Trzeci Wymiar

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Trzeci Wymiar

Post autor: SuperRapMaster »

Dyskografia
Cztery pory rapu (2003)
Inni niż wszyscy (2006)
Złodzieje czasu (2009)
Dolina Klaunoow (2012)
Odmienny stan świadomości (2015)

Oprócz tego każdy z członków nagrał solowe płyty, a Nullo i Pork po rozpadzie 3W utworzyli zespół Nullizmatyka, wykorzystujący żywe instrumenty.

Nagrali wiele świetnych kawałków z przekazem. "Ważne jak kończysz" to bez wątpienia mój ulubiony polski numer, ponieważ ten przekaz miał realny wpływ na moje życie. Z braggadacio szło im trochę gorzej, bo brakowało im dobrych panczy, więc ich bragga polegała głównie na nawinięciu jak najwięcej rymów na minutę, ale i tak brzmiało to nieźle.

I jeszcze dam dwa utwory wykraczające daleko poza ramy rapu, żeby pokazać, że są to naprawdę wszechstronni artyści

Awatar użytkownika
panbyku

Re: Trzeci Wymiar

Post autor: panbyku »

strasznie się nimi jarałem na przełomie podstawówki i gimnazjum - kosmicznie mi wtedy imponowało że szybko rapują i wydawało mi się to takie zaawansowane techniczne

dziś jak wracam do ich dyskografii to jednak trochę się to zestarzało, bo za tym dobrym bądź co bądź warsztatem wokalnym w sumie nie idzie jakieś przesadnie błyskotliwe tekściarstwo

nie zmienia to faktu, że zawsze zostaną w jakimś moim nostalgicznym panteonie
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

No ja się też nimi najbardziej jarałem w gimnazjum, to był dla mnie wtedy najlepszy rap. Potem dopiero zacząłem dostrzegać pewne braki w liryce. Chyba każdy fan rapu ma taki okres, że najbardziej jara się techniką, a potem to przechodzi, dlatego Hipocentrum i Patokalipsa musiały się kiedyś pojawić, a potem odejść w niepamięć.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Bragga prostolinijne w swoim primie rozwalało system bez większych rozkmin było woow,mało jest nadal raperów którzy mają taką lekkość w rapowaniu +to że potrafili bez problemowo polecieć tak na sucho jak na nagraniach.
R.I.P najlepszy squaa w Polsce :cry:
Btw Nullo nagrał 10 minut bragga 2
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
panbyku

Post autor: panbyku »

@SuperRapMaster ale paradoksalnie lepiej się w mojej głowie zestarzały braggowe rzeczy starsze i prostsze pokroju Gurala z czasów Opowieści z betonowego lasu
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Co z tym solo szada będzie czy nie w końcu
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Szczerze chooj wie, raz do roku coś wrzuci w stylu że wraca do gry albo synowie rzadko w objęciach spotkań ojcowskich,madtka zła on nie choć możliwe jest że z tego przekonania już zleciał a no i w sumie w teori nie praktyce napierdolił od ostatniej dostępnej nagrywki dwie płyty tylko ktoścoś mu przeszkadza w wydaniu materiału.Wiesz jak nie wiesz...pojebane
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

:lol: pewnie byłoby to dobre tak czy siak.
Nerwowy

Post autor: Nerwowy »

Chyba tytuł nie był wcześniej clickbaitowy, ale ogólnie fajnie rozkminiona historia zespołu. Pociesznie opowiada.
Zrób sobie dobry instrumental/acapella/4+ ścieżki z dowolnego utworu - 2026 klik

Linki
Spoiler
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Michał Szad Baryła coś ty odjebał
Dawaj płyty
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

To pierwszy i ostatni zespół rapowy, którym jara się mój ojciec odkąd pamiętam, słucha ich do dziś i prawie płacze po nocach, że już nie ma 3W - obecnie chłop ma 57 lat.
Ciężko mi nawet znaleźć dla niego coś w podobnym stylu na polskiej scenie, oczywiście poza solowymi albumami tych panów.
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

panbyku pisze: 08 paź 2021, 23:11 strasznie się nimi jarałem na przełomie podstawówki i gimnazjum - kosmicznie mi wtedy imponowało że szybko rapują i wydawało mi się to takie zaawansowane techniczne

dziś jak wracam do ich dyskografii to jednak trochę się to zestarzało, bo za tym dobrym bądź co bądź warsztatem wokalnym w sumie nie idzie jakieś przesadnie błyskotliwe tekściarstwo

nie zmienia to faktu, że zawsze zostaną w jakimś moim nostalgicznym panteonie
podbijam calosc
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

arystokrata91 pisze: 26 mar 2026, 16:53 Ciężko mi nawet znaleźć dla niego coś w podobnym stylu na polskiej scenie
sprawdź to: https://www.youtube.com/watch?v=9eAIVKCCkXU
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
ODPOWIEDZ