Trzeci Wymiar

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
KILLIE

Re: Trzeci Wymiar

Post autor: KILLIE »

No chyba wiekszosc tak uważa, ze Szad-Nullo-Pores choc roznice pomiedzy nimi sa marginalne, jezeli ktos sprawdzil solo to zrozumie. No i choc skillowo sa bardzo blisko to najwieksze różnice pomiedzy nimi widac na solowkach. Top plyta dla mnie Zlodzieje czasu
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

solowki generalnie są słabsze niż płyty spod szyldu 3W, najlepsze rzeczy tworzyli razem, chociaż OSŚ już odstawał poziomem od DK, ZC i przede wszystkim INW
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Dolina Klaunoow dobra płyta, nabyłem ją nawet drogą kupna.
E-42

Post autor: E-42 »

Też mam gdzieś na półce, ale z 10 lat nie była w wieży, może uda mi się dokopać przy porządkach. Dawno nie słuchałem muzyki z CDka, więc będę szperał i tak bo mnie naszło
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

z kim bym nie rozmawiał to zawsze było szad-nullo-pork. ostatnio odpaliłem 21 gramów szada i źle mi się tego słuchało. mnóstwo prostych albo czasownikowych rymów, do tego różnica jakości na kawałkach za duża. jakby jeden numer robił w studiu, a drugi u ziomka w szafie na szybko. potem odpaliłem i niech szukają mnie kule i to jest nadal kocur płyta
dziwki basen i machanie kutasem
Kamil51

Post autor: Kamil51 »

To ja mam na odwrót. Na wspólnych albumach wolałem Porka i Nullo.
Awatar użytkownika
Czyszy

Post autor: Czyszy »

BublOner pisze: 01 maja 2026, 11:55mnóstwo prostych albo czasownikowych rymów
Moje wrażenia są odwrotne. Na solowych płytach Szad strasznie przekombinowywał rymy. 21 Gramów i Kule kuleją tekstowo w porównaniu do materiału z 3W bo solowo nie było tam Nulla albo Poresa, co by mu powiedział że "stary, nic z tego bełkotu nie rozumiem, to nie przejdzie". No, ale to jeszcze nic. IMO apogeum tego zjawiska obserwujemy na albumie Człowiek Duch. Tam teksty to istna degrengolada bez trzymanki, napierdzielone dziesięciokrotnych, ale tak luźno ze sobą powiązanych że np. w takim Atomie gdyby ułożyć pary linijek w kolejności absolutnie losowej, to spójności czy jakiegokolwiek konsekwentnego ciągu wyjdzie dokładnie tyle samo.

Ale mimo wszystko lubię od czasu do czasu posłuchać tych solówek Szada. Bity, flow i barwa głosu je ratuje.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Za bardzo im sprało czosnek, to noszenie szmat po siostrze
To ma podróż na lodowce, za tym co nie łatwo dostrzec
Stałem się w tym nałogowcem... Rap to gardło, ja to ostrze
Wstaje tu to samo Słońce, ale jest jak ciało obce
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ODPOWIEDZ