Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Będę przez następne 2-3 miesiące miał Xboxa, chciałbym sobie ograć Forze Motorsport, Microsoft Flight Simulator i pewnie Forze Horizon 6 na premierę, czy muszę mieć Game Pass Ultimate czy wystarczy ten Premium? Granie w chmurze mnie nie interesuje tylko ściągnięcie gry bezpośrednio na konsole, widzę, że ten premium jest sporo tańszy, tam są gry pierwszego dnia na premierę?
MalinowyJogurt 2
Tu jak coś masz info jak taniej ogarnąć
https://tanigamepass.pl/#new-offers
https://tanigamepass.pl/#new-offers
Bardziej chyba Kentucky Route Zero i Oxenfree z mocną inspiracją Firewatch.
Serio? To wszystko wygląda na jakiś low effort slop, coś jak planszówki z uniwersum Walaszka, boszszsz. No chyba że mają jakiś ciekawe pomysły i historie...?oyama pisze: ↑18 kwie 2026, 17:36 Buduje klimat. Ja z polskich horrorow czekam na BLOK, wstepnie widzialem wersje demo i zapowiada sie dobrze. Inne polskie gry, na ktore sie czaje: Jaka Parowa, Wariacie?, Parcel Delivery Simulator, Auto Fuszerka, Majster Symulator, Liquor Store Simulator, Car Service Together i Sejm The Game.
Ja tam na polski Holstin czekam, bo widać napracowanko, lovecraftowski horror w Polsce 80/90, no i dziwne połączenie pixel artu z FPP (tylko w walce, na szczęście)
- scam_sakawa
Bylibyście w stanie polecić coś dla kobiety na Xbox S, co nie wymaga zręczności w obsłudze pada (słabo jej idzie poruszanie/bieganie gałką)? Tak, żeby jakkolwiek miała szanse pograć i się nie zniechęcić pierwszym levelem.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
możesz z nią pograć w rayman legends, to jest 2d i jak zginie to możesz sam ją podnieść
wiekszosc polskich symulatorow wyglada na tworzone z generatora gier symulacyjnych. Ale mimo to, zbieraja dobre recenzje - w sensie te, ktore juz wyszly na swiatlo dzienne i sa dostepne na Steam. Ja tez troche nostalgicznie na nie spogladam, bo przypominaja mi czasy gamingu w 00s, czy gier przegladarkowych w przypadku Sejm The Game. Ten Holstin tez wyglada interesujaco, podoba mi sie ta stylowka i audio. Dodalem do wishlisty.
Life is Strange, Tell Me Why, Stray i niech sie uczy sterowania galka, bo to jest kluczowe w wiekszosci gier na padzie. Najlepiej wepchnij ja na glebokie wody i wlacz Skate lub Human: Fall Flat, w takich grach najprosciej jest nauczyc sie operowania galka. Opus magnum to Fall Guys.scam_sakawa pisze: ↑19 kwie 2026, 17:02Bylibyście w stanie polecić coś dla kobiety na Xbox S, co nie wymaga zręczności w obsłudze pada (słabo jej idzie poruszanie/bieganie gałką)? Tak, żeby jakkolwiek miała szanse pograć i się nie zniechęcić pierwszym levelem.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
- cloud
- chmura
ja jestem kupiony, taka mieszanka hitmana z uncharted, ciekawie tylko jak optymalizacja
Tak wyobrażam sobie współczesnego Splinter Cella, gdyby wyszła jakaś nowa część. Zajebiście, oby te wszystkie systemy dobrze działały, to ja też to kupuję.
-
masz_szluge_
ehh ogrywam dead island 2, chujowka, sredniak ze ja jebie
Jakby ktoś chciał wersję płytowa na PS5 Nioha 3 albo Split Fiction to dajcie znać na priv, mam na opierdolenie a dla slizgawkowicza oczywiście rabat
Nioha skatowalem ok. 80h no i wszystko fajnie, na pewno lepiej się bawiłem niż w 1 i 2 które odpuściłem dużo szybciej. Tutaj open world robi robotę, ale jednak powtarzalność przeciwników, podobieństwo lokacji i bossow w zestawieniu z długością gry wypada blado - za długie/za mało różnorodne to jest, fabuły nawet nie śledziłem wiec sie nie wypowiem.
Zabrałem się w końcu za Cyberpunka teraz i po 4-5h jest dobrze, mimo że ten świat to totalnie nie mój klimat i wkurwia mnie muzyka tak system rozwoju postaci i fabuła pchają to
Nioha skatowalem ok. 80h no i wszystko fajnie, na pewno lepiej się bawiłem niż w 1 i 2 które odpuściłem dużo szybciej. Tutaj open world robi robotę, ale jednak powtarzalność przeciwników, podobieństwo lokacji i bossow w zestawieniu z długością gry wypada blado - za długie/za mało różnorodne to jest, fabuły nawet nie śledziłem wiec sie nie wypowiem.
Zabrałem się w końcu za Cyberpunka teraz i po 4-5h jest dobrze, mimo że ten świat to totalnie nie mój klimat i wkurwia mnie muzyka tak system rozwoju postaci i fabuła pchają to
kupuje ktos AC IV Black Flag na nowa generacje? Wyglada zajebiscie. W ogole standardowa wersja tez byla grywalna i dobrze ja wspominam, chociaz gralem tylko raz w licbazie jak dostalem Xbox One w bundle z ta czescia AC i Unity.
cena 249.89pln w Empik za edycje startowa PS5 w wydaniu pudelkowym. W zestawie artbook, plakat z mapa Karaibow, gra i zawartosc cyfrowa.
Spoiler

Spoiler

Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
znacie jakieś fajne gierki na playstation z settingiem bliskowschodnim? ograłem już mgs5 i ac mirage jakby co, a z kolei uncharted 3 to chyba jakieś liniowe hollywoodzkie gowienko, wiec odpada.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- zemsta1camzata
w indiana jones jeden rodział w egipcie jest
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
no to ac origins
Seria Prince of Persia. AC Revelations.
widzialem jakis urywek cutscenki nowego ac, dla mnie to jest dobry przyklad jak rimejki/rimastery zabijaja artstyle oryginalu. ogladajac cutscenke z oryginalu czuje sie jakbym rzeczywiscie ogladal film, gdzie w resynced wyglada to co najmniej tak jakby para vlogerow zaczela cosplayowac gierke, lipa lipa..
Dopadł mnie kryzys gracza w zeszłym roku lekko z 1500+ h najebanych, a w tym czasem coś włączę a po 30 min już nuda. Czas na inne hobby.
I to jest zdrowe podejście.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji