Starcie legend cz. 3 - donGURALESKO vs Rychu Peja Soluffka

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Wybieraj

Czas głosowania minie 21 kwie 2026, 15:41

donGURALesko
74
59%
Rychu Peja Soluffka
51
41%

Liczba głosów: 125

Awatar użytkownika
igorzastyy

Re: Starcie legend cz. 3 - donGURALESKO vs Rychu Peja Soluffka

Post autor: igorzastyy »

Bez wideło jest słowo przeciw słowu, zdjęcie przeciw zdjęciu. Chociaż wolałbym zobaczyć legendarne ruchanie sceny, które jakiś chuj usunął z YT.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

https://www.facebook.com/share/1Au7CrqW ... tid=wwXIfr

tu autorka foty w komentarzu opowiada ten koncert
Awatar użytkownika
igorzastyy

No to jest kompromitacja Rycha nadal. Wbija Kasta na koncert i ma taki szacunek tam, że ludzie co przyszli na koncert Peji, napierdalają w Ryśka butelkami, a ten zamiast odpalić tryb Charlie P i zachęcić tych, którzy byli po jego stronie do starcia z adwersarzami słowami "Wiecie co z nimi zrobić', to gra dalej w zalanych drinkiem spodniach.

Co nie zmienia faktu, że od rana na słuchawkach mam utwór "Reprezentuję biedę". Piękny jest to track. Emocje i charyzma i legendarne A gdzie ty kurwo byłeś?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Pamiętam to wydarzenie. Nie, że naocznie, ale w środowisku hip hopowym było to dyskutowane na forach, wtedy w ogóle pierwszy raz usłyszałem o istnieniu Waldka Kasty btw. Pamiętam na forum hip hopowym przez miesiąc trwały kłótnie o to za kim była publiczność i kto kogo się bał. Na Peje poleciały butelki, ale Waldek w swoim mieście też usłyszał gromkie "wypierdalaj, wypierdalaj" i publika była raczej niezdecydowana kogo poprzeć. Tak samo było w internecie, a Waldka się czepiali, że ma styl Alvaro z solarium, a to nie hip hopowe. :eek:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

W zeszłym numerze Ślizgu był wywiad z Killaz Group i, delikatnie mówiąc, mają do Ciebie jakieś pretensje. Co Ty na to? Masz jeszcze z kimś coś do wyjaśnienia?

- No, Włodek mi powiedział, że Kilerów Dwóch się prują w wywiadzie. Czytałem, czytałem. Frajerzyna spruł mi się pod kinem, jak śmigałem z kobietą na "Quo Vadis". Do bójki nie doszło, bo moja mysza kazała mu wypierdalać. Więc pozbierał plecaczek, który uprzednio cisnął kozacko o chodnik i poszedł w pizdu! Z nimi to już jest tak, że nikt ich tu nie kocha i to ich bardzo frustruje. Kawałek jakiś podobno nagrali, naubliżali i tak to wygląda. Od początku mendy zawistne były. Koledzy to z nich żadni moi nie byli. Nie pucujcie się dziewczyny! Ten jeden zdeb to się chyba zesrał i nieco nasterydował, żeby szanse mieć wyrównane. Powiem ci, Sraczka, że nie miałem przed tobą nigdy respektu, więc zastrzyki ci nic nie pomogą. Z frajerami zresztą solówka w grę nie wchodzi. Nie muszę zresztą pyskować na łamach gazety. Załatwimy to w odpowiedni sposób w odpowiednim czasie. Zresztą uderzę gówno, a za człowieka pójdę siedzieć, bo chuj wie, co to za fajterzy, możliwe, że zwykłe konfitury. Od trzech lat nigdzie na imprezę do klubu nie przyjdą. Koncertów w Poznaniu żadnych nie grają. Kto to w ogóle kurwa jest?! W rapie i tak będę tu numerem jeden jeszcze bardzo długo i dlatego tak wam żal pizdy ściska. Zresztą "krytyka Was pierdoli" jak zarymował ten z szerszym ryjem (do lachy w sam raz), więc tak naprawdę to wszyscy was pierdolą. Jak możesz naubliżać piździe, która sama non toper robi se podjazdy w tekstach. Gdzie ta wasza ulica? W filmach z De Niro. Trzy lata na Grunwaldzie jestem, a kuzyna ni chuja nie widać. A Kuzyn to gej zwykły, wszyscy wiedzą. Proponuję emigrację, jak nie do Ameryki, to do Wrocławia najlepiej.
Peja odpowiadający Killazom na zaczepki z wywiadu. Dziewczyna musiała go bronić i ogólnie to Peja się na solówki z frajerami nie ustawia, tak że sprawa będzie inaczej rozwiązana (chyba nie była).

