Rasmentalism
Re: Rasmentalism
ta rozmowa powyżej spoko akurat, tzn po stronie gościa spoko. nie wiem co w tym złego, że wybrał korpo drogę, skoro rozwiązał swój zespół i nie zamierza póki co wracać do rapu. dobry hajsik, stabilność, nadal jakaś kreatywna działka jednak i nadal muzyka. ja wcale nie odczuwam, że stał się nagle jakimś korpo szczurem. no i spoko, że właśnie nadal piszę teksty, nie rapowe co prawda, ale tym lepiej chyba świadczy to o nim jako o tekściarzu, że potrafi pisać piosenki i to się udaje i te numery/płyty odnoszą jakieś tam sukcesy.
Zawsze jak słucham Bambi ostrej jak maczeta na podwójnych, mamroczącej coś swoim słodkim głosikiem o flow, panczach i skillsach, wplatającej w to wszystko feministyczny przekaz, to mam przed oczami takiego neolibka Rasa z city of Warsaw
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
neolibek bo pracuje w korpo czy że bo co?
dzisiaj mija 10 lat od powstania 1985, mozna przesluchac jak sie zestarzało
Ale czas zapierdala, lubiłem te płytę, a byłem pewny, że to wyszło gdzieś 2018-20
jedyny materiał od nich do którego wracam
Celebrują to jakby to jakiś klasyk był, a to tylko spoko płyta
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Bardzo dobra płyta, słucham dużo częściej niż zmnh. Zajebiście że vbs z mentem płytę robią
znakomity album, jakby dziś to wyszło, to byłoby nadal świeże w zalewie tego co się dzieje, no i lirycznie również top. brakuje mi obecnie takich tekściarzy jak Ras. a tam jeszcze do tego skille w nawijce były.
Spoiler

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
imo te teksty to esencja tego tworu, nie wiem czy zdołam wymienić kogoś z równie lekkim i jednocześnie tak ciężkim piórem
dawniej miałem większą zajawkę na słuchanie w okularach do czytania, więc no sentyment jest mocny
-
starydobryhiphop
dla mnie to wszystko było wtedy mega protekcjonalne, ciekawe jakbym odbierał ten rap teraz, muszę sobie odświeżyć może zmieniła mi się optyka
- ConeyIsland
Lismentalism