Szukam książek o...
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Szukam książek o...
Najbardziej topowych szprych z kierunków humanistycznych ofkors
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Ajć, No dobra
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- ariusia666
każda szon mordo, inteligencja to iluzja dla głupców
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD 
dziękuje, zwycięzca plebiscytu wyłoniony chyba najbardziej safe bet, chociaż duże znaczenie miały tez kwestie logistyczne tzn udało mi się zamówić z prawdopodobna dostawa na jutro. widzimy się w temacie jak poderwać dziewczynę chociaż zostawiam pytanie otwarte jeżeli ktoś ma propozycje książek
T: No witam pana Penera serdecznie!
P: No witam mojego ulubionego rozjebuska!
#freefromage
P: No witam mojego ulubionego rozjebuska!
#freefromage
Można także pobrać pożyteczne nauki przed bajerowaniem:
https://www.scribd.com/document/4820629 ... Cczyzn-pdf
https://www.scribd.com/document/4820629 ... Cczyzn-pdf
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
polećcie coś fajnego, wciągającego i szybkiego do przeczytania
może być jakiś kryminał/thriller, cokolwiek żeby sobie w ogrodzie na leżance poczytać
może być jakiś kryminał/thriller, cokolwiek żeby sobie w ogrodzie na leżance poczytać
yer a wizard, Harry
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Wydaje mi się że kiedyś już o tym pisałem, ale nie dostałem odpowiedzi.
Książki, dzięki którym się czegoś dowiem w lekki sposób. Fizyka, chemia, biologia, historia, cokolwiek. Tylko nie chce suchych faktów, przebiegu bitew krok po kroku. Celuję bardziej w lekkie pióro aniżeli zgłębienie tematu do poziomu pojedynczych szczegółów. Ma ktoś coś w tym stylu? Nie musi być po polsku w razie czego. I też bym się ucieszył, gdyby była dostępna wersja cyfrowa
Książki, dzięki którym się czegoś dowiem w lekki sposób. Fizyka, chemia, biologia, historia, cokolwiek. Tylko nie chce suchych faktów, przebiegu bitew krok po kroku. Celuję bardziej w lekkie pióro aniżeli zgłębienie tematu do poziomu pojedynczych szczegółów. Ma ktoś coś w tym stylu? Nie musi być po polsku w razie czego. I też bym się ucieszył, gdyby była dostępna wersja cyfrowa
to kurwa forum rap, nie wizaż
-
nobezprzesady
Podbijam powyższe, nie było w Polsce lepszego pisarza popularnonaukowego niż Krawczuk. Z kolei jeśli nie interesuje cię starożytność, to Frans de Waal jest dojebongo, możesz zacząć od "Bonobo i ateista".
od Krawczuka polecam gorąco Perykles i Aspazja - chyba najlepsza książka pl dedykowana okresowi demokracji Peryklesa.
- scam_sakawa
Kurde, nawet nie wiem, czego szukam. Przeczytałem większość książek po polsku dotyczących mafii w Polsce, wszystkich Słowików itd., ale im jestem starszy, tym mniej mam ochotę na czytanie o rzeczach nieprzyjemnych i złych.
Chciałbym zagłębić w coś miłego dla odmiany, ale bez cienia fantastyki - lubię świat książki, który jest fabularną rzeczywistością, a nie fantastycznym wyobrażeniem (np. Nowy wspaniały świat mnie full zmęczył).
Moglibyście polecić coś lekkiego? Może być tandetne, mało ambitne (np. Przewodnik po warszawskich klubach Jasia Kapeli mi się podobało, tak dla oddania skali ambicji czytanych przeze mnie pozycji).
Chętnie przygarnę również pozycje popularnonaukowe, bardziej w kierunku ścisłych dziedzin.
Chciałbym zagłębić w coś miłego dla odmiany, ale bez cienia fantastyki - lubię świat książki, który jest fabularną rzeczywistością, a nie fantastycznym wyobrażeniem (np. Nowy wspaniały świat mnie full zmęczył).
Moglibyście polecić coś lekkiego? Może być tandetne, mało ambitne (np. Przewodnik po warszawskich klubach Jasia Kapeli mi się podobało, tak dla oddania skali ambicji czytanych przeze mnie pozycji).
Chętnie przygarnę również pozycje popularnonaukowe, bardziej w kierunku ścisłych dziedzin.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Pierdyknij sobie "Święto Karkonoszy" Gortycha, pasuje z akcją do pory roku, fabuła tych książek nawiązuje do faktycznych wydarzeń historycznych, a jeśli zna się miejsca opisywane - to tylko dodatkowy bonus do fajności. Nie jest to nie wiadomo jaka literatura, miłe czytadło z urlopowym wajbem raczej, no ale pop też przecież może być fajny tudzież szlachetny. No i to się da wszystko czytać jako one-shoty.
- scam_sakawa
Przeczytałem opis i brzmi ciekawie, dziękuję doktorze zjebie.
Popularnonaukowe książeczki dalej potrzebne.
Popularnonaukowe książeczki dalej potrzebne.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.