Fragment ze Ślizgu 78 (2002-06, będzie do przeczytania tu jak się skończy przetwarzać, na razie pdf do pobrania tu fragment pochodzi ze strony 58).
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No i Rysiek po prostu spękał, a za fasadą tych wszystkich groźnych słów, próbował zakrzyczeć swoje obsranko. Zresztą Gural, a zwłaszcza Kaczor, by go połamali, o Kaście nie wspominając
Awatar użytkownika
gods bidness

Jak ty typie nie możesz przeboleć tego Ryśka, bo ustawił twoją platoniczno-gejowską miłość - teduuuunia wieeesz - w szeregu i tak sobie fantazjujesz, co kto by mu zrobił, pewnie w domu szpileczki w jego plakat wbijasz, to niezdrowe i dla tych, co zaruchali - niezrozumiałe. :rotfl:
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ja normalnie wydrukowałem sobie mordę Ryśka i nakleiłem na worek bokserski :rotfl:
Awatar użytkownika
gods bidness

I twarz tedunia wiesz na dmuchanego Kena z dildem.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

^Ale z lat 2001-2003, bo wtedy najbardziej ociekał testosteronem
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

@gods bidness davai kolejne starcie
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Sampel

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
gods bidness

holdżjo horses
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Ale co by nie mówić, nie gryźli się kiedyś w język raperzy. Ostatnio widziałem wywiad Ostrego po płycie Masz to jak w banku, do Klanu, gdzie ciśnie po... Klanie. A oni to puścili. Wyobrażacie sobie dzisiaj coś takiego?
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Zdecydowanie nie, stąd cieszyłem się na początek beefu Tede Mes bo mogło to być zapowiedzią tego, co kiedyś bywało, ale skończyło się jak skończyło
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 9:40 No i Rysiek po prostu spękał, a za fasadą tych wszystkich groźnych słów, próbował zakrzyczeć swoje obsranko. Zresztą Gural, a zwłaszcza Kaczor, by go połamali, o Kaście nie wspominając
A Gural to jakiś kozak był ? Zawsze wydawał sie takim fifarafą dopóki miał go ktoś obronić
W koncu Poznaniak
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

oKulTywowany pisze: 07 kwie 2026, 17:09 A Gural to jakiś kozak był ? Zawsze wydawał sie takim fifarafą dopóki miał go ktoś obronić
W koncu Poznaniak
Lecz takiemu jak ty frajerowi, śmieciowi
Trzeba znów uzmysłowić, że lekcji nie odrobił
Yo, koniecznie musimy zobaczyć się w mieście
Wtedy wreszcie będziesz mógł sprawdzić swoje mięśnie
Zawodnik wagi ciężkiej – Pojebany Gural
A ty byłeś, jesteś i zawsze będziesz żulem

No IMO to się dobrze zazębia z tymi urywkami wywiadów/reminescencji, które wrzucał Burak, a w których to Rysiek po prostu nie chciał konfrontacji i zasłaniał się rzekomą interwencją jego "myszki" i tym, że z frajerami się nie ustawia. Jak dla mnie Gural był skory do bitki, a Rysiek wymiękł, więc nie wiem czy był kozak, ale wziął go na huki i ten speniał
Awatar użytkownika
igorzastyy

To jest nie do wiary, że gdy byłem młody i głupi to miałem Rycha za jakiegoś kozaka. Chłop się wykreował na penera, harpagana, ulicznika, a finalnie uniknął wszystkich możliwych konfrontacji fizycznych, w tym z Jackiem Granieckim, który twierdzi, że nigdy się nie bił. Jeszcze go do Gromdy zaprosili, żeby opowiadał o swoich "konfrontacjach" :bowdown:
Awatar użytkownika
Haczapurjan

No o to chodziło, żeby wytworzyć taki wizerunek i kompensować sobie w ten sposób różne deficyty
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

jest co najmniej jeden zarejestrowany pojedynek fizyczny

Awatar użytkownika
igorzastyy

Szybki prawy
ODPOWIEDZ