od księciunia z gumisiów. To w ogóle jest autodiss z tą charyzmą.

A Oskar też ma jakieś gówno wersy często typu weź poniedziałek wtorek środę i czwartek i masz piątek, zapożycz się i masz długi itd. cały ten numer jest w chuj nieudanym pomysłem kasztaniarskim. I tak słuchałem ich obu z shuffle na spoti, to na rowerze, to w samochodzie i co rusz miałem takie przemyślenia, że połowę tych ich tracków to można wyjebać, ale notatek nie robiłem.

Albo jakieś: wy to Kaśka, Magda, Marta, my to Oskar, Bogdan, Adrian; wy to rzęsy, stringi, tipsy, my to siłka, dresy, chipsy. Czy coś w tym stylu, takie z dupy wyliczanki żenujące, narkotyki na eeeeen, lamborghini na eeeeel. No przygłupizm taki, nawet nie wiem jak to określić, ale kurwa no stać go na więcej niż takie żenadogenne badziewia.

Jeszcze mnie wkurwił jakiś feat z tym Vito Bambino, co ma głos jak hermafrodyta.
moody

o, to o ile wczesniej w tym temacie mialem podobne opinie do ciebie, tak tu sie rozjezdzamy :D

dr traphouse kaza zajebisty, te wyliczanki albo refren w skrablach oskara tez kozak

a ten numer "weź poniedziałek wtorek środę i czwartek i masz piątek, zapożycz się i masz długi itd" to przeciez celowo caly jest zlozony z takich przyglupich wersow. moze nie jakas pro8l3mowa topka, ale dla mnie spoko

ogolnie wydaje mi sie ze takich fest nieudanych patentow czy zenujacych wersow to oskar ma stosunkowo malo wlasnie
Awatar użytkownika
gods bidness

Ja w ogóle nie czaję tej podjarki tymi pierwszymi płytami Kaza, wydaje mi się, że sentyment przez was przemawia, bo te kolejne projekty były już lepsze rapersko, dojrzalsze artystycznie i ogólnie bardziej słuchable. Dla mnie to źródło, radio gruz to coś, co powinno wyjść w podziemiu jako warm up przed debiutem.

Nie mam do nich żadnego sentymentu, bo w sumie zacząłem słuchać go więcej jakoś od narkopopu, konkretnie to od Mordziaty Mordziaty mnie zainteresował, bo jak to wyszło to w ogóle nie wiedziałem, czy to jest parodia, czy oni tak na poważnie czy co i dopiero po bliższym poznaniu, zrozumiałem, że coś tak pomiędzy. I potem jak się cofnąłem z ciekawości do starszych albumów, to po przesłuchaniu więcej nie wracałem. Może jakieś pojedyncze kawałki bym tam wygrzebał.
moody

to ja mam troche podobnie, tez zapoznawalem sie z jego tworczoscia z zaburzona chronologia, bo zaczalem od lotu z 2015. i tez mi w ogole nie siadl ani hugo bucc, ani sos, ciuchy i borciuchy jak potem je sprawdzalem. ale radio gruz juz zajebiste. zrodlo z perspektywy czasu tez ma sporo dobrych numerow
ODPOWIEDZ