Rasmentalism

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Rasmentalism

Post autor: clockers »

ta rozmowa powyżej spoko akurat, tzn po stronie gościa spoko. nie wiem co w tym złego, że wybrał korpo drogę, skoro rozwiązał swój zespół i nie zamierza póki co wracać do rapu. dobry hajsik, stabilność, nadal jakaś kreatywna działka jednak i nadal muzyka. ja wcale nie odczuwam, że stał się nagle jakimś korpo szczurem. no i spoko, że właśnie nadal piszę teksty, nie rapowe co prawda, ale tym lepiej chyba świadczy to o nim jako o tekściarzu, że potrafi pisać piosenki i to się udaje i te numery/płyty odnoszą jakieś tam sukcesy.
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Zawsze jak słucham Bambi ostrej jak maczeta na podwójnych, mamroczącej coś swoim słodkim głosikiem o flow, panczach i skillsach, wplatającej w to wszystko feministyczny przekaz, to mam przed oczami takiego neolibka Rasa z city of Warsaw
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
clockers

neolibek bo pracuje w korpo czy że bo co?
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

dzisiaj mija 10 lat od powstania 1985, mozna przesluchac jak sie zestarzało
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Ale czas zapierdala, lubiłem te płytę, a byłem pewny, że to wyszło gdzieś 2018-20
Awatar użytkownika
sheider

Post autor: sheider »

jedyny materiał od nich do którego wracam
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Celebrują to jakby to jakiś klasyk był, a to tylko spoko płyta :dunno:
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Bardzo dobra płyta, słucham dużo częściej niż zmnh. Zajebiście że vbs z mentem płytę robią
Awatar użytkownika
clockers

znakomity album, jakby dziś to wyszło, to byłoby nadal świeże w zalewie tego co się dzieje, no i lirycznie również top. brakuje mi obecnie takich tekściarzy jak Ras. a tam jeszcze do tego skille w nawijce były.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoiler
Obrazek
Ta czapka to gifta na TikToku dostał?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
sheider

Post autor: sheider »

clockers pisze: 09 kwie 2026, 16:11 znakomity album, jakby dziś to wyszło, to byłoby nadal świeże w zalewie tego co się dzieje, no i lirycznie również top. brakuje mi obecnie takich tekściarzy jak Ras. a tam jeszcze do tego skille w nawijce były.
imo te teksty to esencja tego tworu, nie wiem czy zdołam wymienić kogoś z równie lekkim i jednocześnie tak ciężkim piórem
dawniej miałem większą zajawkę na słuchanie w okularach do czytania, więc no sentyment jest mocny
Awatar użytkownika
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

dla mnie to wszystko było wtedy mega protekcjonalne, ciekawe jakbym odbierał ten rap teraz, muszę sobie odświeżyć może zmieniła mi się optyka
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Vbs to jakis raper?
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Lismentalism

Obrazek
Obrazek
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

sheider pisze: 09 kwie 2026, 22:59
clockers pisze: 09 kwie 2026, 16:11 znakomity album, jakby dziś to wyszło, to byłoby nadal świeże w zalewie tego co się dzieje, no i lirycznie również top. brakuje mi obecnie takich tekściarzy jak Ras. a tam jeszcze do tego skille w nawijce były.
imo te teksty to esencja tego tworu, nie wiem czy zdołam wymienić kogoś z równie lekkim i jednocześnie tak ciężkim piórem
dawniej miałem większą zajawkę na słuchanie w okularach do czytania, więc no sentyment jest mocny
Kurde, ciężko nie podbić. Kiedyś miałem uprzedzenia do zespołu Rasmentalism, choć było trochę singli które bardzo lubiłem - jak 1985 czy Duch - ale teraz słyszę też sporo goryczy i refleksji i życia w tych kawałkach opakowane w brzmienie, które wykręcał wtedy tak lekko tylko Ment. Nawet te kawałki z "życia studenciaków xd" wchodzą dużo lepiej.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
edenmar

Post autor: edenmar »

Erking też tak pisze, Mr. Happy na bitach Soulpete'a to bardzo podobny słodko-gorzki vibe. Ale co do Rasa się zgadzam, lubię jego frazy, te z pierwszych albumów, kiedy naprawdę ich słuchałem, mocno zapadały w pamięć
ODPOWIEDZ