Najbardziej zmarnowany talent

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

WesolyJozek

Re: Najbardziej zmarnowany talent

Post autor: WesolyJozek »

Najfajniejsze czasy rapu, zwykle chlopy nawijajace o byciu zwyklymi chłopami, mieli fajne skillsy i dużo marzeń.

Nigdy nie potrafilem identyfikowac się z muzyką penerow typu peja czy wszystkich tych okolozipowych przyglupow, z kolei dziś to jest jebana pozernia, zydowskie labele podkrecajace pedalstwo szmatczakow czy innej otyłej bazyl.

Eh 2:37, spieprzone zycie trzydziestolatka i Wiciu, Tetris i Trzy-szesc z youtube'a.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Uważasz, że za „zepsuciem” polskiego hip-hopu stoją żydzi?
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

WesolyJozek pisze: 19 mar 2026, 16:39
aleksy pisze: 17 mar 2026, 15:11 lubiłem sobie posłuchać wicia do browara kiedy byłem młody, ale tak uczciwie patrząc z perspektywy, on za chuj się nie nadawał na mejstrimowego rapera, jak dla mnie wykorzystał to co miał i nic nie zmarnował
Mainstreamowego to może nie, ale mógł sobie zostać gdzieś zamiast zniknac
No i jak by to miało według Ciebie wyglądać? 20letnim przepitym studenciakiem można być tylko X lat - i życiowo i w kawałkach. A ja innej konwencji dla niego nie widzę.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

teraz byłby kolejnym 40-letnim raperem, który już nie pije, dużo przeszedł i nawija o tym, bo to jego główna cecha

a ja pewnie bym słuchał
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
aleksy

No ja właśnie myślę, że nie dojechałby do bycia 40letnim nawróconym raperem, bo nie miałby na czym.

Chociaż może się mylę, bo taki Kękę nagrał kilka fajnych kawałków o alkoholu (mniej niż Wiciu) i to już wystarczyło. Jednak kariera Piotra Siary wydaje mi się dziwaczna. Tak jakby pomiędzy brakowało jednego etapu, gdzie rzuca solidne albumy i spokojnie zbiera sobie fanbejs.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Wiciu po tym, co w młodości nawijał, to mam czutke, że po 40 mógłby robić zajebisty zdepresjonowany rap ociekający weltschmerzem, choć wolałbym dla niego, żeby nie; pasta o junesie
cztery żubry i dwie kurwy
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

aleksy pisze: 20 mar 2026, 9:49
WesolyJozek pisze: 19 mar 2026, 16:39
aleksy pisze: 17 mar 2026, 15:11 lubiłem sobie posłuchać wicia do browara kiedy byłem młody, ale tak uczciwie patrząc z perspektywy, on za chuj się nie nadawał na mejstrimowego rapera, jak dla mnie wykorzystał to co miał i nic nie zmarnował
Mainstreamowego to może nie, ale mógł sobie zostać gdzieś zamiast zniknac
No i jak by to miało według Ciebie wyglądać? 20letnim przepitym studenciakiem można być tylko X lat - i życiowo i w kawałkach. A ja innej konwencji dla niego nie widzę.
30-pare lat, nawijanie o zmarnowanych szansach, rozterkach co by było gdyby, ale też o tym co się udaje. Spokojnie byłby potencjal żeby mieć grono sluchaczy, żeby sprzedac ten tysiąc fizykow co jakiś czas, pare bluz i pograc kilka koncertów w roku na festiwalach
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
aleksy

WesolyJozek pisze: 20 mar 2026, 12:00 30-pare lat, nawijanie o zmarnowanych szansach, rozterkach co by było gdyby, ale też o tym co się udaje.
chętnie bym sprawdził taką płytę
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Santez z Baltic Boys. Imo dzisiaj byłby drugim Bedoesem. Solo i z ekipą wydane mnóstwo podziemnych hitów. I ogólnie szkoda, że Baltic Boys się rozpadło.

Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

ejmatt
Igrekzet
Jnr

Flojd i świnia raczej by byli na podobnym poziomie, jak wtedy kiedy przestali nagrywać.
Awatar użytkownika
Jasek

Ejmat imo się słabo zestarzał, przynajmniej mnie ta maniera w głosie po latach irytuje xd
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Toż on jak laik ma głos :bag:
Awatar użytkownika
Jasek

Ma, ale przeciąga to w taki ala artystyczny sposób, emocjonalny xd jak laik wlasnie na najgorszych wersach
Awatar użytkownika
ariusia666

Post autor: ariusia666 »

pod względem czysto karierowym - spodziewałam się że Pater zajdzie mega daleko = (((
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD :rotfl:
epej

Post autor: epej »

Ja w sumie mógłbym dopisać jeszcze Jotasa - świetny nielegal z featami m. in. Karwana, Wergawera, czy Denvera (dziś Vito Bambino), mi najbardziej siadł track “Centralnie”, który pojawił się również na jakiejś suwalskiej składance. Później parę lat ciszy, wjazd na kanał SB z jednym mocnym trackiem i z powrotem cisza, wrzucanie po jednym starym utworze, ale nihil novi. Szkoda.
Awatar użytkownika
KlejnotNilu71

Post autor: KlejnotNilu71 »

Trzy-sześć, Tetris, Ash, Rymek, Reno
Nie zabieraj się za rap jak jesteś bażantem🐷
Awatar użytkownika
igorzastyy

3-6 to byłem tak zajarany kiedyś, że nawet płytę zakupiłem, ale strasznie źle się zestarzała i nie dałem rady jej odsłuchać obecnie.
Awatar użytkownika
Zephyr

Post autor: Zephyr »

Swego czasu był ktoś takie jak Pet Petter, którego ludzie przyrównywali do Quebonafide (głównie za sprawą głosu)
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Zephyr pisze: 30 mar 2026, 22:52 Swego czasu był ktoś takie jak Pet Petter, którego ludzie przyrównywali do Quebonafide (głównie za sprawą głosu)
O kurwa, ale wspomnienie odblokowałeś. Kiedyś ten track zapętlałem w opór (z ładnych parę lat nie było go na YT, chyba ukryty był)

Awatar użytkownika
igorzastyy

Różnica między Quebo a Petterem jest taka, że Quebo przyspieszał po polsku, a Pet Petter po węgiersku.
ODPOWIEDZ