Najbardziej zmarnowany talent
-
WesolyJozek
Re: Najbardziej zmarnowany talent
Najfajniejsze czasy rapu, zwykle chlopy nawijajace o byciu zwyklymi chłopami, mieli fajne skillsy i dużo marzeń.
Nigdy nie potrafilem identyfikowac się z muzyką penerow typu peja czy wszystkich tych okolozipowych przyglupow, z kolei dziś to jest jebana pozernia, zydowskie labele podkrecajace pedalstwo szmatczakow czy innej otyłej bazyl.
Eh 2:37, spieprzone zycie trzydziestolatka i Wiciu, Tetris i Trzy-szesc z youtube'a.
Nigdy nie potrafilem identyfikowac się z muzyką penerow typu peja czy wszystkich tych okolozipowych przyglupow, z kolei dziś to jest jebana pozernia, zydowskie labele podkrecajace pedalstwo szmatczakow czy innej otyłej bazyl.
Eh 2:37, spieprzone zycie trzydziestolatka i Wiciu, Tetris i Trzy-szesc z youtube'a.
- igorzastyy
Uważasz, że za „zepsuciem” polskiego hip-hopu stoją żydzi?
No i jak by to miało według Ciebie wyglądać? 20letnim przepitym studenciakiem można być tylko X lat - i życiowo i w kawałkach. A ja innej konwencji dla niego nie widzę.WesolyJozek pisze: ↑19 mar 2026, 16:39Mainstreamowego to może nie, ale mógł sobie zostać gdzieś zamiast zniknac
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
teraz byłby kolejnym 40-letnim raperem, który już nie pije, dużo przeszedł i nawija o tym, bo to jego główna cecha
a ja pewnie bym słuchał
a ja pewnie bym słuchał
No ja właśnie myślę, że nie dojechałby do bycia 40letnim nawróconym raperem, bo nie miałby na czym.
Chociaż może się mylę, bo taki Kękę nagrał kilka fajnych kawałków o alkoholu (mniej niż Wiciu) i to już wystarczyło. Jednak kariera Piotra Siary wydaje mi się dziwaczna. Tak jakby pomiędzy brakowało jednego etapu, gdzie rzuca solidne albumy i spokojnie zbiera sobie fanbejs.
Chociaż może się mylę, bo taki Kękę nagrał kilka fajnych kawałków o alkoholu (mniej niż Wiciu) i to już wystarczyło. Jednak kariera Piotra Siary wydaje mi się dziwaczna. Tak jakby pomiędzy brakowało jednego etapu, gdzie rzuca solidne albumy i spokojnie zbiera sobie fanbejs.
Wiciu po tym, co w młodości nawijał, to mam czutke, że po 40 mógłby robić zajebisty zdepresjonowany rap ociekający weltschmerzem, choć wolałbym dla niego, żeby nie; pasta o junesie
cztery żubry i dwie kurwy
-
WesolyJozek
30-pare lat, nawijanie o zmarnowanych szansach, rozterkach co by było gdyby, ale też o tym co się udaje. Spokojnie byłby potencjal żeby mieć grono sluchaczy, żeby sprzedac ten tysiąc fizykow co jakiś czas, pare bluz i pograc kilka koncertów w roku na festiwalachaleksy pisze: ↑20 mar 2026, 9:49No i jak by to miało według Ciebie wyglądać? 20letnim przepitym studenciakiem można być tylko X lat - i życiowo i w kawałkach. A ja innej konwencji dla niego nie widzę.WesolyJozek pisze: ↑19 mar 2026, 16:39Mainstreamowego to może nie, ale mógł sobie zostać gdzieś zamiast zniknac
chętnie bym sprawdził taką płytęWesolyJozek pisze: ↑20 mar 2026, 12:00 30-pare lat, nawijanie o zmarnowanych szansach, rozterkach co by było gdyby, ale też o tym co się udaje.
Santez z Baltic Boys. Imo dzisiaj byłby drugim Bedoesem. Solo i z ekipą wydane mnóstwo podziemnych hitów. I ogólnie szkoda, że Baltic Boys się rozpadło.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
ejmatt
Igrekzet
Jnr
Flojd i świnia raczej by byli na podobnym poziomie, jak wtedy kiedy przestali nagrywać.
Igrekzet
Jnr
Flojd i świnia raczej by byli na podobnym poziomie, jak wtedy kiedy przestali nagrywać.
Ejmat imo się słabo zestarzał, przynajmniej mnie ta maniera w głosie po latach irytuje xd
Toż on jak laik ma głos 
Ma, ale przeciąga to w taki ala artystyczny sposób, emocjonalny xd jak laik wlasnie na najgorszych wersach
- ariusia666
pod względem czysto karierowym - spodziewałam się że Pater zajdzie mega daleko = (((
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD 
Ja w sumie mógłbym dopisać jeszcze Jotasa - świetny nielegal z featami m. in. Karwana, Wergawera, czy Denvera (dziś Vito Bambino), mi najbardziej siadł track “Centralnie”, który pojawił się również na jakiejś suwalskiej składance. Później parę lat ciszy, wjazd na kanał SB z jednym mocnym trackiem i z powrotem cisza, wrzucanie po jednym starym utworze, ale nihil novi. Szkoda.
- KlejnotNilu71
Trzy-sześć, Tetris, Ash, Rymek, Reno
Nie zabieraj się za rap jak jesteś bażantem
- igorzastyy
3-6 to byłem tak zajarany kiedyś, że nawet płytę zakupiłem, ale strasznie źle się zestarzała i nie dałem rady jej odsłuchać obecnie.
Swego czasu był ktoś takie jak Pet Petter, którego ludzie przyrównywali do Quebonafide (głównie za sprawą głosu)
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
- Haczapurjan
- igorzastyy
Różnica między Quebo a Petterem jest taka, że Quebo przyspieszał po polsku, a Pet Petter po węgiersku.