[beef] Tede vs Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Tede
91
46%
Peja
106
54%

Liczba głosów: 197

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: [beef] Tede vs Peja

Post autor: baqlashan »

gods bidness pisze: 26 kwie 2026, 17:34 W ogóle czemu temu Tedemu tak bardzo na tym pogodzeniu zależy, to też mnie dziwi, zwłaszcza, że obecnie pener jest mu zupełnie niegroźny.
bo wychodzi na moralnego zwycięzce - to on wyciągnął rękę
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
panpjotr

Post autor: panpjotr »

berlin pisze: 26 kwie 2026, 17:33 P: Wiesz, jeżeli mówiesz o zawieszeniu broni, to ja myślę, że ta broń już dawno przeze mnie została zawieszona
tak kurwa, a tydzień temu usuwał ksywę tedasa z plakatu i teasował bitem z DTKJ XD
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

baqlashan pisze: 26 kwie 2026, 17:45
gods bidness pisze: 26 kwie 2026, 17:34 W ogóle czemu temu Tedemu tak bardzo na tym pogodzeniu zależy, to też mnie dziwi, zwłaszcza, że obecnie pener jest mu zupełnie niegroźny.
On tą rękę, tę, już od lat wyciągał i właśnie mnie dziwi czemu, a Peja zawsze jak obrażona pannica była, nieprzejednana. Teraz to już jednak pod publiczkę pod presją akcji dla chorych dzieci wręcz wymusił tą zgodę. tę.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Niech se Peja TVN odpali
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Tede oznacza wszędzie Ryśka, pod jego postem na FB też mu dziękował jako "Jacek Graniecki", a Peja co prawda wrzucił na sociale "Cancer Fighters", ale nigdzie Tedzika nie oznaczał i mu nie dziękował. Widać, że wciąż zdrowy dystans zachowywany :rotfl:
syndrom

Post autor: syndrom »

Generalnie takie pakty o nieagresji to preludium do pełnoskalowej wojny. Myślę, że po czasie przyjdzie refleksja u Ryszarda, że ,,beef to kurwa beef" i wyciągnie AEOM na winylu i wrócimy do czarnej koszuli na tle platynowych i złotych płyt.
Hej amigo! Wiesz, kto ja jestem? Syndrom! Kojarz mnie z hiszpańska ligą!
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

gods bidness pisze: 26 kwie 2026, 17:47
On tą rękę, tę, już od lat wyciągał i właśnie mnie dziwi czemu, a Peja zawsze jak obrażona pannica była, nieprzejednana. Teraz to już jednak pod publiczkę pod presją akcji dla chorych dzieci wręcz wymusił tą zgodę. tę.
Bo peja to menel i alkoholik. Nie wiem po co Tede się tak płaszczy przed jeżyckim menelem. Dałby sobie spokój, nie bratasz się z kloszardami spod sklepu monopola to czemu z takim łbem jak peja się bratać.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Ładnie Rychu skontrował w tym telefonu i nie dał się ponieść temu szaleństwu. Tede przyparł go do ściany tym telefonem i takie pojednanie nic nie znaczy, błazenada Jacka i kulturalna, dyplomatyczna odpowiedź Peji
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

georgefloyd pisze: 26 kwie 2026, 18:14

Bo peja to menel i alkoholik. Nie wiem po co Tede się tak płaszczy przed jeżyckim menelem. Dałby sobie spokój, nie bratasz się z kloszardami spod sklepu monopola to czemu z takim łbem jak peja się bratać.
Nic tylko podbić. Też nie kumam po co wyciągać tyle razy rękę do tego łba. Poznański zgred okopał się w swoim stanowisku i ani myśli aby zmienić zdanie. A takie pojednanie na streamie to też słabe :wall: Ja myślę, że Ryś Miś do końca życia tego nie odpuści i nie ma co nawet próbować.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Trzeba zrobić ankietę od nowa.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Prawda jest taka, że jakby Peja chciał to powiedziałby że nie ma na to szans, i że z całym szacunkiem do sytuacji, ale nie bedzie to miało miejsca.

A wy se walicie konia ze Peja nie miał co zrobić.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

aplew pisze: 26 kwie 2026, 18:34 jakby Peja chciał to powiedziałby że nie ma na to szans, i że z całym szacunkiem do sytuacji, ale nie bedzie to miało miejsca.
Chciał, ale dobrze wiedział, w jakim świetle go to postawi i że milionowa publika go uzna za zakutą pałę, która pruje się o jakąś przepychankę sprzed prawie 17 lat. Nie doceniasz ciężaru gatunkowego tego telefonu.
Mateuniooo

Post autor: Mateuniooo »

aplew pisze: 26 kwie 2026, 18:34 Prawda jest taka, że jakby Peja chciał to powiedziałby że nie ma na to szans, i że z całym szacunkiem do sytuacji, ale nie bedzie to miało miejsca.

A wy se walicie konia ze Peja nie miał co zrobić.
trochę miał mało czasu do namysłu, zareagował tak jak myślał, że będzie najlepiej a o tym co mówisz pomyśli za tydzień przed snem
"kurwa mogłem powiedzieć, że..."
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

"Wiedziałeś jak wejść tutaj do gry, ee okej, zamykamy tą zbiórkę." - :joint:
Awatar użytkownika
aplew

Mateuniooo pisze: 26 kwie 2026, 18:41 trochę miał mało czasu do namysłu
Dzieci kilkunastoletnie wiedzą żeby się nie zgadzać na głupoty pod presją i w ciągu chwili. Typowi, który siedzi w srodowiku show businessu chyba nie trzeba tego mówić.

Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
Haczapurjan pisze: 26 kwie 2026, 18:37 Nie doceniasz ciężaru gatunkowego tego telefonu.
Każdy ma w dupie przepychankę sprzed 20 lat poza hiphopowymi swirkami z forumka i dzieciakami którzy beef z peja znają tylko z memów.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

@aplew Chuja wiesz. Ten beef przeniknął i jest częścią popkultury.
Awatar użytkownika
aplew

Patrząc na twój awatar, to częścią Twojego życia chyba.
spoken

Post autor: spoken »

Taa...szczególnie na karmagedonie wyciągał rękę oraz przedrzeźniając Ryśka na filmiku
https://youtu.be/ejP0wcGjSro?si=CBoO1FLqkCU0RsUP
4:43...z drugiej strony pozdrawiał Rysia ze sceny,sto lat u wojewódzkiego...w zerze absolutnym ostatnim też wyszydził lekko sciągnięcie koszulki przez Peje w Łodzi

Chodzi mi o to ze piszesz tak jakby Tede latami się płaszczył przed Peją by zgoda była a to gówno prawda
Sionek

Post autor: Sionek »

Trzeba wpisać ten beef na listę UNESCO jako polskie dziedzictwo kulturowe.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

aplew pisze: 26 kwie 2026, 18:49 Każdy ma w dupie przepychankę sprzed 20 lat poza hiphopowymi swirkami z forumka i dzieciakami którzy beef z peja znają tylko z memów.
Ja pierdolę XD tak, samą przepychankę owszem, dlatego tym bardziej ludzie nie potrafiliby zrozumieć, że Richmond w takiej sytuacji odmówiłby jeśli chodzi o wyciągnięcie ręki. Już padają głosy niezadowolenia, że Rysiek i tak jak nic się zachował, wystarczy dowolny FP rapowy odpalić, a nie sądzę, że to fani Tedego. Nie wiem, bardziej łopatologicznie się tego wytłumaczyć nie da
ODPOWIEDZ