Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)
Re: Laikike1 x Szops - Diamond Life (2020)
Fajne masz głośniki, jak na nich tego nie słyszałeś xD. Potwierdzam, że tak jest i też mnie to wkurwia, chociaż ja zakładam, że to jest celowy zabieg.
Podbijam was Panowie w 100%, strasznie to irytuje i szczerze mówiąc, dla kogoś kto nie słucha Laika psuje odbiór. bo te kawałki przez to tak dobrze nie wpadną w ucho.
Obejrzałem wywiad z panem Szopsem pana @Jose i nie wiem czy Szops to wspaniały ambitny człowiek czy pojebany perfekcjonista (pisze to z szacunkiem i zrozumieniem a nie że pogardliwie), chyba oba naraz. Fajny wywiad.
- FruitOffTheWall
szops na tym albumie jeżeli chodzi o bity życiówka co chłop dał za podkłady laikowi +instrumentale miazga kurwa poezja mogłbym newlife obojetnie ktory na weselu swoim puścić hehe
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
"Szlify" i "Sztama" nie porwały mnie za bardzo, więc całość przesłuchałem dopiero teraz. I żałuję, że tyle zwlekałem, z miejsca zamówiłem płytę. Druga połowa płyty to chyba najlepsze co słyszałem w tym roku z Polski, "Kręgi" fenomenalne
"Chwila" i "Tratt" świetne, no i miło było odświeżyć "11". Nie leżą mi refreny, a właśnie w "Tratt" wkurwia najbardziej. Szops nie zaskoczył tym, że odwalił świetną robotę. Panowie, brakowało mi Was
Jezu, ale to jest dobre. Czemu dopiero teraz sprawdziłem? Kręgi wspaniały numer, zostawiam osoby bowdown
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:19 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
@encrenoire
Trudno tu mówić o konkretnym efekcie, każdy miksuje tak jak uważa, widać taki był zamysł miksującego, ale według mnie to jest totalny strzał w kolano, bo zamiast eksponować najbardziej kluczowe dla repeat value elementy bitu, spycha się je gdzieś na bok albo "przykrywa" innymi elementami, tak że mniej wprawiony słuchacz ich nawet nie zauważa, albo po prostu nie może ich "wyczuć" tak wyraźnie jakby chciał. Psuje to odbiór, a kogoś kto się raczej mocno nie osłuchuje może totalnie odepchnąć od materiału.
Trudno jakoś idealnie to opisać. Czasem mam podobnie słuchając niektórych wałków JWP.
Trudno tu mówić o konkretnym efekcie, każdy miksuje tak jak uważa, widać taki był zamysł miksującego, ale według mnie to jest totalny strzał w kolano, bo zamiast eksponować najbardziej kluczowe dla repeat value elementy bitu, spycha się je gdzieś na bok albo "przykrywa" innymi elementami, tak że mniej wprawiony słuchacz ich nawet nie zauważa, albo po prostu nie może ich "wyczuć" tak wyraźnie jakby chciał. Psuje to odbiór, a kogoś kto się raczej mocno nie osłuchuje może totalnie odepchnąć od materiału.
Trudno jakoś idealnie to opisać. Czasem mam podobnie słuchając niektórych wałków JWP.
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:19 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Po kilku treningach z tą płytą na słuchawkach - stwierdzam że płyta jest sztosem bezapelacyjnie.
Piękna rzecz.
Piękna rzecz.
Tylko PiS
Nie schodzi ta płyta z rotacji w ogóle i przekonałem się do wszystkich numerów. Ta chronologiczna konwencja i jej nieoczywistość jest kurwa sztosem, a sposób w jaki leci o dilerce, uczuciu po wyjściu z nałogu i z resztą w ogóle o wszystkich tematach jest prześwietny i w ogóle się nie nudzi. Uwielbiam maks i nie mogę przestać słuchać, best one ever.
Chętnie bym pojechał na koncercik na drugi koniec Polski i powariował przy takim Tratt.
Chętnie bym pojechał na koncercik na drugi koniec Polski i powariował przy takim Tratt.
Ladacznico nie zabijaj mojej wibracji
Można gdzieś jeszcze zamówić tę płytę? Czy zostały allegro itd?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Kurwa, jak on leci na totalnym wkurwie i zajawce w "Dilerze" 
otwarcie "Dilera" jest dla mnie bekowe w chuj, nie wiem czemu ale się uśmiecham jak słysze te otwierające 4 wersy
Najlepsza płyta Laikeike1 ew. na równi z naturalnymi
Chemia szops&laik > solpit&laik > młodzik&laik
Nie zmieniłbym w Tobie nic
Od: Ja
Dla: Cb Mar <3
Chemia szops&laik > solpit&laik > młodzik&laik
Nie zmieniłbym w Tobie nic
Od: Ja
Dla: Cb Mar <3
Popi.jaku
Dowód na to, że raperzy po detoksie nie muszą zgubić jak, wracam co chwilę, tak samo jak do naturalnych
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
To dla mnie średni album, połowa świetna, połowa meh, a nie jest za długi w całości, ale Nasralne 1 to najlepszy w dyskografii jest i w ogóle przechuj płytka
cztery żubry i dwie kurwy
Jak mialbym komuś tłumaczyć czym jest flow to puściłbym mu Gurala a potem Laika żeby skumał. Strasznie mnie odrzuca ta jego spina żeby się nie wyjebać.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Załatwi ktoś żeby to wróciło na Spotify?
^ kogo to chuj obchodzi?